Ronaldo: Unleash the beast

Ronaldo: Unleash the beast

Ronaldo: Unleash the beast

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον μοναδικό υπερπαίκτη που αγωνίζεται σε τέτοιο επίπεδο αποκτώντας όλο και περισσότερους… haters.

Πραγματικά, δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που να έπαιξε σε τέτοιο επίπεδο και παρόλα αυτά, μαζί με την αποθέωση να γνώριζε τόση αποδοκιμασία. Κλαψιάρης, κάγκουρας, βουτηχτής, επιδειξίας, ζελεδάκιας, ψώνιο, κομπλεξικός, πεναλτάκιας. Ισως ακούγεται υπερβολικό, αλλά η εμπορικότητα που δημιουργείται γύρω από το όνομά του κάνει, πέρα από τους άμεσους αντιπάλους, πολλούς ανθρώπους του χώρου να κάνουν απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον του. Είναι πλέον συγκλονιστικά συνηθισμένο και κάτι που πολλοί από εμάς μπορεί να συναντάμε στην καθημερινότητά μας, μιλώντας για ποδόσφαιρο να ακούμε απλούς φιλάθλους να ‘τελειώνουν’ τον Πορτογάλο εξαιτίας του γενικότερου προφίλ του. Την ίδια στιγμή, εκείνος συνεχίζει με κάτι που του αρέσει πολύ, εκτός από το να βάζει γκολ. Να μετατρέπει την κριτική σε κίνητρο.

Στη 14η σεζόν της καριέρας του ο άσος από την Μαδέιρα δεν ξεκίνησε τόσο εντυπωσιακά όσο την προηγούμενη και στα μέσα σχεδόν της χρονιάς δόθηκε βάση από τον Τύπο στο γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα μεγάλα παιχνίδια. Την τελευταία εβδομάδα, όποιος πραγματικά το πίστευε αυτό, οφείλει για ακόμα μια φορά να παραδεχθεί στον εαυτό του ότι ο ‘κάγκουρας’ έκανε ξανά τη διαφορά. Οπως ακριβώς είπε και πάλι ο Ζινεντίν Ζιντάν, τον οποίο ο CR7 έκανε τον 7ο Γάλλο προπονητή που φτάνει στα ημιτελικά του Champions League. Ο Ρονάλντο συνεχίζει να γίνεται κακός με τους haters και με όσα έκανε στην Βόλφσμπουργκ χαράζει ακόμα πιο βαθιά το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας.

Λίγες μέρες αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ στον συνηθισμένο τόπο του εγκλήματος, στο Camp Nou, κόντρα στην Μπαρτσελόνα και αφού έβαλε την Ρεάλ ξανά στο κόλπο του τίτλου, επέστρεψε στην αγαπημένη του διοργάνωση μετά τη σιωπή στο Volkswagen Arena. Και ήταν η δική του σιωπή που είχε προκαλέσει ερωτηματικά για το αν οι Merengues μπορούν να πετύχουν τη ζόρικη ανατροπή. Ο Πορτογάλος, φτιαγμένος άρρωστα όσο ποτέ, έδειξε ξανά στο κλαμπ της Μαδρίτης τον δρόμο που δεν έχει χάσει ποτέ στη μυθική καριέρα του. Αυτόν που πάει από τα προημιτελικά, στα ημιτελικά του Champions League.

Με το χατ-τρικ κόντρα στους Wolfe ο CR7 έφτασε τα 46 γκολ στη φετινή σεζόν και με σχεδόν δύο μήνες μπάλα μπροστά του, χρειάζεται μόλις 4 για να φτάσει για 6η σερί χρονιά στα 50 σε όλες τις διοργανώσεις. Από αυτά, τα 16 είναι φέτος στο Champions League, επίδοση που είναι η 2η καλύτερη στην ιστορία, μετά τα δικά του 17 το 2013-14 όταν η Ρεάλ κατέκτησε την decima στον τελικό της Λισαβόνας κόντρα στην Ατλέτικο. «Δεν είναι άσχημα ε, για μια κακή σεζόν» δήλωσε μετά το ματς ο Κριστιάνο, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τα ρεκόρ, είπε ένα μεγάλο ψέμα. «Τα κοιτάμε, όμως εγώ δεν έχω στόχο να τα σπάσω».

Κόντρα σε αυτό που είπε, σε κάθε αγώνα που παίζει, ο Πορτογάλος κάνει κάνει πιο δυνατή τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος. Μπορεί σε κάποιον να μην αρέσει το μαλλί του ή να θεωρεί ότι δεν είναι κορυφαίος επειδή πανηγυρίζει έντονα κάποιο γκολ, όμως δεν μπορείς να μην βλέπεις την ιστορία να γράφεται μπροστά σου. Ο Κριστιάνο έγινε ο δεύτερος Ρονάλντο που κάνει χατ-τρικ στη φάση των νοκ-άουτ για την Ρεάλ Μαδρίτης και παρότι πολλοί θα πουν ‘Ρονάλντο είναι μόνο ένας’ οι αριθμοί και τα επιτεύγματα του παραπέμπουν σε ‘φαινόμενο’.

Με την τριπλέτα στο Santiago Bernabeu ο ‘κάγκουρας’ έφτασε τα 5 χατ-τρικ στο Champions League (Αγιαξ 2012-13, Γαλατασαράι 2013-14, Σαχτάρ, Μάλμε, Βόλφσμπουργκ 2015-16) πιάνοντας τον άνθρωπο με τον οποίο έχουν φτιάξει το μεγαλύτερο rivalry όλων των εποχών, Λιονέλ Μέσι. Οι Wolfe έγιναν η 31η ομάδα σε βάρος της οποίας σκοράρει στο glamorous τουρνουά και πλέον τα κλαμπ από την Γερμανία είναι οι αγαπημένοι του αντίπαλοι αφού σε βάρος τους έχει σκοράρει 17 φορές και με τη φανέλα της Ρεάλ έχει πάρει 5 σερί προκρίσεις (Σάλκε, Ντόρτμουντ, Μπάγερν, Σάλκε, Βόλφσμπουργκ).

«Είμαι επαγγελματίας και αυτές είναι εμφανίσεις κάποιου που δουλεύει. Ο Θεός βοηθάει» είπε μετά το ματς ο άνθρωπος που με τα γκολ του βοήθησε την Βασίλισσα να φτάσει τις 6 διαχοχικές προκρίσεις στα ημιτελικά του Champions League ισοφαρίζοντας το σερί της Μπαρτσελόνα. Με 16 γκολ και 4 ασίστ είναι υπεύθυνος για το 77% των (26) γκολ των Blancos φέτος στη διοργάνωση στην οποία έχει φτάσει στους «4» και τις 9 φορές που βρέθηκε στους «8» (6 Ρεάλ, 3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Το φάουλ με το οποίο χάρισε ουσιαστικά την πρόκριση ήταν το Νο11 στον θεσμό και πλέον είναι πρώτος στην κατηγορία μαζί με τον Ντελ Πιέρο, αφήνοντας πίσω τον Ζουνίνιο.

Παρότι μόλις έκλεισε τα 31, ο Ρονάλντο συνεχίζει να είναι καθοριστικός και μοιάζει να γίνεται ακόμα καλύτερος όσο τα χρόνια περνούν με το work ethic που υπάρχει στο DNA του να χτυπάει κόκκινο. «Είναι προνόμιο να τον έχουμε στην ομάδα, αφού ξέρουμε πως δουλεύει κάθε μέρα» είπε ο keeper της Ρεάλ, Κέιλορ Νάβας, που πλέον απέχει 7 γκολ από τα 100 στο Champions League. Στη χρυσή λίστα των σκόρερ όλων των εποχών, παίκτες όπως Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (56) και Τιερί Ανρί (50), που απολαμβάνουν τον σεβασμό των πάντων, θα έχουν λιγότερα από τα μισά του γκολ όταν ο Πορτογάλος κλείσει την καριέρα του.

Ενα μικρό δείγμα για να κρίνει κανείς το αν τα έχει πετύχει σε σημαντικά ματς, αρκεί να δει ότι από τα 93 που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα, τα 44 είναι στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Champions League. Τα λόγια ενός παίκτη όπως ο Σέρχιο Ράμος κάθε άλλο παρά είναι τυχαία. «Είναι είδωλο για εμάς και τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης…».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης