Μοντέρνα... σταχτοπούτα στη Ρουμανία!

Μοντέρνα... σταχτοπούτα στη Ρουμανία!

ASU Poli η ομάδα... που έγραψε ένα από τα ωραιότερα κεφάλαια στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Ρουμανίας! Γιατί η αγάπη των οπαδών δεν σταματά ποτέ!

Μια από τις ωραιότερες ιστορίες στην ιστορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου που όμως δεν πήρε ποτέ την έκταση που έπρεπε... Οι φίλοι της ομάδας, μοναδικοί της υπερασπιστές, οι άνθρωποι που έμειναν δίπλα, όταν όλα τελείωσαν, εκεί στις στάχτες της Πόλι Τιμισοάρα... Οταν κάτι καίγεται, κάτι καλύτερο θα αναγεννηθεί . Το 2012 άρχισε η προσπάθεια μιας μεγάλης μερίδας οπαδών που λάτρευαν το σύλλογο, η ομάδα άρχισε από την 5η κατηγορία και σε λίγες ημέρες εξασφαλίζει την άνοδο στην 2η κατηγορία! Βήμα σταθερό, σίγουρο, επιβλητικό. «Εξαιρετική ιστορία, εξαιρετικοί οπαδοί, εξαιρετικός σύλλογος. Η ASU Poli είναι η πρώτη ''Fan - founded team'' που μπορεί να παίξει στην πρώτη κατηγορία της Ρουμανίας» τονίζει ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, Εμάνουελ Ρόσου!

Το 2012 η FC Τιμισοάρα χρεοκόπησε και η διάλυση ήταν προ των πυλών. Ο πρόεδρος της ομάδας, Μαριανιάνκου κατέληξε στη φυλακή και η Τιμισοάρα βάδιζε ολοταχώς στο γκρεμό! Οι οπαδοί τον κατηγόρησαν πως αυτός ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση του συλλόγου και οι αποφάσεις του οδήγησαν σε αδιέξοδο. Η Τιμισοάρα δεν άντεξε, υποβιβάστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων και αδυναμίας εξασφάλισης άδειας. Η ομάδα δεν έχασε το σεβασμό της, ο κόσμος στήριξε, πήρε καλούς παίκτες, η άνοδος ήρθε, όπως και ο... αφανισμός! Η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε ποτέ! Στις εκλογές, ο Δήμαρχος είχε το δικό του πλάνο και λίγο αργότερα παρουσιάστηκε η FC Ρέκας, μια ομάδα λίγα χιλιόμετρα από την πόλη, που άλλαξε έδρα και μετονομάστηκε σε FC Poli, όμως ποτέ δεν κέρδισε τον σεβασμό των οπαδών!

Οι Ultras ήθελαν άλλη προσέγγιση, ήθελαν η ομάδα να στηριχθεί στα πόδια της και η άνοδος να έρθει σωστά. Μέσα σε μια τετραετία έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να φανταστεί ο πιο πιστός της οπαδός, κι από την 5η κατηγορία, η ομάδα εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδο στην 2η κατηγορία. Μια φανταστική πορεία, μιας… ελεύθερης από χρέη ομάδας που είχε ως στήριξη την τρελή αγάπη των οπαδών της! Δεν την στήριξε ο Δήμαρχος, δεν την βοήθησε η άλλη ομάδα της πόλης, η ASU Poli το πάλεψε, τα θεμέλιά της ήταν γερά και τα δύσκολα πέρασαν. Η ιστορία όχι μόνο δεν σβήστηκε, αλλά έγινε η ωραιότερη της χώρας. Αγνή, όμορφη ιστορία που ζήλεψαν πολλοί! Περισσότερα από 400 μέλη ενισχύουν τακτικά την ομάδα, αρκετοί μικροί χορηγοί έχουν κάνει την υπέρβαση για να τη δουν να παραμένει ζωντανή και να επιστρέφει στους μεγάλους. Μικρά παντοπωλεία, μικρά καταστήματα στάθηκαν στο πλευρό του συλλόγου, οι οπαδοί κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα για να εξασφαλίσουν ρευστό, αθλητικό υλικό, ενώ σε κάθε αγώνα ολόκληρες οικογένειες ήταν πάντα εκεί για να στηρίξουν…