Αλάνι από το Σμεντέρεβο...

Αλάνι από το Σμεντέρεβο...

bet365

Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, ο παίκτης - επένδυση της Νιούκαστλ που άφησε στο Βέλγιο... σκάνδαλα, κιλά και κόκκινες!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή που ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς αρνιόταν πεισματικά να βγει εκτός γηπέδου, δεν άκουγε το ιατρικό τιμ, αλλά και τον Μπενίτεθ… Λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε βρεθεί αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο, όμως αυτό δεν έδειξε να στέκεται εμπόδιο στην τεράστια επιθυμία του να βοηθήσει τη Νιουκάστλ στο ντέρμπι παραμονής με τη Νιούκαστλ. Το γκολ τους έδωσε φτερά κι ένας τραυματισμός φάνταζε μικρός στο πάθος του να βοηθήσει ακόμα περισσότερο…

Ποιος είναι ο Σέρβος για τον οποίο οι Καρακάξες δαπάνησαν το καλοκαίρι 14 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσουν; Γεννημένος τον Σεπτέμβρη του 1994 στο Σμεντέρεβο, ο Μίτροβιτς είχε αυτό που λέμε... άστρο! Στα 11 του χρόνια έγινε μέλος της Παρτίζαν, η οποία τον έδωσε για «ψήσιμο» στην ομάδα - δορυφόρο την Teleoptik. Δεν έμεινε εκεί όμως αρκετά, οι «ασπρόμαυροι» δεν άφησαν το ταλέντο του ανεκμετάλλευτο και βγήκαν κερδισμένοι. Εσπασε κοντέρ και στα 18 του χρόνια ήταν μέλος της πρώτης ομάδας. Ενας χρόνος ήταν αρκετός για να μπει στο μάτι μεγάλων ομάδων του εξωτερικού και σε αυτές τις περιπτώσεις ο γρηγορότερος κερδίζει! Η Αντερλεχτ δεν δίστασε να δαπανήσει 5 εκατ. ευρώ ποσό ικανό να κάμψει τις διαφωνίες των Σέρβων! Δυο σεζόν στους Βέλγους, 70 ματς και 49 τέρματα! Πως να μην κάνει το τεράστιο βήμα για την καριέρα του στα 20 του χρόνια...

Η επιτυχία τον ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνει. Σε αυτή τη σύντομη καριέρα έχει δυο πρωταθλήματα με Παρτίζαν, Αντερλεχτ, αλλά και Ευρωπαϊκό με την Under 19 της Σερβίας (ΜVP του τουρνουά). Στο Βέλγιο σκόραρε με όλους τους τρόπους, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, σχεδόν όλο το πακέτο να γίνει κορυφαίος στο είδος του!

Σύμμαχος; Το ύψος του, αλλά και η εντυπωσιακή μυϊκή διάπλαση. Ο ίδιος έχει μάθει να συνδυάζει δύναμη και ρυθμό και παρά το νεαρό της ηλικίας του κατάφερε να δημιουργεί χώρο για τον εαυτό του και να εμπιστεύεται το ένστικτό του! Ολοι όσοι συνεργάζονται μαζί του λένε πόσο... πεινασμένος είναι για να πάρει κάθε εβδομάδα τη νίκη! Ο Ζοσέ Μουρίνιο εντυπωσιάστηκε όταν τον είδε το 2013 να σκοράρει το πρώτο του με τη Σερβία «Κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα καλά κι αυτό ήταν το κλειδί. Αυτός ο φορ έχει τα πάντα για να γίνει ένα μεγάλο αστέρι» και ο ΜακΚλάρεν μάλλον διάβασε τις δηλώσεις του Πορτογάλου! Στη Σερβία τον αποκαλούν... Ιμπραΐμοβιτς, χάρη στην αυτοπεποίθηση και την έπαρση του στον αγωνιστικό χώρο!

Δεν έχουν άδικο… Στις πρώτες του δηλώσεις στο Νησί κατάφερε να προκαλέσει «Θέλω να σκοράρω σε κάθε ματς. Αν αρχίσουν τις κλωτσιές από το πρώτο λεπτό, θα τους ανταποδώσω… Είμαι διατεθειμένος να πονέσω, αλλά και να βάλω το κεφάλι μου σε όλες τις μονομαχίες για να σκοράρω». Ωστόσο, κάτι… στράβωσε στην πορεία, αφού με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 26 ματς δεν είναι ο απολογισμός που ήθελε ο ίδιος και πολύ περισσότερο η ομάδα του!

Τι έφταιξε αλήθεια; Οι άνθρωποι της Νιούκαστλ… βιάστηκαν να τον αποθεώσουν. Ο ΜακΚλάρεν έκανε το λάθος να του μεταφέρει όλη την πίεση και το άγχος κι ας ήξερε πως ο χαρακτήρας του είναι αδύναμος, με τάση να… ξεφεύγει όταν αισθάνεται πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα ρόλο. Η ταχύτητά του δεν είναι αρκετή για να γυρίζει πίσω να μαρκάρει και να φεύγει σε αντεπιθέσεις. Αλλωστε, ο Μίτροβιτς δεν είναι ο πιο γρήγορος, αλλά ούτε ο πιο ευέλικτος παίκτης. Μπορεί να κρατήσει μπάλα, μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, αλλά και ένα εξαιρετικό σουτ. Δεν είχε τις πάσες του Βαϊνάλντουμ, του Πέρεθ και του Σισοκό. Το gameplan της Νιούκαστλ δεν τον βοήθησε ποτέ, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του την έδειξαν με λάθος τρόπο και ο Σέρβος δεν πήρε ποτέ από τον ΜακΚλάρεν τις βοήθειες που… φώναζε πως ήθελε!

Ο χαρακτήρας του Σέρβου; «Είμαι συναισθηματικός, όμως προσπαθώ να ελέγξω την επιθετικότητά μου, να μείνω ήρεμος και να το αποδείξω στον κόσμο. Αν θες να κερδίσεις πρέπει να παίξεις και βρώμικα, αλλά δεν είμαι βρώμικος παίκτης. Δεν θέλω να κλωτσάω και να τραυματίζω κανέναν. Είμαι ένας ωραίος άνθρωπος, παιδί της οικογένειας. Πρέπει να γίνομαι πιο έξυπνος και να μην απαντάω στις προκλήσεις» απαντά.

Μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερος; Όπως προαναφέραμε έχει το πακέτο για να φτάσει ψηλά, στο Βέλγιο δεν άφησε μόνο αρκετά εκατομμύρια από τη μεταγραφή του, άφησε τις κακές συνήθειες να βγαίνει μέχρι αργά, να δημιουργεί… σκάνδαλα, να παίρνει κόκκινες, να βάζει κιλά και να τσακώνεται. Στην Premier League ωρίμασε, όμως με τον Ράφα Μπενίτεθ αναμένεται να πάρει τα πάνω του. Ο Ισπανός τον εμπιστεύεται, το διατυμπανίζει και περιμένει τα γκολ του Σέρβου μαχητή!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...