Ο Ντιμπάλα έγινε... Τέβες

Ο Ντιμπάλα έγινε... Τέβες

Ο Ντιμπάλα έγινε... Τέβες

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος έβγαλε φέτος τα λεφτά του πιάνοντας τις επιδόσεις του Κάρλος Τέβες.

«Παίζω σαν τον Τέβες λέτε; Εντάξει, σαν trequartista, ανάμεσα στις γραμμές. Η αλήθεια είναι ότι μελετάω το παιχνίδι του εδώ και έναν χρόνο. Εχω δει όλους τους περσινούς αγώνες του και όταν προπονούμαστε μαζί στην Εθνική Αργεντινής, προσπαθώ να παίρνω όσο το δυνατόν περισσότερα από εκείνον». Οταν ο Απάτσι αποφάσισε να αποχωρήσει από το Τορίνο ύστερα από τα 27 γκολ που έβαλε πέρυσι, η Γιουβέντους αποφάσε να δώσει ό,τι χρειαστεί για να αγοράσει τον επιθετικό που είχε 13 γκολ και 10 ασίστ με την Παλέρμο, τον οποίο ήθελαν ήδη αρκετά κλαμπ. Οπως είπε και ο μάνατζέρ του, Πιερπάολο Τριούλτσι, υπήρχε μόνο ένας δρόμος για τον Αργεντινό. «Η Γιούβε ήταν η καλύτερη στη μάχη για την απόκτησή του. Εκανε μια πρόταση που οι άλλες ομάδες δεν μπορούσαν να φτάσουν».

Ομως για τον πρώην άσο της Ινστιτούτο ντε Κόρδοβα, ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος. Ο 22χρονος δεν είχε σταθερή θέση στην 11άδα των Bianconeri, με τον Τύπο και τον πρόεδρο της πρώην ομάδας του, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, να ασκούν κριτική, όμως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έκανε τρομερή διαχείριση. «Ο Ντιμπάλα πρέπει να ωριμάσει». Και ο allnatore το έκανε με τον σωστό τρόπο, κάτι το οποίο αργότερα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο παίκτης. «Είναι ο κόουτς, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Μου μιλά κάθε εβδομάδα και με βοηθάει πολύ. Παρακολουθώ video με ο,τιδήποτε πρέπει να βελτιώσω, αφού η κατάσταση στην Γιουβέντους είναι πολύ διαφορετική από την Παλέρμο».

Ο Ντιμπάλα ήταν εντυπωσιακός από πλευράς θεάματος αλλά και ταυτόχρονα αποτελεσματικός, πετυχαίνοντας πολλά και κρίσιμα γκολ στην πρώτη του σεζόν με το κλαμπ του Τορίνο. Σκόραρε στο Super Cup με την Λάτσιο, βοηθώντας στον πρώτο τίτλο της σεζόν και ξανά με τους Λατσιάλι πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ των τελευταίων ετών στην Serie A, σκόραρε εντός και εκτός έδρας με την Ρόμα, έκανε το 1-0 με την Μίλαν, βρήκε δίχτυα στο 3-1 με την Φιορεντίνα και σε βάρος της Ιντερ στο 3-0 του Coppa Italia. Με λίγα λόγια, από τα μεγάλα κλαμπ του Campionato, μόνο κόντρα στην Νάπολι δεν βρήκε δίχτυα.

Πρόσφατα, σκοράροντας και στο 3ο ματς της σεζόν με την Λάτσιο πετυχαίνοντας μάλιστα dopietta, ο Ντιμπάλα άφησε πίσω επιθετικούς μύθους της Γιουβέντους όπως οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Νταβίντ Τρεζεγκέ, Μισέλ Πλατινί. Ο Αργεντινός σε εκείνο το σημείο έφτασε τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, περισσότερα από όλους τους προηγούμενους στην πρώτη τους σεζόν με τους Μπιανκονέρι. Στο πρόσφατο με την Βερόνα ο αριστεροπόδαρος άσος σκόραρε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και έπιασε τον παίκτη του οποίου το κενό κλήθηκε να καλύψει.

Νικώντας των τερματοφύλακα της Ελλάς, Γκολίνι, ο Ντιμπάλα έφτασε τα 17 γκολ στην Serie και αφού έχει 2 στο Coppa Italia και από ένα σε Champions League και Supercoppa, πήγε στα 21 όσα είχε δηλαδή ο Τέβες στην πρώτη του σεζόν στην Γιουβέντους. Εκτός από τα τέρματα που έχει σημειώσει, ο 22χρονος έχει να παρουσιάσει 8 ασίστ στο πρωτάθλημα, έχει δημιουργήσει 77 ευκαιρίες, έχει 97 επιτυχημένες ντρίμπλες και 125 σουτ. Το ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του γίνεται όλο και μεγαλύτερο δεδομένης της ηλικίας του και δηλώσεις όπως αυτές του Λιονέλ Μέσι, μόνο να ανεβάζουν τις μετοχές του μπορούν.

«Είναι πραγματικά καλός, είναι ένας από εμάς. Ο Πάουλο έχει τεράστιο μέλλον και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλά να πούμε για εκείνον στο μέλλον» ήταν τα λόγια του Λίο, όμως οι τιφόζι της Γιουβέντους δεν πρέπει να ανησυχούν. «Αυτό που ονειρεύομαι είναι να μείνω στη Γιουβέντους για 20 χρόνια! Με συναρπάζει αυτό, το να μείνω σε αυτή την ομάδα για τόσο καιρό, να γίνω δηλαδή ένα σύμβολο της, όπως οι Ντελ Πιέρο και Μπουφόν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης