Οταν η Μπάρτσα σοκάρει!!!

Gazzetta team
Οταν η Μπάρτσα σοκάρει!!!

bet365

H Mπαρτσελόνα το έκανε ξανά, πέτυχε οκτώ γκολ εκτός έδρας και... σόκαρε τον πλανήτη! Τέσσερα ραντεβού των Καταλανών με οκτάρες!

Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Ριαθόρ με το μαχαίρι στα δόντια, γνώριζε πως δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώρια για απώλεια, δεν μπορούσε να υποστεί τέταρτη διαδοχική ήττα! Τίποτα καλύτερο λοιπόν από ένα ταξίδι στη Γαλικία, ώστε να ηρεμήσει το πνεύμα, να ξεχαστούν οι εντάσεις και να μπει ανανεωμένη στην τελική κούρσα του τίτλου! Οκτώ γκολ, ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα κι ένας μαγικός Λουίς Σουάρες, ο οποίος φρόντισε να διαλύσει κάθε αμυντική ανησυχία που προέκυψε στο πρώτο 20λεπτο! Ηταν και ο... Bartresi, o παίκτης που έβαλε την εντυπωσιακή του πινελιά σε ένα αξέχαστο βράδυ!

Ευεργετικό το ταξίδι στη Γαλικία, οκτώ γκολ και η Μπαρτσελόνα παραμένει η μοναδική που έχει πετύχει τόσα σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος! Το... απίστευτο; Δεν το έκανε πρώτη φορά, ήταν η τέταρτη και όλα άρχισαν κάπου στο... 1959! Ταξίδι στη Λας Πάλμας, στις 25 Οκτωβρίου για την 7η αγωνιστική! Η ομάδα καθοδηγούμενη από τον Ελένιο Ερέρα διέλυσε την αντίπαλό της, με τον Σουάρεθ να πετυχαίνει χατ τρικ (ένα χρόνο αργότερα πήρε τη χρυσή μπάλα). Στο ημίχρονο το σκορ ήταν... 6-0, ενώ στην επανάληψη μπήκαν μόλις δυο γκολ! Χαρακτηριστικό, ο επαναληπτικός έληξε... πάλι 8-0! Επειτα από μια σκληρή μάχη με τη Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο! Οιωνός για τη φετινή σεζόν;

Χρειάστηκε να περάσουν 51 χρόνια για να πετύχει ομάδα οκτώ γκολ σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος και η Μπαρτσελόνα είχε την τιμητική της ξανά! Νέο θύμα της η Αλμερία... Χρειάστηκε να περάσουν 51 χρόνια για να πετύχει ομάδα οκτώ γκολ σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος και η Μπαρτσελόνα είχε την τιμητική της ξανά! Νέο θύμα της η Αλμερία... Η ομάδα του Γκοαρδιόλα υπέγραψε μια θεαματική παράσταση τη σεζόν 2010-11! Στις 20 Οκτωβρίου οι Καταλανοί... σόκαραν την Ισπανία με το εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μπροστάρης ήταν ο Μέσι! Ο Αργεντίνος πέτυχε χατ τρικ, ο Μπόγιαν σημείωσε δυο γκολ κι από ένα οι Ινιέστα, Πέδρο, ενώ ο εφιάλτης των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε με αυτογκόλ! Τη ζημιά πλήρωσε ο Βάσκος τεχνικός, Χουάνμα Λίγιο, ο οποίος μετά το διασυρμό είδε την πόρτα της εξόδου! Ποια ήταν η ομάδα που παρουσίασε ο Γκουαρδιόλα; Βαλδές, Αλβες, Πουγιόλ, Φοντάς, Μάξουελ, Μασκεράνο, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια, ενώ αγωνίστηκαν και οι Μπόγιαν, Τιάγκο, Κεϊτά! Το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε τη Μπαρτσελόνα ξανά πρωταθλήτρια, αν και η Ρεάλ ήταν αυτή που έσπασε το φράγμα των 100 γκολ (102 τέρματα).

Γιατί μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί να πετυχαίνει τόσα γκολ εκτός έδρας! Μόλις σε μια πενταετία οι Καταλανοί έκαναν άνω - κάτω την Primera! H Kόρδοβα ήταν η άτυχη, η οποία και... σκορπίστηκε! Σε μια βραδιά... έκστασης (2 Μαϊου, 2015), η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έσπρωξε την αντίπαλο στο γκρεμό! Μέσι από τη... στρατόσφαιρα, αφού πέτυχε δυο γκολ, μοίρασε μια ασίστ, ενώ έκανε τρελά πράγματα στο αγωνιστικό χώρο του «Municipal El Arcángel». Τις εντυπώσεις τις μοιράστηκε με τον Σουάρες, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ με τους Καταλανούς! Το παράξενο; Το πρώτο γκολ σημειώθηκε από τον Ράκιτιτς στο 42', αλλά μέχρι το 53' είχαν επιτευχθεί ακόμα τρία γκολ. Επίσης, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε σκόραρε τέσσερα γκολ από το 80' και μετά! Ποιος πήρε το πρωτάθλημα; Η Μπαρτσελόνα που σκόραρε 110 γκολ, με τη Ρεάλ να έχει... 118!

 

Τελευταία Νέα