Ο αγώνας που κράτησε 203 (!) λεπτά

Ο αγώνας που κράτησε 203 (!) λεπτά

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο 70 χρόνια πίσω και παρουσιάζει ποιο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα και αποτελεί το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ήταν 30 Μαρτίου 1946 και στο Edgeley Park του Στόκπορτ η ομώνυμη ομάδα υποδεχόταν την Ντονκάστερ στα πλαίσια του κυπέλλου μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν τότε στον βόρειο όμιλο της τρίτης κατηγορίας στην Αγγλία. Μία διοργάνωση και ένα παιχνίδι που δε θα το θυμόταν ποτέ κανείς (εκείνη τη χρονιά σταμάτησε οριστικά η εν λόγω διοργάνωση), αν ο συγκεκριμένος αγώνας δε διαρκούσε 3 ώρες και 23 λεπτά!

Όλα είχαν ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα, όταν οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην έδρα της Ντονκάστερ. Το τελικό 2-2 τις οδήγησε σε επαναληπτικό, ο οποίος έμελλε να μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 2-2 ήταν το σκορ και στα πρώτα 90 λεπτά της ρεβάνς, η οποία οδηγήθηκε στην παράταση. Ούτε εκεί όμως άλλαξε κάτι, καθώς Στόκπορτ και Ντονκάστερ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στον έξτρα χρόνο.

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ακόμη η διαδικασία των πέναλτι και σύμφωνα με τους τότε κανονισμούς, οι δύο ομάδες θα έπρεπε να συνεχίζουν να αγωνίζονται, μέχρι κάποια να πετύχει ένα τέρμα και να πάρει τη νίκη. Στόκπορτ και Ντονκάστερ ξεκίνησαν να παίζουν, ψάχνοντας το «χρυσό» γκολ. Μάταια. Καμία από τις δύο δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι φίλαθλοι έφυγαν για τσάι, γύρισαν ξανά στο γήπεδο και οι δύο αντίπαλοι βρίσκονταν ακόμη στον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά, τη λύση την έδωσε... η φύση. Όσο περνούσε η ώρα, είχε ξεκινήσει να σκοτεινιάζει και οι ποδοσφαιριστές είχαν περιορισμένη ορατότητα. Φυσικά, τότε, δεν υπήρχαν προβολείς στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να πάρει την απόφαση να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης, η οποία είχε φτάσει αισίως στο 203ο (!) λεπτό. Μία χρονική διάρκεια επίσημου ποδοσφαιρικού αγώνα, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος.

Τελικά, Στόκπορτ και Ντονκάστερ ξανασυναντήθηκαν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους και σε τρίτο ματς. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους, επικρατώντας στα 90 λεπτά του αγώνα με 4-0. Το παιχνίδι, όμως, που έμεινε στην ιστορία είχε ήδη γίνει μία εβδομάδα πριν. Στις 30 Μαρτίου του 1946. Αν δε σκοτείνιαζε, κανείς δεν ξέρει πόσα περισσότερα λεπτά από τα 203 θα έπαιζαν οι δύο ομάδες. Ίσως μέχρι να καταρρεύσουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα