Πεταμένα... λεφτά

Gazzetta team
Πεταμένα... λεφτά

bet365

Η Πρέμιερ Λιγκ ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει κάποιες από τις χειρότερες μεταγραφές της φετινής σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Το «μπαμ» έγινε στην Πρέμιερ Λιγκ (ευτυχώς όχι με έκρηξη στο Ολντ Τράφορντ στο ματς της Γιουνάιτεντ με την Μπορνμουθ που αναβλήθηκε) με την κατάκτηση του τίτλου από την Λέστερ και φυσικά η συγκεκριμένη σεζόν θα μείνει για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένη στην ιστορία. Οι «Αλεπούδες» μπορεί να μην ξεκίνησαν με υψηλές προσδοκίες στη φετινή κούρσα, όμως έκοψαν πρώτοι το νήμα, την ώρα που για κάποιες ομάδες έγινε ακριβώς το αντίθετο. Όπως και για κάποιους παίκτες, οι οποίοι το προηγούμενο καλοκαίρι πήραν μεταγραφή και πήγαν με υψηλές προσδοκίες στη νέα τους ομάδα, όμως – τουλάχιστον για φέτος – ο χρυσός αποδείχθηκε... άνθρακας. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει κάποιες από τις χειρότερες φετινές μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τζο Λέσκοτ
Όταν το περασμένο καλοκαίρι άφηνε την Γουέστ Μπρομ για λογαριασμό της Άστον Βίλα, οι «χωριάτες» πίστεψαν πως θα χτίσουν την άμυνά τους γύρω από τον έμπειρο αμυντικό, ενώ οι φίλαθλοί τους ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα πως ο Λέσκοτ ήταν «Άστον Βίλα από μικρό παιδί». Το κλίμα, όμως, άλλαξε άρδην, όταν μετά από μία βαριά ήττα από την Λίβερπουλ με 6-0, ο Άγγλος στόπερ ανέβασε στο ίντερνετ μία φωτογραφία με το καινούργιο του αυτοκίνητο, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν μετά το μαθηματικό υποβιβασμό της ομάδας εκείνος δήλωσε πως «έφυγε ένα βάρος από τους ώμους». Εκτός από όλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που του χρεώνουν μεγάλο μερίδιο στον υποβιβασμό, λόγω των μέτριων εμφανίσεών του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Γκοκχάν Ινλέρ
Κι όμως, υπάρχει ποδοσφαιριστής της Λέστερ, που... απέτυχε (σε προσωπικό επίπεδο) τη φετινή σεζόν. Ο Ελβετός μέσος πήγε «μετά βαΐων και κλάδων» στην αγγλική ομάδα το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως δε δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες και τα 7 εκατομμύρια ευρώ, που έδωσε η Λέστερ στη Νάπολι για να τον αποκτήσει. Ντρινκγουότερ και Καντέ τον... κατάπιαν στη μεσαία γραμμή και με δυσκολία κρέμασε το μετάλλιο του πρωταθλητή στο στήθος. Χρειάζεται κανείς να έχει παίξει πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα και ο Ινλέρ έπαιξε... πέντε!

Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ
Μία γερμανική «μηχανή» πρόσθεσε στη μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το περασμένο καλοκαίρι ο Λουίς Φαν Χάαλ, όμως ο πρώην άσος της Μπάγερν δεν κατάφερε να γίνει ο leader, που χρειάζονταν οι «μπέμπηδες». Μόλις 18 συμμετοχές στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, καθώς τα «εύθραυστα» πόδια του τον πρόδωσαν. Ενδεικτικό είναι πως μέσα στο 2016 έχει αγωνιστεί μόλις ένα 20λεπτο, στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι.

Πέδρο
Μετά τις γκέλες στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, ο Ζοσέ Μουρίνιο προσπάθησε να κάνει το «μπαμ» της τελευταίας στιγμής, που θα άλλαζε τα δεδομένα υπέρ της Τσέλσι. 27 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν οι «μπλε» στην Μπαρτσελόνα για να κάνουν δικό τους τον Ισπανό εξτρέμ, ο οποίος ήθελε να πάει κάπου που να παίζει βασικός, αφού στους «μπλαουγκράνα» υπήρχαν οι ΜSN. Παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, ο Πέρδο στη συνέχεια παρασύρθηκε κι αυτός με τη σειρά του στη μετριότητα της Τσέλσι και δεν μπόρεσε να κάνει αυτό, για το οποίο τον αγόρασαν. Τη διαφορά.

Ρίκι Λάμπερτ
Αφού σε μία πενταετία με τη Σαουθάμπτον, ο Άγγλος επιθετικός έβγαλε... τα λεφτά του (106 γκολ σε 207 παιχνίδια), πήρε δύο μεταγραφές τα δύο τελευταία καλοκαίρια. Το 2014 για την Λίβερπουλ και το 2015 για την Γουέστ Μπρομ. Παρά τις υψηλές προσδοκίες, ο Λάμπερτ δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, αφού αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και πέτυχε μόλις ένα γκολ.

Μέμφις Ντεπάι
Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται μέσα σε αυτούς που αποτελούν τις χειρότερες φετινές μεταγραφές της Πρέμιερ Λιγκ. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως πέρσι το καλοκαίρι οι «κόκκινοι διάβολοι» έδωσαν 34 εκατομμύρια ευρώ στην Αϊντχόφεν για να αποκτήσουν τον 22χρονο Ολλανδό. Οι προσδοκίες ήταν τεράστιες για τον παίκτη με το Νο7 (παλαιότερα στη Γιουνάιτεντ το είχαν φορέσει οι Μπεστ, Ρόμπσον, Καντονά, Μπέκαμ και Ρονάλντο), ωστόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μόλις δύο γκολ πέτυχε στο φετινό πρωτάθλημα ο Ντεπάι, ο οποίος ελπίζει σε ένα νέο ξεκίνημα την επόμενη σεζόν.

Υ.Γ. Στη συγκεκριμένη λίστα ποδοσφαιριστών θα μπορούσαν να είχαν συμπεριληφθεί οι Ρανταμέλ Φαλκάο και Αλεσάντρο Πάτο. Δεν μπήκαν, όμως, όχι γιατί ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, αλλά γιατί η Τσέλσι δεν τους απέκτησε με μεταγραφή, αλλά με δανεισμό. Πάλι καλά για τους «μπλε»...

Υ.Γ. 2 Στο κείμενο θα μπορούσαν να μπουν τόσοι κι άλλοι... τόσοι ποδοσφαιριστές, όμως δε χωρούν όλοι σε ένα θέμα.

 

Τελευταία Νέα