Κέρδισε παραμονή και... Ρότζερς!

Gazzetta team
Κέρδισε παραμονή και... Ρότζερς!

bet365

Ο κόσμος το... τραγούδησε, η διοίκηση το σεβάστηκε και ο Μπρένταν Ρότζερς είδε με λύπη την ανακοίνωση της Σουόνσι να αναφέρεται στην παραμονή του Φρανσέσκο Γκουϊντολίν στον πάγκο της ομάδας!

«Πιστεύετε πως ο Φραντσέσκο Γκουϊντολίν πρέπει να μείνει στον πάγκο της Σουόνσι;» Ήταν η ερώτηση στο γκάλοπ μεγάλης ιστοσελίδας στην Ουαλία. Το 79% των φιλάθλων της ομάδας ζήτησε την παραμονή του Ιταλού προπονητή, παρά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες ο Μπρένταν Ρότζερς πίεζε με κάθε τρόπο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω πως έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τον Φρανσέσκο για ένα συμβόλαιο δυο ετών. Αξίζει αυτή την ευκαιρία για να συνεχίσει το έργο του» τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ομάδας, Χιού Τζένκινς κάνοντας πράξη την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου! Δεν είναι μόνο ο Ρανιέρι ήρωας για τους φίλους της Λέστερ, στα μάτια των φιλάθλων των Κύκνων ο Γκουϊντολίν είναι ο σωτήρας που τους κράτησε στην Prermier League!

Ο βαθμολογικός πίνακας απεικονίζει την αλήθεια, η οποία δείχνει πως η Σουόνσι σώθηκε χάρη στην έλευση του 60χρονου τεχνικού! Η άφιξή του στη Νότια Ουαλία τον Ιανουάριο προκάλεσε την έντονη κριτική από τον βρετανικό Τύπο, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα το Νησί τον αποθεώνει! Οι Κύκνοι εξασφάλισαν την παραμονή τους και ο Γκουϊντολίν έγινε ο δεύτερος πιο... επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, έχοντας ποσοστό νικών που άγγιξε το 47%! Ο Ιταλός άφησε πίσω του Ρότζερς, Λάουντρουπ, Μονκ, και μόνο ο Μαρτίνεθ είχε καλύτερο ποσοστό (50%). Μπορεί το δείγμα να είναι μικρό, αλλά ο Γκουϊντολίν δεν φοβήθηκε στα δύσκολα. Οταν ο πάγκος έκαιγε αυτός ρίσκαρε και πέτυχε! Κάποιες από τις νίκες της ομάδας δεν συνοδεύτηκαν από καλό ποδόσφαιρο, όμως ο στόχος που του είχε αναταθεί ήταν ένας, η σωτηρία της Σουόνσι. Οι Ουαλοί απέκτησαν προσωπικότητα, έπαιξαν με χαρακτήρα και θάρρος, έγιναν επιθετικοί, δημιουργικοί και είχαν πραγματικά μια καλή ομάδα.

Τι του αναγνωρίζει η διοίκηση της Σουόνσι; Ηταν διατεθειμένος να αναλάβει την ομάδα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, όταν οι Ουαλοί είχαν εισπράξει αρνητικές απαντήσεις. Οταν η πίεση ήταν μεγάλη ο Ιταλός δεν δίστασε, έκανε τις σωστές μεταγραφικές του κινήσεις, πήρε τους δυο βοηθούς του και πήγε στο Λίμπερτι! Ο Γκουϊντολίν έδειξε εμπιστοσύνη στο ρόστερ, ανέβασε την ψυχολογία σε παίκτες - κλειδιά και τόνισε στη διοίκηση πως μπορεί να κάνει τη διαφορά με το υπάρχον ρόστερ.

Το είπε και το έκανε... Ησυχος, χωρίς βαρύγδουπες ατάκες, έριξε βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι και στην τακτική και πέτυχε κάτι που όλοι στην Αγγλία το θεωρούσαν απίθανο. Ακόμα και όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρή μόλυνση στο στήθος το μυαλό του ήταν στη Σουόνσι. Η επικοινωνία του με τους Μπορτολούτσι, Αμπροσέτι καθημερινή και η συμπαράσταση των παικτών του συγκινητική. Οι Ουαλοί άλλαξαν άποψη, οι οπαδοί τον αποθέωσαν και παρότρυναν τη διοίκηση να του δώσει την ευκαιρία που θέλει κάθε προπονητής. Να αναλάβει το σύλλογο από την αρχή, μεταγραφές, προετοιμασία, φιλικά.

Η τεσσάρα στη Γουέστ Χαμ αποτέλεσε τον επίλογο μιας χρονιάς που θα θυμούνται για χρόνια οι οπαδοί της. Αλλωστε, μέσα στο Upton Park τραγούδησαν το όνομα του Ιταλού, σβήνοντας παράλληλα τις ελπίδες επιστροφής του Ρότζερς «Ηταν μια έκπληξη για μένα. Είμαι υπερήφανος γι αυτό. Μπορεί να βρίσκομαι εδώ μόλις τέσσερις μήνες, αλλά έχω πολλά αισθήματα για τον σύλλογο, την πόλη και φυσικά τους φιλάθλους. Είναι φανταστικά εδώ» τόνισε ο Ιταλός και πλέον σηκώνει μανίκια για τα δύσκολα που έρχονται…

 

Τελευταία Νέα