Η καλύτερη άμυνα της La Liga

Η καλύτερη άμυνα της La Liga

Η καλύτερη άμυνα της La Liga

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την Λας Πάλμας, τη νεοφώτιστη που πλησιάζει στην παραμονή και έχει την καλύτερη άμυνα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Το τέλος του αγώνα κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Anoeta βρήκε τους Νησιώτες νικητές με 0-1 και τους οπαδούς τους να τραγουδούν ότι παραμένουν στην κατηγορία. Για την ομάδα του Κίκε Σετιέν αυτή ήταν η τρίτη σερί εκτός έδρας νίκη, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του κλαμπ στην Primera Division. Σίγουρα η διαφαινόμενη σωτηριά είναι το πιο σημαντικό, όμως υπάρχει και κάτι που είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Στην πορεία προς το +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι νεοφώτιστοι μέσα στον μήνα Μάρτιο, έχουν να επιδείξουν την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, πάνω από τις ομάδες της πρώτης 3άδας της βαθμολογίας, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Ρεάλ. Gran Canaria.

Στα τελευταία 5 παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος η Λας Πάλμας έχει καταγράψει 4 νίκες και 1 ήττα, η οποία ήρθε από την Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα παιχνίδι που όποιος το παρακολούθησε θα παραδεχόταν ότι η νίκη των Merengues ήταν μαγική εικόνα. Πριν το διπλό στο Σαν Σεμπαστιάν, το σύνολο του Σετιέν είχε αλώσει το El Madrigal με νίκη επίσης με 0-1 σε βάρος της Βιγιαρεάλ -η οποία φέτος δεν έχει χάσει εκεί από Ρεάλ, Ατλέτικο, Μπάρτσελόνα- και με το ίδιο σκορ είχε περάσει και πάλι από την Χώρα των Βάσκων επικρατώντας της Εϊμπαρ.

Στο Estadio de Gran Canaria πήρε ακόμα τρεις βαθμούς με το επιβλητικό 4-0 με την Χετάφε και στο άλλο ματς της τελευταίας της 5άδας, οι Blancos χρειάστηκαν δύο εκτελέσεις κόρνερ (η δεύτερη στο 89') για να πάρουν ένα διπλό που δεν άξιζαν. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είναι δηλαδή η μοναδική που έχει νικήσει τον Χάβι Βάρας από τις 20 Φεβρουαρίου και το έκανε χωρίς να έχει σκοράρει από open-play.

Σε αυτό το διάστημα η Μπαρτσελόνα έχει δεχθεί 3 τέρματα, ένα στο 1-5 με την Ράγιο Βαγιεκάνο και δύο μετά το 2-2 εκτός με την Βιγιαρεάλ. Η Λας Πάλμας βρίσκεται πάνω και από την Ατλέτικο που είδε την μπάλα στα δίχτυα του Ομπλακ στο 1-3 του Mestalla με την Βαλένθια και στην ήττα με 2-1 από την Σπόρτινγκ Χιχόν στο Molinon. Μαζί τους η Ρεάλ που στα πιο πρόσφατα 5 ματς κράτησε την εστία της ανέπαφη μόνο με την Σεβίλλη (4-0) και πέρα από αυτό από τους Canarios, δέχθηκε γκολ από Ατλέτικο, Λεβάντε, Θέλτα.

Οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε, έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη 9 φορές ύστερα από 30 αγωνιστικές στην La Liga, 6 φορές στο Estadio de Gran Canaria και τις 3 πρόσφτατες, με τις οποίες έκανε το ρεκόρ που έγραψε ιστορία για τον σύλλογο. Ο Κίκε Λεστιέν έχει κάνει εξαιρετική δουλειά από τον Νοέμβριο, όταν αντικατέστησε τον Πάκο Ερέρα, και βασιζόμενος σε νεαρούς Ισπανούς που αρκετοί προέρχονται από την περιοχή, έχει δημιουργήσει ένα οργανωμένο και μοντέρνο σύνολο.

Αν και οι ισπανικές ομάδες που έχουν καλές επιδόσεις αμυντικά συνήθως το κάνουν με ποδόσφαιρο που καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου, η Λας Πάλμας έχει κάνει extreme makeover κυρίως στον δεύτερο γύρο με ωραία και ουσιαστική μπάλα και κάνει τους ουδέτερους να χαίρονται με την επιτυχία της...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης