Μάρκο Ρόις: Η τελευταία ευκαιρία

Μάρκο Ρόις: Η τελευταία ευκαιρία

bet365

Ο Μάρκο Ρόις έμεινε εκτός αποστολής για το Euro και ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την - πιθανότατα - τελευταία χαμένη του ευκαιρία.

Ο Γιόαχιμ Λεβ πήρε θέση και άρχισε να ανακοινώνει την αποστολή της Γερμανίας για το Euro. Έκανε γνωστό ποιους παίκτες αποφάσισε να κόψει, όμως πριν φτάσει στο τελευταίο όνομα, έκανε μία παύση. Προτίμησε με δραματικό τρόπο να μας πει ότι ο Μάρκο Ρόις επιστρέφει σπίτι του. Ο λόγος; Πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Όλοι ήξεραν ότι ο άσος της Ντόρτμουντ ένιωθε ενοχλήσεις, όμως κανένας από την ομοσπονδία δεν μας έκανε τη χάρη να μας πει την έκταση του προβλήματος. Πριν λίγες ημέρες ο Λεβ έκανε λόγο για «προληπτικό μέτρο», ενώ ο Ρόις την περασμένη Παρασκευή είχε δώσει συνέντευξη, προκειμένου να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο τις φιλοδοξίες του στα γήπεδα της Γαλλίας. «Την επόμενη εβδομάδα θα προπονούμαι κανονικά», δήλωνε. Την ημέρα των γενεθλίων του, όμως, την πέρασε στο αεροπλάνο της επιστροφής αρχικά στο Ντίσελντορφ και στη συνέχεια στο Ντόρτμουντ.

Το σώμα του, δυστυχώς, για ακόμη μία φορά τον εγκατέλειψε. Το συγκεκριμένο πρόβλημα τον ταλαιπωρεί εδώ και πέντε χρόνια, ενώ επέστρεψε δυναμικά τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Ρόις έλειψε από κάποια ματς, έπαιξε με πόνο σε άλλα, ενώ στο τέλος της σεζόν είχε τελειώσει μόλις σε 7 από τα 24, στα οποία ξεκίνησε στο πρωτάθλημα. Ο Τόμας Τούχελ έκανε εξαιρετική διαχείριση, ξεκουράζοντάς τον όταν έπρεπε και κάνοντάς τον αλλαγή, προκειμένου να τον προστατεύσει.

Στο τέλος, όμως, στην προσπάθειά του να είναι απόλυτα έτοιμος για το Euro, έπαιξε σε τρία συνεχόμενα 90λεπτα, πριν έρθει ο τελικός του Κυπέλλου, όπου λύγισε. Στην παράταση έδειχνε να πονάει, ενώ αφού εκτέλεσε το πέναλτι, επέστρεψε στο κέντρο του γηπέδου χωλαίνοντας... Σύμφωνα με την Bild στην Ανκόνα έκανε τουλάχιστον 4 ώρες αποθεραπεία κάθε ημέρα, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Λεβ «μπορεί να τρέξει μόνο ευθεία» και οι γιατροί παραμένουν «σκεπτικοί» για το αν αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες.

Κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν ο Τούχελ είχε πει ότι σκοπός του είναι «να βγάλει το τέρας, που κρύβει μέσα του ο Ρόις». Εν μέρει τα κατάφερε στην εκπληκτική σεζόν της Μπορούσια, με τον 27χρονο μέσο να θυμίζει σε αρκετές περιπτώσεις τον καλό του εαυτό, που μπορούσε να κάνει τα πάντα. Ο ίδιος έλεγε ότι εκείνο που θέλει περισσότερο είναι να τελειώσει τη σεζόν χωρίς πολλά προβλήματα και να δώσει τα πάντα με την Γερμανία στο Euro. Ένιωθε ότι έφτασε η ώρα του να ηγηθεί των πάντσερ. Και θα ήταν η ψυχολογική τόνωση, που έψαχνε, για να βρεθεί και πάλι ανάμεσα στους κορυφαίους, οδηγώντας την Ντόρτμουντ ξανά στους τίτλους.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο τουρνουά που χάνει λόγω τραυματισμού της τελευταίας στιγμής. Όλη η προεργασία της σεζόν με θεραπείες και ειδικές ασκήσεις δεν κατέληξε πουθενά. «Ο Μάρκο θα έχει την ευκαιρία του σε μία μεγάλη διοργάνωση», είπε ο Κεντίρα, που αποκάλυψε μετά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι ο συμπαίκτης του δεν το έχει πάρει και τόσο άσχημα. Μοιάζει, όμως, απλά σαν μία προσπάθεια να τον προστατεύσει. Άλλωστε και ο ίδιος ξέρει πώς είναι να αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει λύση.

Η καριέρα του Ρόις με την Γερμανία είναι γεμάτη αγκάθια. Γεμάτη με «βάσανα δίχως τέλος», όπως ήταν ο τίτλος της General Anzeiger. Ο μέσος της Ντόρτμουντ είναι μόλις 27 ετών. Και μπορεί ο Κεντίρα να είπε ότι έχει χρόνο μπροστά του για το επόμενο τουρνουά, όμως με αυτό το πρόβλημα και συν δύο χρόνια στην πλάτη, είναι δύσκολο να τον φανταστείς ως τον ηγέτη των πάντσερ στη Ρωσία. Η υπόθεση ότι δεν θα μπορεί να ντριμπλάρει ή να αλλάζει κατεύθυνση με τον τρόπο που το κάνει τώρα έχει λογική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ρόις είναι ο πιο άτυχος αυτής της διοργάνωσης και, δυστυχώς, φαίνεται ότι έχασε την τελευταία του ευκαιρία για διάκριση με την Γερμανία...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης