Top-10: Finishers

Top-10: Finishers

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους επιθετικούς από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχουν το καλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος.

Η δουλειά του επιθετικού όταν γίνεται σωστά, επιβραβεύεται συχνά πολύ περισσότερο από εκείνη των παικτών που αγωνίζονται στις υπόλοιπες θέσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είναι εύκολη. Αντίθετα, και πιο κοντά σε αυτό που συμβαίνει με τους τερματοφύλακες, μπορεί να φανείς χρήσιμος μόλις μία φορά σε ένα ολόκληρο 90λεπτο και αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει θα γίνεις μοιραίος. Μέσα στις μέρες που υπάρχει η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων, η Opta έβγαλε τη λίστα με τους επιθετικούς που έχουν έχουν το καλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος στις λίγκες της Ευρώπης και πάμε να ρίξουμε μία ματιά σε αυτούς που συγχωρούν πιο σπάνια από εκείνους που έχουν πετύχει τουλάχιστον 10 γκολ στο πρωτάθλημα.

42.9 | Κλαούντιο Πισάρο
Ο κορυφαίος 37χρονος στον κόσμο, όπως γράφουν οι Γερμανοί, βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση φέτος και με τα γκολ του κρατά μόνος του την Βέρντερ στην Bundesliga. Ο Περουβιανός πετά φωτιές τελευταία, έσπασε το φράγμα των 100 γκολ με το κλαμπ της Βρέμης, φέτος έχει 12 γκολ στη μεγάλη κατηγορία της Γερμανίας, είναι ο πρώτος της σκόρερ ever και μάλιστα 'απειλεί' να γίνει ο 4ος όλων των εποχών πίσω από τους Γκερντ Μίλερ (365), Κλάους Αλοφς (268), Γιουπ Χάινκες (220). Παρά τα χρόνια του, ο Πισάρο είναι σαν το καλό κρασί και μετατρέποντας σε γκολ το 42.9% των προσπαθειών του είναι μακριά από τους υπόλοιπους στο top-10 των killers της Ευρώπης.

36.7 | Τόμας Νέτσιντ
Μια παρουσία που δύσκολα θα περίμενε κανείς έχουμε στο Νο2 των εκτελεστών καθώς ο Τόμας Νέτσιντ είναι ο μοναδικός που βρίσκεται εδώ αγωνιζόμενος σε λίγκα εκτός των 5 κορυφαίων. Ο υψηλόσωμος Τσέχος φορ, που το 2013-14 έπαιξε στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τα πάει εξαιρετικά στην Τουρκία με την Μπούρσασπορ και έχει 11 γκολ από 20 αγώνες. Ο 34 φορές διεθνής άσος (9 τέρματα) βρίσκει δίχτυα στο 36.7% των φορών που το επιχειρεί κάνοντας μία από τις καλύτερες σεζόν του.


36.1 | Σάλομον Καλού
Στο peak της καριέρας του βρίσκεται ο Σάλομον Καλού, ο οποίος είναι ο Νο1 λόγος για τον οποίο η Χέρτα βρίσκεται πίσω μόνο από Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ στη βαθμολογία της Bundesliga. Ο Ιβοριανός επιθετικός αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον φορ, Ιμπίσεβιτς, σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο στην ομάδα του Παλ Ντάρνταϊ. Οι Βερολινέζοι έχουν πλεονέκτημα 4 βαθμών για την 3η θέση με 7 αγωνιστικές να απομένουν και οφείλουν πολλά στον 30χρονο, ο οποίος με 13 γκολ σε 25 παιχνίδια δεν έχει μεν πιάσει το ρεκόρ του αλλά με τη συνολική του παρουσία και το 36.1% conversion-rate φέρνει το Champions League όλο και πιο κοντά στην Χέρτα.

34.1 | Αλεξάντερ Μάιερ
Ακόμα ένας εκπρόσωπος της Bundesliga και κάθε άλλο παρά τυχαίος, αφού πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην κατηγορία με την Φρανκφούρτη παρότι έμεινε εκτός δράσης για 3 μήνες. Και φέτος έχει τραυματισμούς που δεν επιτρέπουν στην Αϊντραχτ να βρει ρυθμό αφού όταν παίζει ανεβαίνει μαζί του όλη η ομάδα. Ο 33χρονος, που μπορεί να παίξει σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους στην επίθεση και να κάνει τη ζημιά μέσα και έξω από την περιοχή, πρόσφατα έφτασε στα 100 γκολ με το κλαμπ στο οποίο αγωνίζεται από το 2004 και φέτος έχει σταματήσει στα 12.

34.2 | Ιμανόλ Αγκιρέτσε
Σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια απλά καταφέρνει να σωθεί άνετα, ο 29χρονος καταφέρνει να κρατά τη δουλειά του σε υψηλό επίπεδο. Ο Αγκιρέτσε έχει πετύχει 13 γκολ φέτος στην La Liga με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, έχοντας παίξει 14 φορές βασικός (!) και 2 σαν αλλαγή. Ο παίκτης που είναι γέννημα-θρέμμα του βασκικού κλαμπ έχει μέχρι στιγμής 2.9 σουτ ανα αγώνα και μετατρέπει σε γκολ το 34.2% των προσπαθειών του όντας το Νο1 στη λίστα από τους παίκτες που παίζουν στο ισπανικό πρωτάθλημα.


33.3 | Αντόνιο Σανάμπρια
Και συνεχίζουμε με Ισπανία και το ποσοστό 33.3 το οποίο έχουν 4 παίκτες. Πρώτος από αυτούς ο Αντόνιο Σανάμπρια, ο 20χρονος επιθετικός που ανήκει στην Ρόμα και φέτος προσπαθεί να σώσει την Χιχόν στην οποία αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού. Ο Παραγουανός, που το 2014 αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα επειδή δεν υπόλογιζόταν και υπέγραψε ως ελεύθερος στους Τζαλορόσι, έχει φέτος 11 γκολ με την Σπόρτινγκ, η οποία ελπίζει να συνεχίσει έτσι για να βγει στις τελευταίες 8 αγωνιστικές από τη ζώνη του υποβιβασμού.


33.3 | Καρίμ Μπενζεμά
Σαφώς το μεγαλύτερο όνομα από τους παίκτες που συναντάμε εδώ και μοναδικός που έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό γκολ στο πρωτάθλημα είναι ο πολύς, Καρίμ Μπενζεμά. Σε μια σεζόν που ξέσπασε το σκάνδαλο της υπόθεσης Βαλμπουενά και που η Ρεάλ Μαδρίτης έχει για σανίδα σωτηρίας μόνο το Champions League, ο πρώην άσος της Λιόν έχει 20 γκολ έχοντας παίξει 20 παιχνίδια βασικός στην Primera Division με τους Merengues. Σε αυτά επιχειρεί 3.7 σουτ ανά αγώνα και όταν τον δεις να οπλίζει, θα σκοράρει κατά 33.3%.


33.3 | Μπενζαμέν Μουκάντζο
Η Λοριάν εξασφαλίζει φέτος της παραμονής της στην Ligue1 και αυτό είναι κάτι που οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις εμφανίσεις και τα γκολ του Μουκάντζο στο πρώτο μισό του γαλλικού πρωταθλήματος. Ο 28χρονος Καμερουνέζος πρόλαβε να 'ματώσει' τα αντίπαλα δίχτυα πριν τραυματιστεί και σε 24 ματς ως βασικός σκόραρε 12 φορές και είναι ένας από τους 10 παίκτες που έχουν διψήφιο αριθμό τερμάτων στο Championnat. Στο δεύτερο κομμάτι δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά αφού δεν είχε ρυθμό αλλά το ποσοστό του παραμένει ψηλά αφού μέχρι τον Νοέμβριο ήταν on-fire.


33.3 | Κάρλος Μπάκα
Από τους καλύτερους επιθετικούς αυτή τη στιγμή στον κόσμο ο Κάρλος Μπάκα ο οποίος καταφέρνει να σταθεί σε καλό επίπεδο σε μια ακόμη καταστροφική σεζόν για την Μίλαν. Ο Κολομβιανός παίρνει δύσκολα μπάλα από τους συμπαίκτες του, όμως, όπως έχουν διαπιστώσει οι αντίπαλες άμυνες, δεν χρειάζεται πολλές επαφές για να πέσει στα γόνατα και να δείξει τον Θεό, όπως είναι ο trademark πανηγυρισμός του. Ο 29χρονος παρότι δεν παίζει σε ανταγωνιστική ομάδα, παραμένει killer και χρειάζεται μία φάση για να κάνει τη ζημιά με τον πιο απίθανο τρόπο. Στην πρώτη του σεζόν στο San Siro είναι ο δεύτερος σκόρερ στην Serie A -μαζί με τον Πάουλο Ντιμπάλα της Γιουβέντους- με 14 γκολ.


31.1 | Τσιτσαρίτο
Το top-10 κλείνει με έναν παίκτη που φέτος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο hot επιθετικούς έχοντας φύγει από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης ως ανεπαρκής. Η Μπάγερν Λεβερκούζεν έδωσε 13 εκατ. ευρώ στους Κόκκινους Διαβόλους για να αγοράσει ένα πραγματικό λαχείο, τον Μεξικάνο, που έχει βάλει 14 γκολ στην Bundesliga με 20 ματς βασικός και μάχεται κάθε αγωνιστική για να βγάλει την ομάδα του Ρόμπερτ Σμιντ στο Champions League. Οντας πάντα εκεί που πρέπει για να σκοράρει, ο Χαβιέρ Ερνάντες κάνει γενικά τρομερή χρονιά έχοντας 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης