13 γιοι ποδοσφαιριστών που έχουν μέλλον

Gazzetta team
13 γιοι ποδοσφαιριστών που έχουν μέλλον

bet365

Το να έχεις πατέρα ποδοσφαιριστή αυξάνει τις πιθανότητές σου να παίξεις κι εσύ. Ο Greg Lea γράφει για κάποιες οικογένειες με μέλλον.

1. Κριστιάν Μαλντίνι
Οταν ο Πάολο Μαλντίνι έβαλε τέλος σε καριέρα 24 ετών με την Μίλαν το 2009, το Νο3 αποσύρθηκε σαν φόρος τιμής. Η φανέλα δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά εκτός κι αν ο γιος του, Κριστιάν, ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και του παππού του, Τσέζαρε, ο οποίος ήταν ο πρώτος από την οικογένεια που έπαιξε ποδόσφαιρο.

2. Λούκα Ζάχοβιτς
Εχει γεννηθεί στην Πορτογαλία, παίζει στην Ολλανδία και έχει εκπροσωπήσει την under-21 Σλοβενία, ο Ζάχοβιτς έχει ήδη μια περιπετειώδη διαδρομή, όπως και ο πατέρας του, Ζλάτκο, ο οποίος αγωνίστηκε σε Σερβία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία και Σλεβενία. Υστερα από δύο καλά χρόνια στην Μάριμπορ, ο Λούκα υπέγραψε στην Χέρενφεν σε μια μεταγραφή που κόστισε 700.000 ευρώ.

3. Οαν Τζοργκάεφ
Ο Γιούρι Τζοργκάεφ ήταν ο ίδιος γιος ποδοσφαιριστή, με τον πατέρα, Ζαν, να έχει παίξει σε Λιόν Μαρσέιγ, Παρί Σεν Ζερμέν από το 1958 μέχρι το 1974 και να έχει 48 εμφανίσεις με την Εθνική Γαλλίας. Η καριέρα του Γιούρι ήταν εντυπωσιακή με 82 διεθνείς συμμετοχές και παρουσία σε Ιντερ, Παρί και Μονακό και τώρα ο Οαν μπορεί να μεγαλώσει τη δυναστεία. Ο 19χρονος άσος της Εβιάν αναμένεται να παίξει κι αυτός με το Εθνόσημο.


4. Νιλ Κίον
Οπως ο πατέρας του, Μάρτιν, ο Νιλ Κίον είναι ένας κεντρικός αμυντικός που σήμερα παίζει στην Ρέντινγκ. Ο 21χρονος έπαιξε δύο φορές σαν αλλαγή τη χρονιά που τελείωσε ενώ έκανε το ντεμπούτο του για την Ιρλανδία under-21 νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Εχοντας υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια με την Ρέντινγκ, ο Κίον είναι σαφώς μέσα στα πλάνα της ομάδας για τη νέα χρονιά στην Championship.

5. Ιάνις Χάτζι
Ο 17χρονος Ιάνις, έχει 36 εμφανίσεις με την Βιτορούλ Κονστάντα στη μεγάλη κατηγορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου και στη χώρα περιμένουν να παίξει στην Εθνική ομάδα, όπως έκανε ο πατέρας του, Γκεόργκε. Εχει ήδη πετύχει δύο γκολ με την Ρουμανία under-21 και θα πρόκειται για μύθο αν μπορεί να φτάσει αυτά που έκανε ο πατέρας του.

6. Τομ Ρόσενταλ
Ο πρώην άσος των Λίβερπουλ, Τότεναμ και Γουότφορντ, Ρόνι Ρόσενταλ, έπαιξε 60 φορές με την Εθνική ομάδα του Ισραήλ, όμως ο γιος του προτιμά να εκπροσωπήσει το Βέλγιο, χώρα στην οποία γεννήθηκε η μητέρα του. Ο teenager, που πήρε μεταγραφή από την Ζούλτε Βάρεγκεμ στην ΚΠΡ πέρυσι, έχει παίξει σε 11 αγώνες με την under-19 των Κόκκινων Διαβόλων.

7. Τζορτζ Νιούελ
Φέτος ήταν μια χρονιά την οποία οι οπαδοί της Μπόλτον θα ήθελαν να ξεχάσουν, όμως ο υποβιβασμός στην League One αναμένεται να προσφέρει ευκαιρίες σε παίκτες όπως ο Νιούελ την επόμενη σεζόν. Ο γιος του πρώην επιθετικού της Εβερτον, Μάικ, εντάχθηκε στο δυναμικό των Wanderers όταν το συμβόλαιό του με τους Μέρσεϊσαϊντερς έληξε και ήταν βασικός για τη δεύτερη ομάδα τους το 2015-16.

8. Λιρόι Σανέ
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ονόματα που υπάρχουν στη λίστα, ο Σανέ δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο μεσοεπιθετικός της Σάλκε ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν αυτή τη σεζόν στην Bundesliga καταγράφοντας 7 γκολ και 6 ασίστ σε 31 εμφανίσεις. Ο πατέρας του, Σουλεϊμάν, είχε παίξει επίσης στην Γερμανία με τις Φράιμπουργκ, Νυρεμβέργη, Βάτενσαϊντ και στην Εθνική Σενεγάλης το διάστημα 1980 -1990.

9. Ριβαλντίνιο
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιοφυΐα για να καταλάβει ότι πρόκειται για τον γιο του Ριβάλντο. Ο 21χρονος πιθανότατα δεν θα μπορέσει να καταφέρει όσα ο πρώην άσος των Μπαρτσελόνα και Εθνικής Βραζιλίας, όπως Champions League, Mundial, Χρυσή Μπάλα, Copa America, όπως φαίνεται να φτιάχνει μια καριέρα ακόμα και αν η τελευταία χρονιά στην Μποαβίστα δεν ήταν καλή. Πατέρας και γιος σκόραραν στο ίδιο παιχνίδι πέρυσι, στο 3-1 της Μότζι Μιρίμ σε βάρος της Μακάε τον Ιούλο του 2015.

10. Κρουζ Μπέκαμ
Ο 11χρονος γιος του Μπέκαμ έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει αν θέλει να γίνει σαν τον πατέρα του, όμως ήδη έχει ενταχθεί στην ακαδημία της Αρσεναλ. Ο Κρουζ, γεννημένος στην Μαδρίτη, όσο ο Ντέιβιντ αγωνιζόνταν στην Ρεάλ, και το όνομά του θα μπορούσε να μεταφραστεί στα αγγλικά ως σέντρα, αυτό που έκανε δηλαδή ο πατέρας του καλύτερα από κάθε άλλο.

11. Εντσο Ζιντάν
Ο Ζινεντίν δεν είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας Ζιντάν που παίζει ποδόσφαιρο, αφού υπάρχει ο Εντσο Φερναντέζ, που έχει πάρει το επίθετο της μητέρας του και που βρίσκεται για 12 χρόνια στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ. Εχοντας πάρει το όνομά του από τον πρώην playmaker της Ρίβερ Πλέιτ, Εντσο Φραντσέσκολι, ο 21χρονος είναι επιθετικός μέσος που ελπίζει να παίξει σύντομα στην La Liga. Οι άλλοι τρεις γιοι του Ζιζού, Λούκα, Τεό, Ελιάζ, είναι επίσης στις ακαδημίες των Blancos.

12. Τζιοβάνι Σιμεόνε
Τη στιγμή που ο Ντιέγο έχει μια ακόμη εξαιρετική σεζόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Τζιοβάνι εντυπωσιάζει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο επιθετικός της Μπάνφιλντ, δανεικός από την Ρίβερ Πλέιτ, έβαλε 7 γκολ σε 18 ματς πέρυσι και έχει πετύχει 5 στη φετινή σεζόν. Ο Ζιο ήταν επίσης πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα Νέων της Λατινικής Αμερικής και έχει 12 εμφανίσεις με την Αργεντινή under-20.

13. Τζόρνταν Λουκάκου
Ο Ρομέλου δεν είναι ο μοναδικός Λουκάκου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τον αριστερό μπακ, Τζόρνταν, να παίζει στην Οστάνδη. Ο πατέρας, Ρότζερ, έπαιξε σε 20 αγώνες για τους Βέλγους το 1998-99 πριν κρεμάσει τα παπούτσια του.

 

Τελευταία Νέα