Zλάταν δεν είσαι βασιλιάς, αλλά Θρύλος!

Gazzetta team
Zλάταν δεν είσαι βασιλιάς, αλλά Θρύλος!

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς φεύγει από την ομάδα και το Παρίσι θα χάσει από τη λάμψη του. Σε τέσσερα χρόνια έστησε ένα μύθο κι έβαλε την Παρί Σεν Ζερμέν στον ευρωπαϊκό χάρτη!

«Το τελευταίο ματς αύριο στο Παρκ Ντε Πρενς. Ήρθα σα βασιλιάς, φεύγω σαν θρύλος» ήταν το μήνυμα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, του παίκτη που μαζί με τον Αλ Κελαϊφί άλλαξε τη μοίρα του συλλόγου! Ναι, είναι θρύλος της ομάδας και με τη... βούλα. Στις 4 Οκτωβρίου πέτυχε δύο γκολ με πέναλτι στη νίκη επί της Μαρσέιγ, έφτασε τα 110 σε όλες τις διοργανώσεις κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του συλλόγου αφήνοντας πίσω του τον Παουλέτα! Στα δύο πρώτα χρόνια στο Parc des Princes ο Ζλάταν έβαλε 56 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (σχεδόν ένα ανα αγώνα), κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και πήρε ισάριθμες φορές τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς. Φέτος το βραβείο ήρθε ξανά στα χέρια του και απόλαυσε αναμφισβήτητα την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 36 γκολ στη Ligue 1 και σε 45 σε όλες τις διοργανώσεις!

Οι Παριζιάνοι είναι λυπημένοι, ο Μπλαν είναι λυπημένος, το ίδιο και η διοίκηση «Υπήρξαν συζητήσεις, προσωπικά είμαι λυπημένος, γιατί χάσαμε τον καλύτερό μας παίκτη. Ηξερα πως θα έρθει αυτή η ώρα. Ο Ζλάταν ήταν αυτός που άλλαξε την Παρί» τόνισε ο τεχνικός της Παρί που προσπάθησε να τον μεταπείσει και να μην παίξει κόντρα στη Ναντ. Ο Μπλαν θέλησε να τον προστατεύσει ενόψει του τελικού με τη Μαρσέιγ, αλλά και των αγώνων του Euro! Ποιος όμως μπορεί να αλλάξει γνώμη στον Ιμπρα, όταν διακυβεύεται ένα ρεκόρ! Ο Σουηδός θέλει να πετύχει δυο γκολ και να αφήσει πίσω του τον Μπιάνκι (37 τέρματα στη Ligue 1).

«Είμαι πολύ περήφανος για όσα πέτυχα αυτή την τετραετία. Η Παρί έχει γίνει ένα club αστέρων και πιστεύω πως έπαιξα καθοριστικό ρόλο για την άνοδό της. Είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να φύγω. Δεν θα πω οριστικό αντίο, αλλά au revoir. Οι οπαδοί της Παρί είναι οι καλύτεροι» τόνισε ο Ζλάταν. Ωστόσο, οι Γάλλοι αναζητούν τι... πήγε στραβά και άλλαξε η διάθεσή του! Κάποιοι τονίζουν πως... ξενέρωσε με το επίπεδο του πρωταθλήματος, ο ίδιος γουστάρει να παίζει υπό πίεση, είναι ένα έξτρα κίνητρο γι αυτόν, αφού ακόμα και στα 34 του χρόνια θέλει να γίνεται καλύτερος. «Ξυπνήστε, δεν είμαστε ερασιτέχνες. Γαμ...ε μ...κα, αγωνίζομαι 15 χρόνια, δεν έχω δει ξανά τέτοιο διαιτητή σε αυτή τη σκατοχώρα. Δεν σας αξίζει να έχετε την Παρί σε αυτή τη χώρα» τόνισε εξοργισμένος μετά το ματς με τη Μπορντό. Ποιος να τον αδικήσει όμως βλέποντας τον βαθμολογικό πίνακα...

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον πλανήτη- αποχαιρετά τη Γαλλία με τέσσερα πρωταθλήματα, αλλά και 152 γκολ σε 178 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις! Ναι, Ζλάταν εσύ σούπερ σταρ που σκόραρες κάθε 68 λεπτά στη Ligue 1 αυτή τη σεζόν, ποσοστό που λίγοι μπορούν να το φανταστούν! Ζλάταν λες αντίο στην αντίο στην Παρί Σερν Ζερμέν έχοντας 20 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ναι, είσαι εσύ που άλλαξες τη μοίρα του συλλόγου! «Εχω κερδίσει αρκετά τρόπαια, αλλά δεν θέλω να σταματήσω να σηκώνω κούπες» και καταλήγει: «Η πίεση είναι σαν φάρμακο, χρησιμοποίησέ τη για να γίνεις καλύτερος».

 

Τελευταία Νέα