Η Ρεάλ των ανατροπών

Η Ρεάλ των ανατροπών

Η Ρεάλ των ανατροπών

bet365

Το εις βάρος της 2-0 από την Βόλφσμπουργκ καλείται να ανατρέψει η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τις περιπτώσεις που η «βασίλισσα» έχει... επιστρέψει από ήττες με δύο γκολ διαφορά και πάνω στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

22 φορές έχει καταφέρει στην ευρωπαϊκή της ιστορία η Ρεάλ Μαδρίτης να ανατρέψει σε επαναληπτικό το εις βάρος της αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα. Αντίθετα, η «βασίλισσα» δεν έχει καταφέρει να... το γυρίσει σε 16 περιπτώσεις, εκ των οποίων στις πέντε τελευταίες. Όλα τα παραπάνω στατιστικά αφορούν οποιοδήποτε σκορ, όμως απόψε η ομάδα του Ζιντάν έχει δυσκολότερο έργο, καθώς στο πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία ηττήθηκε από την Βόλφσμπουργκ με το «καθαρό» 2-0.

Νίκη με τρία γκολ διαφορά και πάνω ψάχνει η Ρεάλ στο Μπερναμπέου, ποντάροντας φυσικά και στη δύναμη της έδρας, η οποία πολλές φορές στο παρελθόν την έχει βοηθήσει να φτάσει σε επικές ανατροπές. Οκτώ φορές στα ευρωπαϊκά κύπελλα οι «μερένχες» ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, όμως... επέστρεψαν στον επαναληπτικό της Μαδρίτης και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τον αποψινό «οδηγό» του Ρονάλντο και της παρέας του.

vs Ντέρμπι Κάουντι (Κύπελλο Πρωταθλητριών 1975-76)
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσάρλι Τζορτζ, που πέτυχε χατ-τρικ, η αγγλική ομάδα συνέτριψε με σκορ 4-1 την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών τη σεζόν 1975-76. Στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η «βασίλισσα» σκόραρε από το 3ο κιόλας λεπτό, με το 90λεπτο να ολοκληρώνεται με 4-1, χάρις σε ένα πέναλτι του Πιρι λίγο πριν το φινάλε. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου με ένα γκολ του Σαντιγιάνα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 5-1, παίρνοντας μία επική πρόκριση.

vs Σέλτικ (Κύπελλο Πρωταθλητριών 1979-80)
Όπως και τώρα με την Βόλφσμπουργκ, έτσι και 36 χρόνια πριν η Σέλτικ είχε επικρατήσει με το «καθαρό» 2-0 και πάλι στον πρώτο προημιτελικό για το κύπελλο πρωταθλητριών. Με τη δύναμη του Μπερναμπέου, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην ανατροπή, κερδίζοντας με το επίσης «καθαρό» 3-0 στον επαναληπτικό. Ο Σαντιγιάνα ήταν και πάλι ένας εκ των σκόρερ της ανατροπής, με τον Χουανίτο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

vs Ριέκα (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1984-85)
«Εφιάλτες» έβλεπε η Ρεάλ Μαδρίτης για σχεδόν 60 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι με τη Ριέκα στην Κροατία, για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1984-85. Τουλάχιστον κατάφερε να μειώσει σε 3-1 στο τέλος και να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό. Σκούρα, όμως, τα βρήκε και στο Μπερναμπέου, αφού σκόραρε για πρώτη φορά στο 67 με τον Χουανίτο, πριν οι Σαντιγιάνα (ξανά) και Βαλντάνο διαμορφώσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο το 3-0, που έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

vs Αντερλεχτ (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1984-85)
Αμέσως μετά την πρόκριση επί της Ριέκα, η Ρεάλ αντιμετώπισε στον τρίτο γύρο την Άντερλεχτ. Στο πρώτο παιχνίδι στις Βρυξέλλες, οι γηπεδούχοι έκαναν... πλάκα, επικρατώντας με 3-0. Για μία ακόμη φορά το έργο της «βασίλισσας» ήταν δύσκολο στον επαναληπτικό, όμως το Μπερναμπέου «έλιωσε» τους Βέλγους. Πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, ενώ πριν το 50’ το σκορ ήταν ήδη 6-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, σε ένα αγώνα που ο Μπουτραγκένιο έκανε... μαγικά πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

vs Ίντερ (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1984-85)
Το είχε η μοίρα της Ρεάλ εκείνη τη σεζόν να τα κάνει... θάλασσα στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας και να σώζει την κατάσταση στον επαναληπτικό. Στα ημιτελικά αντίπαλος ήταν η Ίντερ, με το παιχνίδι στο Μιλάνο να λήγει με 2-0 υπέρ των «νερατζούρι». Δύο εβδομάδες αργότερα «μίλησε» και πάλι η δύναμη του Μπερναμπέου. Ο – πανταχού παρών στις ανατροπές – Σαντιγιάνα σκόραρε δύο φορές, πριν ο πρώην «δικός μας» Μίτσελ διαμορφώσει το τελικό 3-0 και δώσει την πρόκριση στη «βασίλισσα», η οποία στο τέλος κατέκτησε και το τρόπαιο.

vs Γκλάντμπαχ (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1985-86)
Την επόμενη σεζόν, η κάτοχος της διοργάνωσης αγωνίστηκε και πάλι στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στους «16» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Γκλάντμπαχ, με το πρώτο παιχνίδι να είναι μονόλογος για τους Γερμανούς, οι οποίοι συνέτριψαν την Ρεάλ με 5-1, με τον γνωστό μας Έβαλντ Λίνεν να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Δύο εβδομάδες αργότερα το Μπερναμπέου... κατηφόρισε από το ξεκίνημα. Πριν το 20λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 2-0, χάρις στα γκολ του Βαλντάνο, όμως χρειάζονταν δύο ακόμη για να φτάσουν στην ανατροπή. Τη λύση την έδωσε (ποιος άλλος;) ο Σαντιγιάνα, ο οποίος με δύο τέρματα λίγο πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 4-0, που έδωσε μια πανηγυρική πρόκριση στους Ισπανούς.

vs Ίντερ (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1985-86)
Στα ημιτελικά η Ρεάλ αντιμετώπισε ξανά (όπως και την προηγούμενη σεζόν) την Ίντερ, με τους «νερατζούρι» να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης, μετά τη νίκη τους με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Σαν Σίρο. Στη ρεβάνς του Μπερναμπέου ο διαιτητής Κάιζερ έδωσε τρία πέναλτι (δύο στη Ρεάλ και ένα στην Ίντερ), με τη «βασίλισσα» να επικρατεί με 3-1 στα 90 λεπτά και να οδηγεί τον ημιτελικό στην παράταση. Εκεί μίλησε για μία ακόμη φορά η εκτελεστική δεινότητα του Σαντιγιάνα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο έξτρα 30λεπτο, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1, που έδωσε στη Ρεάλ την πρόκριση για τον τελικό. Και εκείνη τη σεζόν οι «μερένχες» κατέκτησαν το τρόπαιο.

vs Ερυθρός Αστέρας (Κύπελλο Πρωταθλητριών 1986-87)
Η τελευταία φορά που κατάφερε η Ρεάλ Μαδρίτης να ανατρέψει διαφορά δύο γκολ ήταν πριν από 29 χρόνια. Και πάλι στα προημιτελικά του τότε κυπέλλου πρωταθλητριών, ο Ερυθρός Αστέρας είχε επικρατήσει με σκορ 4-2 στο πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι. Δύο γκολ χρειαζόταν η «βασίλισσα» στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου για να πάρει την πρόκριση και τα πέτυχε. Από ένα σε κάθε ημίχρονο από τους Μπουτραγκένιο και Σαντσις, με το τελικό 2-0 να δίνει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Υ.Γ. Για τους λάτρεις των στατιστικών και των... συμπτώσεων, κάθε φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης έφτανε σε ανατροπή δύο γκολ και πάνω στο κύπελλο πρωταθλητριών, στα ημιτελικά συναντούσε γερμανική ομάδα και αποκλειόταν. Το ’76 και το ’87 την Μπάγερν και το ’80 το Αμβούργο. Λέτε να τα καταφέρει κόντρα στην επίσης γερμανική Βόλφσμπουργκ και στα ημιτελικά να πέσει και πάλι με Γερμανούς (Μπάγερν) και να αποκλειστεί;

 

Τελευταία Νέα