Ικάρντι, το μέλλον της Ιντερ

Ικάρντι, το μέλλον της Ιντερ

Ικάρντι, το μέλλον της Ιντερ

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Μάουρο Ικάρντι που έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα της Ιντερ και θέλει μείνει και να κερδίσει τίτλους με τους Νερατζούρι.

«Δυσκολευόμασταν να σκοράρουμε, είχαμε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά». Ο Αργεντινός χρειάστηκε μόλις μία τελική για να πετύχει το μοναδικό γκολ στο Matusa κόντρα στην Φροζινόνε και να χαρίσει στην Ιντερ την πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά τις 6 Ιανουαρίου. Εναν χρόνο μετά την ανάδειξή του σε capocannoniere της Serie A με 22 γκολ, ο Ικάρντι σε μια σεζόν που ξεκίνησε άσχημα έχει καταφέρει να βρει ρυθμό και έχει βοηθήσει τους Νερατζούρι να ξεπεράσουν την 'κοιλιά' των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στην 3η θέση. Αυτό ήταν το τέρμα Νο14 για φέτος για τον Μαουρίτο, ο οποίος έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να είναι αυτός που 'έκλεψε' τη γυναίκα του Μάξι Λόπες και είναι απλά ο βασικός επιθετικός της Ιντερ που τραβά τα βλέμματα μόνο για όσα κάνει εντός των τεσσάρων γραμμών.

Αυτό σε βάρος των νεοφώτιστων το Σάββατο (09/04), πέρα από τη βαθμολογική σημασία, ήταν ένα γκολ-milestone για τον Αργεντινό, ο οποίος στην 100ή εμφάνισή του με την Ιντερ, πέτυχε το τέρμα Νο50 σε όλες τις διοργανώσεις. Και αν αυτό για κάποιον δεν αποτελεί από μόνο του κάτι σημαντικό, ίσως είναι αν σκεφτεί κανείς ότι επιθετικοί που έχουν γράψει ιστορία όπως οι Σάντρο Ματσόλα και Ντιέγο Μιλίτο, χρειάστηκαν 110 ματς για να φτάσουν τα 50 γκολ με το κλαμπ. Οταν το καλοκαίρι του 2013 οι Μιλανέζοι έδωσαν περίπου 13 εκατ. ευρώ στην Σαμπντόρια για να τον αποκτήσουν, ακόμα και ο πιο πωρωμένος τιφόζο δεν θα μπορούσε να φανταστεί την προσφορά που θα έχει τόσο άμεσα ο Ικάρντι.

Υστερα από τη σέντρα του Ιβάν Πέρισιτς, βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και νίκησε τον Νίκολα Λεάλι, ο οποίος δεν μπορούσε να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς το παραθυράκι. Οι προσωπικοί στόχοι, δεν είναι η προτεραιότητα για τον Ικάρντι. «Ηταν ένα γκολ που το βάζει ο επιθετικός. Ηταν ωραίο γκολ, όμως όχι το αγαπημένο μου, αφού αυτό το έβαλα κόντρα στην Μπολόνια στην έδρα μας. Πάντα έλεγα ότι βρίσκομαι εδώ για να νικάω και για να κάνω σπουδαία πράγματα. Είμαστε η Ιντερ, ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με τους παίκτες που έχουμε».

Σκοράροντας την προηγούμενη αγωνιστική σε βάρος της Τορίνο, ο 23χρονος έφτασε να έχει θύματά του 21 διαφορετικές ομάδες στην Serie A και όπως και ο ίδιος, έτσι και ο διευθυντής της Ιντερ, Πιέρο Αουζίλιο, βλέπουν θέλουν να συνεχίσει να παίζει στο San Siro για πολλά χρόνια ακόμα. «Ο Ικάρντι είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς για να τον στερηθούμε. Στην ηλικία του κανένας δεν βάζει 50 γκολ. Είναι ο αρχηγός μας και θα χτίσουμε την ομάδα γύρω από αυτόν».

Η Ιντερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή 5 βαθμούς κάτω από την Ρόμα στη μάχη για την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, όμως ο Ικάρντι έχει κάνει σαφές ότι δεν θα μείνει στο Meazza μόνο αν οι Νερατζούρι παίζουν στην κορυφαία διοργάνωση. «Ποτέ δεν μιλάω για το Champions League ή το Europa League. Από την αρχή της σεζόν έχω πει ότι τον Μάιο θα δούμε που θα είμαστε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης