Τα... καυτά 35άρια του Euro

Τα... καυτά 35άρια του Euro

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους παίκτες που έχουν αφήσει πίσω τα 35 και βρέθηκαν με την Εθνική τους ομάδα στο Euro της Γαλλίας.

Το να παίζεις με το Εθνόσημο είναι κάτι το ξεχωριστό και ειδικά όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι το Euro. Οι καλύτεροι παίκτες από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα είναι σχεδόν όλοι παρόντες στα γήπεδα της Γαλλίας για το μεγάλο ραντεβού που ξεκινά την Παρασκευή (10/06). Εκτός από ταλέντα που παίρνουν τώρα τις πρώτες τους συμμετοχές και αστέρια που δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν, υπάρχουν και οι παίκτες που στο τελευταίο κομμάτι της καριέρας τους έδειξαν ποιότητα και εξασφάλισαν κλήση στην Εθνική τους. Ακολουθεί το top-10 των παικτών που έχουν γράψει ιστορία με τις Εθνικές τους και θα βρεθούν στο Euro…

Γκάμπορ Κίραλι
Δεν γίνεται να μην ξέρεις τον ‘μυθικό’ τερματοφύλακα, ο οποίος για 20+ χρόνια φορά αυτή την trademark γκρίζα φόρμα. Ο Κίραλι έκανε καριέρα σε Αγγλία και Γερμανία πριν επιστρέψει στην Ουγγαρία το 2015 για να παίξει με την Haladas. Ο 40χρονος είναι legend για την χώρα του καθώς με 103 είναι ο Νο1 σε συμμετοχές για τους Μαγυάρους, οι οποίοι επιστρέφουν σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά το 1986.

Ρικάρντο Καρβάλιο
Με βιογραφικό σε Πόρτο, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και από το 2013 στην Μονακό, ο Ρικάρντο Καρβάλιο έχει μια καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός κέρδισε την ψήφο του ομοσπονδιακού τεχνικού, Φερνάντο Σάντος, και στα 38 του χρόνια είναι πιθανό στα γήπεδα της Γαλλίας να αυξήσει τις 85 συμμετοχές (5 γκολ) που έχει με την Εθνική ομάδα.

Τόμας Ροζίτσκι
Playmaker με απίστευτο ταλέντο που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα του και ήταν συμπαίκτης με Πάβελ Νέντβεντ και Γιαν Κόλερ. Ο επί 10 χρόνια άσος της Αρσεναλ, από το 2000, όταν έκανε ντεμπούτο με την Εθνική, μέχρι σήμερα έχει φτάσει τις 102 συμμετοχές, μετράει 23 γκολ και είναι ο captain του συνόλου του Πάβελ Βρμπα. Αυτό θα είναι το τρίτο Euro της καριέρας του αφού έχασε λόγω τραυματισμού εκείνο του 2008.

Ανατόλι Τίμοστσουκ
Στα 37 του ο Ανατόλι Τίμοστσουκ είναι ζωντανός θρύλος της Εθνικής Ουκρανίας. Ο πρώην άσος των Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Μπάγερν Μονάχου έχει 143 συμμετοχές με το Εθνόσημο στο στήθος και είναι ο Νο1 όλων των εποχών στη σχετική λίστα. Παρότι πλέον παίζει στην Καϊράτ, διαθέτει ποιότητα και φυσικά εμπειρία και ο coach, Μικαΐλο Φομένκο, δεν το σκέφτηκε για να τον έχει στην αποστολή.

Ρόμπι Κιν
Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ο Νο1 εν ενεργεία σκόρερ των Εθνικών ομάδων της Ευρώπης. Ο Κιν θα γίνει 36 δύο μέρες πριν αρχίσει το Euro και για ακόμα μια φορά θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία, με τη φανέλα της οποίας έχει 143 συμμετοχές και έχει πετύχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 67. Κάνοντας μυθικά πράγματα και στους LA Galaxy δεν αποκλείεται και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσει να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού για τη χώρα του.

Ζολτ Γκέρα
Στα 37 του πλέον ο Γκέρα, ύστερα από καριέρα στην Αγγλία με Φούλαμ και Γουέστ Μπρομ έχει επιστρέψει στην Ουγγαρία και παίζει στην Φερεντσβάρος, στην οποία έφτιαξε το όνομά του. Ο έμπειρος μέσος έχει 89 εμφανίσεις και 24 γκολ με το Εθνόσημο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπερντ Στορκ, δεν ήταν δυνατόν να τον αφήσει εκτός αφού είναι πιθανό να χρειαστεί την ποιότητά του στο ραντεβού της Γαλλίας.

Εϊντουρ Γκούντγιονσεν
Ο Εϊντουρ συνεχίζει να γράφει ιστορία για την οικογένεια στην Ισλανδία αφού και ο πατέρας του ήταν διεθνής, με τους δύο να έχουν παίξει και συμπαίκτες. Ο 37χρονος πρώην άσος των Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, που για ένα φεγγάρι πέρασε από την ΑΕΚ, πλέον παίζει στην Μόλντε και είναι σταθερή αξία στην Εθνική. Ο Γκούντγιονσεν (84 εμφανίσεις, 25 γκολ) θα είναι «παρών» στο θαύμα της χώρας των 323.000 κατοίκων και είναι ο μοναδικός στην αποστολή που το όνομά του δεν τελειώνει σε ‘σον’.

Τζίτζι Μπουφόν
Λίγα υπάρχουν να πεις για τον Μπουφόν, ο οποίος στα 38 του δεν παίζει λόγω της εμπειρίας ή του επειδή αποχαιρετά με ένα μεγάλο τουρνουά. Ο Τζίτζι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο και ο Κόντε δεν είχε να ψάξει κάτι για τη θέση του τερματοφύλακα. Για τον μεγάλο Ιταλό, πρώτο όλων των εποχών σε συμμετοχές με την Sqadra Azzurra με 157, αυτό θα είναι πιθανότατα το προ-τελευταίο μεγάλο τουρνουά του αφού αναμένεται να βρεθεί και στο Mundial του 2018.

Αντρέα Μπαρτσάλι
Μπροστά του ο Μπουφόν ίσως βρει και στο Euro έναν συμπατριώτη και συμπαίκτη του στην Γιουβέντους. Ο Αντρέα Μπαρτσάλι, που μόλις πριν έναν μήνα μπήκε στο κλαμπ των 35άρηδων, είναι από τους μετρημένους Πρωταθλητές Κόσμου (2006) στο ραντεβού της Γαλλίας και έχει δείξει ότι μπορεί να μετατρέπει τα χρόνια του σε ποιότητα, όπως κάνει από το 2011 στους Μπιανκονέρι. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Βόλφσμπουργκ έχει 55 συμμετοχές με τους Azzurri.

Αριτς Αντούριθ
Από το 2012 που επέστρεψε στην Μπιλμπάο είναι σταθερά ένας από τους πιο hot επιθετικούς της La Liga. Εχοντας βάλει κατά σειρά 14, 16, 18, 20 γκολ με τους Βάσκους στο πρωτάθλημα, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε του έδωσε ευκαιρίες και αφού σκόραρε και στα φιλικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της La Roja τον πήρε στην αποστολή για την Γαλλία αφήνοντας εκτός παίκτες όπως οι Φερνάντο Τόρες και Ντιέγο Κόστα. Το άξιζε 100%.

Πατρίς Εβρά
Και στην Γαλλία, Γιουβέντους. Υστερα από δύο χρόνια στην Ιταλία, ο Εβρά έδειξε ότι παρά τα πατημένα 35 μπορεί να παίξει εύκολα στο κορυφαίο επίπεδο και ανάγκασε τους Τορινέζους να του προτείνουν νέο συμβόλαιο. Ο αριστερός μπακ, που έχει παίξει στον τελικό του Champions League με 3 διαφορετικές ομάδες, αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα του Ντιντιέ Ντεσάν αφήνοντας ουσιαστικά στον πάγκο τον Λούκας Ντιν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης