Ποιος Ρονάλντο... ο Καρβαχάλ!

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ποιος Ρονάλντο... ο Καρβαχάλ!

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος (ξανα)γράφει για τον ήρωα του αγωνιστικού… backstage της Ρεάλ, που οφείλει να τον στηρίξει και το μάταιο της απόκτησης του Ντανίλο.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε κυκλική χρησιμοποίηση παικτών και σε κάθε νίκη όλοι μαζί παίρνουμε τα εύσημα. Ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι απόψε ο Ντάνι ήταν εκπληκτικός»! Υπάρχει άραγε πιο τέλειο παράσημο για κάποιον παίκτη από το να μιλάει με αυτά τα λόγια για κείνον ο τεράστιος Ζινεντίν Ζιντάν; Και ο Ζιζού είχε τόσο, μα τόσο δίκιο. Γιατί εάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε όλα τα εύσημα και χάρισε τη λάμψη του σε αυτή την ανατροπή πρόκρισης, ο πολυτιμότερος εργάτης για την επίτευξη της, δεν ήταν άλλος από τον Καρβαχάλ.

Ο Ισπανός πλάγιος μπακ αποτέλεσε την μοναδική παρέμβαση του Γάλλου κόουτς σε σχέση με την ήττα στο πρώτο ματς στη Γερμανία. Ο Καρβαχάλ πήρε τη θέση του Ντανίλο κι αυτό αποδείχτηκε υπεραρκετό για να κάνει την τεράστια διαφορά. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αρχικά εκείνος ήταν που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον Μαδριλένο στο ξεκίνημα. Ο Γιούλιαν Ντράξλερ του… έσκασε δύο καλές ντρίμπλες και τον χρέωσε και με κίτρινη. Καθώς όμως το αστέρι των Λύκων αποχώρησε νωρίς με τραυματισμό, ο Καρβαχάλ άδραξε την ευκαιρία και έκανε τρομερή ματσάρα.

Και δεν είναι μόνο η ασίστ του στο 1-0 νωρίτερα. Γενικότερα όργωσε την πλευρά και είχε περισσότερα ανεβάσματα ακόμα και από τον Μαρσέλο, ο οποίος παραδοσιακά είναι ο πλάγιος μπακ που παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα ο αφανής ήρωας της Τρίτης πάτησε στην αντίπαλη περιοχή επτά φορές και επέφερε αναστάτωση στην γερμανική άμυνα. Σε αυτό τον βοηθάει και η αλλαγή συμπεριφοράς του Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος είναι πιο συντονισμένος μαζί του και τον καλύπτει σε αυτές τι επελάσεις.

Και εάν ο Ντανίλο ήταν εκείνος που είχε αρχικά προβάδισμα 11άδας τόσο με τον Ζιντάν όσο και νωρίτερα με τον Ράφα Μπενίτεθ, ο 24χρονος Μαδριλένος δείχνει ότι πάντα σταδιακά τον ξεπερνάει στην κούρσα για βασικός. Μπορεί λοιπόν ο Βραζιλιάνος ανταγωνιστής του να είναι πιο επιθετικογενής, μα ο Καρβαχάλ εμφανίζεται σαφέστατα πιο ισορροπημένος και στα ανασταλτικά καθήκοντα του. Επίσης, δείχνει σοβαρά σημάδια βελτίωσης και στο παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού του, φτάνοντας αισίως τις πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η άνοδος του το τελευταίο διάστημα φάνηκε από το Clasico, όπου πιστοποίησε ότι είναι για φτιαγμένος για τα μεγάλα ραντεβού. Στο υψηλότερο επίπεδο δηλαδή, όταν όχι μόνο απενεργοποίησε τον Νεϊμάρ, αλλά υποχρέωσε και τον Ζόρντι Αλμπα να μειώσει κατά πολύ τις επικίνδυνες επελάσεις του. Γενικότερα βρίσκεται σε σούπερ φεγγάρι και καθίσταται υπερπολύτιμος σε αυτό που θέλει να παίξει η Ρεάλ, με τους πλάγιους μπακ να στήνουν επιθέσεις, δίχως όμως να παραμελούν τα μετόπισθεν. Η αλήθεια είναι πως εάν ο Καρβαχάλ δεν ήταν ένα παιδί που προήλθε από τις ακαδημίες και που τον πήραν πίσω από τη Λεβερκούζεν μόνο με κόστος 6,5 εκατ. ευρώ, τώρα δεν θα υπήρχε καμία συζήτηση επί τουτού.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς (1 Απριλίου 2015) είχα γράψει άρθρο για το αχρείαστο αυτής της μεταγραφής επειδή υπήρχε ο Καρβαχάλ που έπρεπε να στηριχτεί. Πλέον αυτό δικαιώνεται. Είναι όμως βλέπετε αυτό το μόνιμο θέμα στη Ρεάλ με τις μεταγραφές που πρέπει να παίζουν. Πόσο μάλλον όταν έχουν κοστίσει 30 εκατ. ευρώ, όπως ο Βραζιλιάνος από την Πόρτο. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ οφείλει να δικαιώνεται για τις αγορές του και έτσι πάντα τα ακριβά αποκτήματα έχουν προβάδισμα. Ειδάλλως, δεν θα είχαμε κανέναν λόγο να προβαίνουμε σε συγκρίσεις. Ο Ισπανός πλέον στα 24 του συγκαταλέγεται στους κορυφαίος στον κόσμο στη θέση του και έχει περιθώρια για να πιάσει κορυφή. Αρκεί να τον αφήσουν να παίζει όπως του αξίζει…

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος