Εχει λεφτά για...Μέσι η Χαλ!

Gazzetta team
Εχει λεφτά για...Μέσι η Χαλ!

bet365

Με την άνοδό της η Χαλ κέρδισε πολλά εκατομμύρια, πάρα πολλά, ικανά να φέρουν και τον Μέσι, αλλά ο Μπρους χτυπά καμπανάκι!

Μπέρνλι, Μίντλεσμπρο και Χαλ, οι ομάδες που θα συμπληρώσουν το παζλ της επόμενης Premier League, ίσως της πιο θεαματικής Λίγκας των τελευταίων ετών! Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα, Κόντε, Κλοπ, Βενγκέρ υπόσχονται ένα τρελό πρωτάθλημα στο οποίο θα βρίσκονται και οι Τίγρεις, οι οποίες έγιναν η 20η ομάδα του κατακτά την άνοδο αμέσως μετά τον υποβιβασμό της! Ο πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας είναι ο Στιβ Μπρους, προπονητής που έχει χαρίσει ήδη δυο ανόδους και για πολλούς θα μπορούσε να βρεθεί σε πάγκο μεγαλύτερης ομάδας!

Οι σχέσεις οπαδών – διοίκησης στα άκρα, άλλωστε, στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν ο κόσμος δεν ήταν… συνεπής γυρνώντας την πλάτη του στο Γουέμπλεϊ. Ούτε ο ισχυρός άνδρα της ομάδας, Αλαμ ήταν εκεί, με τις φήμες ενδεχόμενης πώλησης σε Αμερικανούς επενδυτές να φουντώνουν! Ο κόσμος ζήτησε την παραμονή του Μπρους, όλοι τον θέλουν, αυτός όμως ζήτησε εγγυήσεις για το μέλλον του, άλλωστε οι κρούσεις είναι πολλές. Ο 55χρονος έχει εδραιώσει τη φήμη του ως ένα αξιόπιστο κι επιτυχημένο αφεντικό!

 Moses Odubajo of Hull City is surrounded by team-mates as he celebrates his goal

Ο ίδιος θέλει να χτίσει μια νέα, δυνατή ομάδα, ικανή να ξεπεράσει το άγχος της Premier League και στο πλευρό του θα έχει δεκάδες εκατ. λίρες! Αυτό είναι το ποσό που θα καρπωθούν οι Τίγρεις για την άνοδό του, περισσότερα κι από τα εκατομμύρια που εισέπραξε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ! «Αν θέλουμε να πάμε με ώθηση στην Premier League πρέπει να επενδύσουμε σωστά» τόνισε ο Μπρους που θα δει τα ταμεία της ομάδας να γεμίζουν με περισσότερα από 200 εκατ. λίρες. Ναι, σωστά, τα λεφτά είναι πολλά, πάρα πολλά.

Από πού προέρχονται τα χρήματα; Ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος ομάδας Premier League προέρχεται από την πώληση των εμπορικών δικαιωμάτων και τα δικαιώματα! Η Premier διανείμει στις 20 ομάδες σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

50% των Βρετανικών εσόδων μοιράζεται εξίσου μεταξύ των 20 συλλόγων

25% των Βρετανικών εσόδων καταβάλλεται σε πληρωμές ανάλογα με τη θέση στον πίνακα

25% των Βρετανικών εσόδων καταβάλλεται σε αμοιβές ανάλογα με το πόσες φορές προβλήθηκε το ματς του συλλόγου.

Ολα τα διεθνή και τα εμπορικά έσοδα χωρίζονται εξίσου. Εξάλλου, από τη νέα σεζόν υπάρχει αύξηση 50% στα έσοδα των ομάδων! Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν και κέρδισαν αμέσως την παραμονή τους, όπως η Χαλ μπορούν να δουν στα ταμεία τους 81 εκατ. λίρες, από τη νέα αλλαγή στους κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

Βέβαια, οι πιο επικερδείς μορφές χορηγίες είναι συμφωνίες για τη φανέλα, αλλά και την εταιρεία που θα ντύνει την ομάδα. Μάλιστα, τα χρήματα είναι… καλύτερα για την ομάδα που προβιβάζεται! Η Τσέλσι βάζει 60 εκατ. λίρες για κάθε σεζόν από τη Nike, τεράστιο το ποσό και της Γιουνάιτεντ από την Adidas! Οι Τίγρεις μπορούν από αυτό το κομμάτι να βγάλουν περίπου 7 εκατ. λίρες, τόσο ήταν το ποσό που κέρδισε η Γουέστ Μπρομ! Αν γίνει η… σούμα , το ποσό ξεπερνά τα 200 εκατ. λίρες!

Με αυτά τα χρήματα, συν τα εκατομμύρια της διοίκησης για μεταγραφές το ποσό εκτοξεύεται, φτάνει και για την απόκτηση του…Μέσι! Ωστόσο, η τελευταία σεζόν στην Premier ήταν τραυματική. Η Χαλ πρέπει να αποφύγει τις κινήσεις πανικού, όπως πέρσι, όταν έδιωξε τους Μπράντι, Τσέστερ για να βάλει χρήματα στα ταμεία. Ηδη, ο Μπρους εισηγήθηκε την παραμονή του Λίβερμορ και του Χάντλστοοουν που βοήθησαν τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου. Ο έμπειρος τεχνικός δεν μπορεί να φανταστεί την αποχώρηση του σκόρερ, Ντιαμέ, του παίκτη που έδωσε εννέα νίκες με τα γκολ του «Ευτυχώς για μια ομάδα οι οπαδοί δεν κερδίζουν τους αγώνες, αλλά οι παίκτες» ήταν η φαρμακερή ατάκα του Μπρους. Όμως σε μια χρονιά με ντέρμπι και δυσκολίες, η Χαλ χρειάζεται τον κόσμο και η διοίκηση πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της…

 

Τελευταία Νέα