Χεράρδο Μπεντόγια: «Εθισμένος» στις αποβολές

Χεράρδο Μπεντόγια: «Εθισμένος» στις αποβολές

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τον πιο «βρώμικο» παίκτη όλων των εποχών, που κατέχει το ρεκόρ κόκκινων καρτών στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πρώτα, λένε, φεύγει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το «χούι» του. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του Χεράρδο Μπεντόγια. Σε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα ήταν... επιρρεπής στις κόκκινες κάρτες, κάτι που όπως φαίνεται τον ακολουθεί στην νέα καριέρα που έχει ξεκινήσει. Αυτή του προπονητή. Ο 40χρονος Κολομβιανός είναι εδώ και λίγες ημέρες βοηθός του τεχνικού της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε, Αλέξις Γκαρσία. Στις 23 Μαρτίου, όμως, στο πρώτο του ματς στον πάγκο της ομάδας δεν πρόλαβε να βγάλει καν το πρώτο ημίχρονο. Αποβλήθηκε στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης με την Junior FC, καθώς έβρισε τον επόπτη.

Ο Χεράρδο Μπεντόγια γεννήθηκε στο Εμπέχικο της Κολομβίας στις 25 Νοεμβρίου του 1975 και ήταν ένα αριστερό μπακ που μετατράπηκε σε αμυντικό μέσο. Εκτός από ομάδες τις πατρίδας του, αγωνίστηκε επίσης σε Αργεντινή και Μεξικό. Το 2005 πήρε μεταγραφή για την Μπόκα Τζούνιορς, όμως φόρεσε μόλις τρεις φορές τη φανέλα της (όλες στο Κόπα Λιμπερταδόρες). Οι κυριότεροι σταθμοί στην καριέρα του, όμως, ήταν η Ντεπορτίβο Κάλι και η Μιγιονάριος. Εκτός από την εθνική Κολομβίας, βέβαια, με την οποία είχε συνολικά 49 εμφανίσεις. Ήταν μέλος των «καφετέρος» στο Κόπα Αμέρικα το 2001, όπου κατέκτησε το τρόπαιο με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, σημειώνοντας μάλιστα και γκολ στον ημιτελικό κόντρα στην Ονδούρα.

Το αριστερό του πόδι ήταν πραγματικά φαρμακερό, όμως ο Μπεντόγια δε συνήθιζε να το χρησιμοποιεί για να σημειώνει γκολ. Προτιμούσε με αυτό να χτυπά τους αντιπάλους του. Τα νεύρα μπορέι να είναι συνήθως... τεντωμένα στη Λατινική Αμερική, όμως ο Κολομβιανός το παράκανε. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε καν δέκα κόκκινες κάρτες αντίκρισε στην καριέρα του. Συνολικά αποβλήθηκε 46 (!) φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλον επαγγελματία ποδοσφαιριστή στον πλανήτη.

Εκεί, όμως, που ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου του 2012, στο ντέρμπι της Μπογκοτά, ανάμεσα στην Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε και τη Μιγιονάριος (πρώην ομάδα του Μπεντόγια). Αρχικά χτύπησε με τον αγκώνα του τον... δύσμοιρο Τζόνι Ραμίρες και αφού ο διαιτητής του έδωσε απευθείας κόκκινη κάρτα (την 41η τότε), ο Κολομβιανός έριξε κλωτσιά στο κεφάλι του αντιπάλου του, που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Η «καμπάνα» που περίμενε στη συνέχεια τον Μπεντόγια ήταν πιο δυνατή ακόμη κι από τα χτυπήματα του. Ο Κολομβιανός τιμωρήθηκε, τότε, με 15 αγωνιστικές, όμως αποδεικνύεται τώρα και από τα κατορθώματά του ως προπονητής, «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του». Κι εις ανώτερα Χεράρδο...

 

Τελευταία Νέα