Ποιος πέφτει στην Ισπανία

Ποιος πέφτει στην Ισπανία

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει τα σενάρια παραμονής και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε κάνει πρόβλεψη για τις δύο που θα ακολουθήσουν τη Λεβάντε στη Segunda Division.

Με την ήττα στη Μάλαγα, η Λεβάντε υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Απομένουν λοιπόν δύο θέσεις για την κάθοδο προς τη Segunda Division. Μόνο που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το ποιες θα είναι οι ομάδες που θ' ακολουθήσουν τους Λεβαντίνους σε αυτήν την πτώση για την από κάτω κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Θεωρητικά είναι επτά εκείνες που δεν έχουν σωθεί και τυπικά. Μόνο που η Μπέτις στο +6 (σ.σ.: χάνει σε κάποιες ισοβαθμίες) και η Εσπανιόλ στο +5 θεωρούνται μάλλον σωμένες ουσιαστικά. Με δύο ακόμα αγωνιστικές να απομένουν, θα γίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή. Και εκεί πραγματικά αυτό που συμβαίνει είναι εξίσου ή και περισσότερο έντονο συναισθηματικά από τις κόντρες για τον τίτλο ή την Ευρώπη.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα βαθμολογικά δεδομένα και οι πιθανότητες παραμονής για τις πέντε ομάδες που στην πραγματικότητα θα παλέψουν για την συνέχεια τους στα σαλόνια της La Liga...


Λα Κορούνια 39β.
Μέχρι τα μισά της σεζόν ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις και διεκδικούσε θέση στην Ευρώπη. Ξαφνικά κατέρρευσε και τώρα έμπλεξε. Και εάν έχει τους περισσότερους πόντους, δείτε τις της έχει απομείνει και θα καταλάβετε γιατί δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Την επόμενη αγωνιστική έχει ταξίδι στη Βιγιαρεάλ και την τελευταία υποδέχεται τη Ρεάλ που θα θέλει νίκη, καθώς παλεύει για τον τίτλο. Πολύ εύκολα λοιπόν μπορεί να υποστεί δύο ήττες. Ελπίζει στο ότι η Βιγιαρεάλ μόλις θα έχει γυρίσει από τη ρεβάνς με τη Λίβερπουλ και θα είναι αδιάφορη, καθώς έχει καθαρίσει με την 4η θέση.


Γρανάδα 36β.
Με την επική ανατροπή που έκανε κόντρα στη Λας Πάλμας, παρέμεινε ζωντανή και απέκτησε και προβάδισμα ενός βαθμού από τις συνυποψήφιες της. Μόνο που σε σχέση με τις από κάτω της, το πρόγραμμα της είναι ό,τι χειρότερο. Ο δικός της τελικός θα είναι η επόμενη αγωνιστική στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Ελπίζει να πετύχει κουρασμένη και αδιάφορη τη Σεβίλλη που θα έχει επιστρέψει από τη ρεβάνς κόντρα στη Σαχτάρ. Εάν δεν τα καταφέρει εκεί, πάει για το θαύμα των θαυμάτων. Υποδέχεται στο κλείσιμο τη Μπαρτσελόνα που θα θέλει νίκη για να σηκώσει την κούπα.


Βαγιεκάνο 35β.
Οπωσδήποτε έχει όλα τα καλά του προγράμματος υπέρ της. Ταξιδεύει στο «Ανοέτα», για να παίξει με την παντελώς αδιάφορη και σε όχι καλή κατάσταση Σοσιεδάδ και κλείνει με το τέλειο: Υποδέχεται την υποβιβασμένη Λεβάντε και είναι ξεκάθαρα στο δικό της χέρι το τι θα συμβεί. Στα θετικά φυσικά ότι υπερισχύει σε ισοβαθμία με Σπόρτινγκ Χιχόν και Χετάφε.


Σπόρτινγκ Χιχόν 35β.
Κόντρα στη Χετάφε υπερισχύει στην ισοβαθμία, αλλά το θέμα είναι πως υποβιβάζονται δύο. Οπότε όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα, αφού χάνει από τη Βαγιεκάνο, έχει πρόβλημα. Ο τελικός παραμονής είναι αυτή τη βδομάδα στην έδρα της Χετάφε. Ο νικητής παίρνει σοβαρό προβάδισμα και ο χαμένος λογικά πέφτει. Εάν δεν χάσει εκεί μέσα, θα πρέπει να νικήσει τη Βιγιαρεάλ στο «Μολινόν» και τότε ίσως να έχει καταφέρει το θαύμα.


Χετάφε 35β.
Εκεί που άπαντες την είχαν ξεγραμμένη, έχει δείξει με τον Χουάν Εσνάιντερ στον πάγκο ότι θα παλέψει μέχρι τέλους. Οπως γράψαμε και παραπάνω στη Χιχόν, με εκείνην θα δώσει την ύστατη μάχη στη Μαδρίτη. Νικάει και ελπίζει. Χάνει και χάνεται, με την τελευταία αγωνιστική να μπορεί να είναι μάταιη ακόμα και μία πιθανή νίκη στη Μπέτις.


ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Ο χαμένος στο Χετάφε-Χιχόν που έρχεται και μάλλον η Γρανάδα θα είναι εκείνες που θα πέσουν. Εκτός εάν η δεύτερη νικήσει στη Σεβίλλη, πάρει αποτέλεσμα από τη Μπάρτσα και ο νικητής στο Χετάφε-Χιχόν αυτοκτονήσει τελευταία αγωνιστική. Η Λα Κορούνια που μάλλον δεν θα κάνει νίκη, είναι τυχερή που δεν την φτάνουν με μία νίκη οι ανταγωνιστές της. Ειδάλλως θα είχε θέμα, ενώ η Βαγιεκάνο έχει το καλύτερο πρόγραμμα και δεν θα πέσει...


* Με εξαίρεση την μάχη του τίτλου μεταξύ των τριών, οι άλλες θέσεις για την Ευρώπη έχουν κριθεί. Η Βιγιαρεάλ είναι σίγουρα 4η, ενώ Μπιλμπάο, Θέλτα και Σεβίλλη βγαίνουν στο Europa League (σ.σ.: η Σεβίλλη μπορεί και Champions League αν πάρει την κούπα στο Europa)!


Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος