Ενα... Θηρίο 105 κιλών!

Gazzetta team
Ενα... Θηρίο 105 κιλών!

bet365

Τι κι αν ξεπερνά τα 100 κιλά, τι και αν το μπράτσο είναι τα δυο πόδια του Τέρι, ο Ακινφέβα παίζει καλή μπάλα και τρομοκρατεί τους αντιπάλους!

Αντε Ακινφέβα, ο ήρωας της Γουίμπλεντον! Ο πιο δυνατός ποδοσφαιριστής στον Πλανήτη είναι αποφασισμένο να οδηγήσει την ιστορική ομάδα στη League 1 και να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται για επιστροφή εκεί όπου ανήκει! Αν τον δεις πρώτη φορά δεν θα πιστέψεις ποτέ πως είναι ποδοσφαιριστής, σίγουρα θα στοιχημάτιζες πως είναι παλαιστής και μάλιστα... πρωταθλητής «Το πρωινό μου; Πράσινο τσάι και ίσως ένα κρουασάν» τονίζει και τα σχόλια πολλά... «Ναι, το κρουσάν είναι εμποτισμένο με πλουτώνιο ή το κρουασάν αυτό είναι τυλιγμένο με μια... αγελάδα». Ο Ακινφένβα είναι γίγαντας, με τους Βρετανούς να τονίζουν πως οι δικέφαλοι είναι σαν σακιά με δυναμίτη και γι αυτό του έδωσαν το παρατσούκλι «Το Θηρίο».


Ξεπερνά τα 105 κιλά και ξεπρνά σε όγκο τον εξαιρετικό Βρετανό παίκτη του ράγκμπι, Τομ Γιανγκς. Ο ίδιος τόνιζε πάντα πως είναι φυσικά μεγάλος άνδρας και το πάλεψε πολύ ώστε οι ποδοσφαιρικές ομάδες να τον πάρουν στα σοβαρά. «Οι άνθρωποι έλεγαν ότι είμαι τεράστιος για να παίξω ποδόσφαιρο. Επειτα από... 100 γκολ, δεν είμαι. Δεν υπάρχουν περιορισμοί αν ζεις για να πετύχεις το στόχο σου» τονίζει ο Ακινφέβα, ο οποίος σηκώνει εύκολα τα 200 κιλά. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες είναι ο πιο δυνατός ποδοσφαιριστές με 97 στις 100 μονάδες. Είναι τρελαμένος με το γυμναστήριο και έπρεπε οι προπονητές έπρεπε να τον «χαλιναγωγήσουν» για να διατηρήσουν... τις ελπίδες παραμονής του στο χώρο!

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε στη Λιθουανία με την Ατλάντα, αλλά η παρουσία του στη Βαλτική συνοδεύτηκε από δάκρυα και πόνο. Οι ρατσιστικές επιθέσεις συχνό φαινόμενο, ακόμα κι από τους οπαδούς της ομάδα του. «Είναι απίστευτο αυτό που μου συμβαίνει.... Δεν μπορώ να τα καταλάβω. Αλλα δεν πρόκειται να με διώξουν αυτοί...»


«Ημουν 18 ετών, ήμουν ένας μεγάλος μαύρος άνθρωπος όταν πήγα στη Λιθουανία... Τι άκουσα... Γαμ... αράπη. Εκαναν ήχους μαϊμού όταν έτρεχα να πάρω τη μπάλα. Ο αδελφός μου, μου είπε να γυρίσω σπίτι ή να μείνει και να αποδείξω την αξία μου. Πέτυχα το μοναδικό γκολ και χάρισε το κύπελλο στην ομάδα. Ξαφνικά... σιωπή, όλοι με ήξεραν, όλοι έγιναν θαυμαστές μου και... πελάτες στο κατάστημα που άνοιξα»

Η επιστροφή του στην Αγγλία είχε προοπτικές, όχι όμως και... Premier League! Eπαιξε στην Τορκί, σκόραρε με τη Σουόνσι και η League One έγινε η αγαπημένη του κατηγορία! Το μέγεθός του ήταν ανασταλτικός παράγοντας για κάτι περισσότερο κι αυτό ήταν το παράπονό του. ο ίδιος φρόντιζε να τονίζει «Θα καταβροχθίζω αμυντικούς σαν τον Τέρι σαν το πράσινο τσάι που πίνω και τα κρουασάν που τρώω». Ο ίδιος δεν κατάφερε να πετύχει το όνειρο της συμμετοχής έστω στην Τσάμπιονσιπ, αλλά φρόντισε να παίζει ποδόσφαιρο, να σκοράρει και να ελπίζει πως με την αγαπημένη του Γουίμπλεντον θα γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου. Ωστόσο, φροντίζει να στέλνει παντού το μήνυμά του «Το Θηρίοτα κατάφερε, γι αυτό και σεις μην αφήνετε τους ανθρώπους να σας περιορίζουν. Μην τους ακούτε πως δεν μπορείτε να κάνετε πράγματα. Προσπαθήστε 100%. Αυτό έκανα και γω...»


Οταν σκόραρε απέναντι στη Λίβερπουλ έγινε... πάρτι στο twitter και το όνομά του έγινε το τρίτο δημοφιλέστερο hashtag με 39.000 tweets! Oι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία «Πρόσεχε Ντιέγκο Κόστα. Ο Ακινφέβα θα έρθει να σε βρει. Αν πεις το παραμικρό για τον Στίβεν Τζέραρντ θα έχουμε πρόβλημα» είχε τονίσει. «Το μπράτσο μου είναι όσο και τα δυο πόδια του Τέρι. Λατρεύει την ταινία «The Nutty Professor» , αν και θα προτιμούσε τον... γυμνασμένο Εντι Μέρφι.


Ο Ακινφέβα έξω από τον χώρο του ποδοσφαίρου είναι πολυάσχολος. Λανσάρει μία σειρά ρούχων που την λέει Haha. Προφανώς γι' αυτούς που τον χλεύαζαν και έλεγαν πως δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο.

Επίσης έχει και μία φίρμα με ονομασία «Η mode του... Θηρίου (σ.σ. κάτι σαν η συμπεριφορά του... Θηρίου)", που έχει εμπνευστεί από ένα viral βίντεο στο διαδίκτυο. Στις συνεντεύξεις τους είναι προσιτός και πολύ ευγενικός. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά (σ.σ. "η mode του... Θηρίου) τον πιάνει όταν θέλει να γυμναστεί...

 

Τελευταία Νέα