Milan - Mihajlovic: The story

Milan - Mihajlovic: The story

Milan - Mihajlovic: The story

bet365

Λίγες ώρες πριν ο Κριστιάν Μπρόκι κάνει ντεμπούτο ως τεχνικός της Μίλαν, ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το στόρι του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στους Ροσονέρι.

«Δεν φοβάμαι να μοιραστώ τις σκέψεις μου με κανέναν. Πόσω μάλλον με τον πιο επιτυχημένο πρόεδρο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αυτό θα ήταν ευχαρίστησή μου. Ομως πρέπει να υπάρχει σεβασμός, ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές του». Ο μη διαλλακτικός χαρακτήρας του Σέρβου και το πόσο straight είναι, ήταν γνωστό και πριν βρεθεί στο San Siro, όμως αυτό δεν είναι πάντα κάτι που εκτιμάται πάντα. Από τα πρώτα του κιόλας λόγια ως ο νέος allenatore των Ροσονέρι, ο Μιχαΐλοβιτς μπήκε στο μάτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τον οποίο είναι επίσης γνωστό πόσο του αρέσει να μπλέκεται στα χωράφια των προπονητών. Αν, πέρα από τα αποτελέσματα, ο Σίνισα είχε καλύτερη σχέση με τον Καβαλιέρε, θα είχε τουλάχιστον καταφέρει να βγάλει την σεζόν.

Αν και τα ονόματα των Αρίγκο Σάκι, Φάμπιο Καπέλο, Κάρλο Αντσελότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν δίπλα σε αυτό του Μιχαΐλοβιτς, με αυτούς τους τρεις ο Μπερλουσκόνι δενόταν και με έναν άλλο τρόπο. «Και με τους τρεις περνούσαμε χρόνο μαζί. Συχνά τρώγαμε πριν τους αγώνες, είχα δυνατή φιλία μαζί τους. Μιλούσαμε, περνούσαμε μαζί δύσκολες στιγμές». Ο Σίλβιο μίλησε και για την κατηγορία στην οποία ανήκει ο Σίνισα. «Υπήρχαν όμως και άλλοι προπονητές, οι οποίοι δεν έμειναν πολύ αφού δεν κατάφερα να έχω μια τέτοιου είδους σχέση μαζί τους. Οπότε βρήκα άλλους».

Το ιδανικό δηλαδή για το αφεντικό της Μίλαν δεν είχε καμία σχέση με ότι συνέβαινε με τον Σέρβο, με τον οποίο όχι μόνο δεν βρίσκονταν για να πάνε για φαγητό, αλλά είχαν φτάσει σε σημείο να επικοινωνούν μέσω του Τύπου. Η κατάληξη θα ήταν βέβαια διαφορετική αν οι Ροσονέρι έκαναν μαγικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, όμως και αυτό δεν είχε καμία σχέση με ό,τι ήθελε να βλέπει να ιδιοκτήτης του κλαμπ. Τον Μάρτιο ρωτήθηκε αν του αρέσει το πως παίζει η ομάδα με τον Μιχαΐλοβιτς και απάντησε ρωτώντας τον δημοσιογράφο ‘πόσο καιρό παρακολουθεί ποδόσφαιρο’.

Ο πρώην coach των Φιορεντίνα, Σαμπντόρια ήταν ο μοναδικός της μετα-Αλέγκρι εποχής που παρουσίασε εξέλιξη και ακόμα και μια σειρά αποτελεσμάτων, όμως δεν απέφυγε την έλειψη σταθερότητας. Με ένα σερί με μόλις δύο ήττες σε 20 αγώνες έφερε τους Ροσονέρι ανάμεσα στους διεκδικητές για την έξοδο στο Champions League, αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν μόνο θεωρητικό αφού γρήγορα οι όποιες ελπίδες κατέρρευσαν. Οι 1.53 πόντοι ανά παιχνίδι φέτος είναι καλύτερη επίδοση από την περσινή του Πίπο Ιντζάγκι αλλά χειρότερη απ’ όλων των προηγούμενων προπονητών.

Το πρώτο ξενέρωμα για τον Μπερλουσκόνι ήρθε την 3η αγωνιστική στο derby με την Ιντερ στο οποίο η Μίλαν έχασε 1-0. Με τα αποτελέσματα να μην είναι ποτέ καλά το επόμενο βαρύ χτύπημα ήταν το 0-4 από την Νάπολι, όταν όμως οι Ροσονέρι έχασαν ξανά από τους Νερατζούρι στο Trofeo Berlusconi ο Σίλβιο έδωσε δημόσια τη συμβουλή του στον Σέρβο να παίζει πιο επιθετικά. Οι νίκες με Σασουόλο, Κιέβο και Λάτσιο φάνηκαν να φτιάχνουν τα πράγματα, όμως το 0-0 εντός με Αταλάντα και η ήττα στο Τορίνο από την Γιουβέντους (1-0) διέλυσαν το όποιο momentum.

Παρά τις ισοπαλίες-σοκ με Ελλάς Βερόνα και Κάρπι, η αλλαγή συστήματος από 4-3-3 σε 4-4-2 με τον Νιανγκ βασικό δίπλα στον Μπάκα έφερε μια σειρά καλών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων του 2-0 επί της Φιορεντίνα και του 3-0 επί της Ιντερ, όμως μετά την ήττα 2-0 από την Σασουόλο η Μίλαν πήρε ξανά την κάτω βόλτα. Μπορεί να είχε υποσχεθεί στον Μιχαΐλοβιτς ότι θα κρατήσει τη δουλειά του αν νικήσει την Γιουβέντους στον τελικό του Coppa Italia, αλλά ο Σέρβος έχασε τη δουλειά του μετά την ήττα από τους Μπιανκονέρι σε ένα ματς που αν δεν υπήρχε ο Τζίτζι Μπουφόν, η Μίλαν θα είχε πετύχει μεγάλη νίκη.

Εχοντας απολύσει 4 προπονητές στα πρώτα 28 χρόνια της προεδρίας του (Λίντχολμ, Ταμπάρες, Τζακερόνι, Τερίμ), ο Μπερλουσκόνι μετά την απομάκρυνση του Σέρβου έφτασε τους 4 στα τελευταία δύο χρόνια (Αλέγκρι, Ζέεντορφ, Ιντζάγκι). «Ενας προπονητής που μιλάει σαν λοχίας και δεν έχει αλλάξει τίποτα στα αποδυτήρια και στν αγωνιστικό χώρο» αναφερόταν σε πανό των τιφόζι, οι οποίοι πάντως είχαν κράξει πολύ περισσότερο τον CEO, Αντριάνο Γκαλιάνι, ως «ανίκανο» να φέρει καλούς παίκτες ακόμα και όταν έχει πολλά χρήματα να διαθέσει. Οι οπαδοί γούσταραν κάποια πράγματα στον Σέρβο, όμως σε μια ακόμα απογοητευτική σεζόν δεν μπορούσαν να τον στηρίξουν 100%.

Ο Μιχαΐλοβιτς έμαθε την απόλυσή του από το τηλέφωνο και στην αρχή της εβδομάδας βρέθηκε στο Milanello για να αποχαιρετίσει τους παίκτες. Η κατάσταση εκεί ήταν ιδιαίτερα συναισθηματική, με τον Ντοναρούμα να είναι αναστατωμένος, αφού οφείλει πολλά στον άνθρωπο ο οποίος τον έβαλε βασικό στην ηλικία των 16 ετών. Ο Τζίτζιο είναι ένα από τα μεγάλα δώρα που άφησε στην Μίλαν ο Σίνισα, ο οποίος έχει πάρει τα credits από τους πάντες στον χώρο για την απόφασή του να βάλει τον Ιταλό πορτιέρε σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο της σεζόν, ειδικά για τον ίδιο.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα είναι το δώρο που άφησε στον Σίλβιο, ενώ σε μια σεζόν που έφυγαν 100 εκατ. ευρώ, δώρο μπορεί να θεωρηθεί και η απόκτηση του Αλέσιο Ρομανιόλι από την Ρόμα αντί 25. Ο allenatore επέμεινε όλο το καλοκαίρι για την απόκτηση του 20χρονου αριστεροπόδαρου στόπερ, ο οποίος μαζί με τον Ντανιέλε Ρουγκάνι της Γιουβέντους είναι το «αύριο» της Εθνικής. Εκτός των δύο, ο Μιχαΐλοβιτς αξιοποίησε και ανέβασε το επίπεδο και την αξία του Μ’ Μπαγιέ Νιανγκ, τον οποίο έκανε βασικό. Για τον 21χρονο Γάλλο επιθετικό, τον Ιανουάριο ήρθε πρόταση ύψους 16 εκατ. ευρώ την οποία το κλαμπ απέρριψε.

Στην προσπάθειά του να βγάλει κάποιον μέσα από την Μίλαν, ο Μπερλουσκόνι μετά τους Ζέεντορφ και Ιντζάγκι πήρε στη θέση του προπονητή τον Κριστιάν Μπρόκι, ο οποίος ήταν allenatore της Primavera από τότε που αποχώρησε για την πρώτη ομάδα ο Πίπο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, όπως και οι δύο προηγούμενοι που βρέθηκαν στη θέση του, δεν έχει καμία εμπειρία και παρότι κανείς δεν μπορεί/πρέπει να προδικάζει τίποτα, είναι εξαιρετικά απίθανο να κρατήσει τη θέση του και μετά το τέλος της σεζόν. Αν και με αυτή την Μίλαν, ποτέ δεν ξέρεις…

Follow me: George_Kontogeorgis

Νεύρο και νοοτροπία νικητή
Μία από τα ίδια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης