Το... Eurogroup του Μανιάτη!

Το... Eurogroup του Μανιάτη!

bet365

Ραντεβού για... κούπα δίνει στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Μανιάτης και ο διεθνής μέσος μιλά στο FourFourTwo του Gazzetta.gr για Βέλγιο, μπάλα, Ολυμπιακό, Βαλδές και Εθνική!

Από τον Πειραιά στη Λιέγη και από το ΟΑΚΑ στο Stade Roi Baudouin στις Βρυξέλλες! Ο Γιάννης Μανιάτης άλλαξε ομάδα, όχι όμως και... συνήθειες. Πέρσι κατέκτησε το κύπελλο κόντρα στην Ξάνθη, φέτος θα κάνει τα πάντα για να στεφθεί κυπελλούχος με τη Σταντάρ! Ο διεθνής μέσος αντιμετωπίζει τη Μπριζ στον Τελικό και στόχος τους να ανοίξει τη μεγάλη βιτρίνα για να προσθέσει ακόμα μια κούπα! Μαχητής, ώριμος πήρε την απόφαση για μια νέα σελίδα στην καριέρα του και δεν τον μετανιώνει! Αλλωστε, το Βέλγιο μετατράπηκε σε... ευλογημένο τόπο, η γη της... ευκαιρίας για έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει να δουλεύει σκληρά! Η νέα σεζόν θα τον βρει ξανά στον Ολυμπιακό ή στο εξωτερικό; O 29χρονος μέσος μιλά στο FourFourTwo του Gazzetta.gr για τα όσα βρήκε στο Βέλγιο, γι αυτά που θέλει να ζήσει στο μέλλον! Το σίγουρο; Παίζει μπάλα και είναι χαρούμενος!

Στο... 90' της μεταγραφικής περιόδου έκανες το ταξίδι για τη Λιέγη και υπέγραφες στη Σταντάρ! Πως οδηγήθηκες σε αυτή την απόφαση;

Ακριβώς, είχα αποφασίσει πως έπρεπε να βρω κάποια ομάδα που θα με κάλυπτε επαγγελματικά, θα μου έδινε κίνητρα και φυσικά χρόνο συμμετοχής. Η Σταντάρ έχει όλο το πακέτο που σε κάνει να μην το σκεφτείς περισσότερο. Ετσι, την τελευταία ημέρα ολοκληρώθηκε η συμφωνία, βρέθηκα στο Βέλγιο και τα βρήκα όπως ακριβώς ήθελα!

Μετάνιωσες γι αυτή την αλλαγή σελίδας;

Δυο μήνες περίπου έχουν περάσει και είμαι ευτυχισμένος που αποφάσισε να κάνω αυτό το βήμα. Υπέροχες εγκαταστάσεις, οι άνθρωποι με υποδέχθηκαν ζεστά και ο κόσμος κάνει το κάθε παιχνίδι μας γιορτή. Εξαιρετικές στιγμές, 25.000 φίλαθλοι να χειροκροτούν στο τέλος. Πραγματικά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη Λιέγη. Φυσικά και δεν έχω μετανιώσει για την απόφασή μου. Είμαι σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που με βοηθά να γίνομαι ολοένα και καλύτερος! Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη Λιέγη!

Η Γάνδη έκανε την τεράστια έκπληξη στην Ευρώπη. Πιστεύεις πως οι ομάδες του Βελγίου μπορούν να κάνουν ανάλογες πορείες και στο μέλλον;

Ναι το πιστεύω. Το... φαινόμενο Γάνδη αντικατοπτρίζει την κατάσταση στο πρωτάθλημα του Βελγίου! Μια βόλτα από όλα τα γήπεδα και θα καταλάβουν τι εννοώ! Γεμάτα γήπεδο, απίστευτος ρυθμός, γρήγορο ποδόσφαιρο, επιθετικό και ταλέντα, πολλά ταλέντα! Δεκάδες... μπλοκάκια στα επίσημα που σημειώνουν με ποιους παίκτες θα ασχοληθούν! Το σκάουτ που γίνεται είναι εξαιρετικό, οι υποδομές ιδανικές και ο παίκτης που έρχεται εδώ ξέρει πως αν δουλέψει σκληρά και διακριθεί θα κάνει το μεγάλο βήμα. Αρκετοί νεαροί έρχονται στο Βέλγιο και λίγο αργότερα θα δουν την αξία τους στα ύψη! Υπάρχει ο τρόπος για να ανακαλύπτουν παίκτες και να τους ωριμάζουν ποδοσφαιρικά. Η ανάπτυξη είναι εντυπωσιακή και τα επόμενα χρόνια θα φανούν οι καρποί!

Το βράδυ της Κυριακής θα είσαι κυπελλούχος με τη Σταντάρ Λιέγης;

Το ελπίζω, θα είναι εξαιρετικό συναίσθημα να πάρω έναν τίτλο και με άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού! Το έχω συνηθίσει πάντως... Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Μπριζ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όμως και μεις είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε. Θέλουμε γι αυτό τον κόσμο που θα βρεθεί στο πλευρό μας, που μας στέκεται συνέχεια δίπλα να πάρουμε το κύπελλο. Η Σταντάρ είναι μεγάλη ομάδα και της αξίζουν τίτλοι. Αν τα καταφέρουμε θα είμαι διπλά χαρούμενος. Πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι σε μια ομάδα με κίνητρα. Δεν καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ για τον τίτλο, αλλά θα τα δώσουμε όλα για την κούπα».

Υπάρχουν αρκετοί νεαροί στην ομάδα. Ο νέος σου ρόλος είναι διαφορετικός στη Σταντάρ απ' ότι στον Ολυμπιακό;

Στα 29 μου χρόνια και νομίζω πως είμαι στους πιο μεγάλους ηλικιακά παίκτες της ομάδας. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία με υποδέχθηκαν εξαιρετικά, μου έδωσαν κίνητρα και με τη σειρά μου πρέπει να κάνω αυτό για το οποίο ήρθα. Δουλεύω αρκετά και στόχος να κατευθύνω την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ο ενθουσιασμός των νέων χρειάζεται, όμως απαιτείται και εμπειρία για να υπάρχει ισορροπία. Θέλω να δείξω πολλά και προσπαθώ να βοηθήσω.

Και η νέα σεζόν θα σε βρει...

... Είναι ακόμα Μάρτιος! Ανήκω στον Ολυμπιακό, έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο, αλλά τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει! Στόχος μου είναι να παίξω καλό ποδόσφαιρο, να έχω χρόνο συμμετοχής και να βρω τον εαυτό μου. Είμαι σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είμαι χαρούμενος, το μέλλον θα δείξει. Πλέον, δεν κοιτάζω το μέλλον. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι στο εξωτερικό, πάντα ήθελα να παίξω εκτός Ελλάδα. Ζω το σήμερα και όταν έρθει η στιγμή θα τα βάλουμε όλα στη ζυγαριά!

Ελλάδα – Βέλγιο, ο πιο... hot προορισμός για τον Ελληνα ποδοσφαιριστή! Τι έγινε; Στέκι έχετε;

Δίνει κίνητρα, ευκαιρίες και είναι το σκαλί για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Οι σύλλογοι δίνουν στους ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να πετύχουν, οι υποδομές είναι εξαιρετικές και όπως είπα, αν δουλέψεις σκληρά οι μετοχές σου θα ανέβουν. Μιλάω με τα παιδιά συχνά και είμαστε ευχαριστημένοι για την επιλογή μας. Δεν είναι Ελλάδα, δεν είμαστε κοντά στους δικούς μας ανθρώπους, αλλά κάνουμε παρέα. Συνάντηση στις Βρυξέλλες, είναι το κέντρο για όλους μας και περνάμε καλά... Μπορεί η κουλτούρα να είναι διαφορετική, όμως μας έχουν υποδεχθεί ζεστά και αυτό σου δίνει κίνητρο για καλύτερα πράγματα!

Η σχέση σου με τον Βίκτορ Βαλδές; Ενας τεράστιος παίκτης στη Σταντάρ Λιέγης!

Ενας μεγάλος ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός αθλητής, αλλά και άνθρωπος. Εχει πάρει τόσες κούπες, έχει διακριθεί όσο λίγοι, αλλά ταυτόχρονα είναι και τόσο απλό παιδί. Ζεστός άνθρωπος, βοηθάει αρκετά όλα τα παιδιά, θα τους πει τι πρέπει να κάνουν. Ανοιχτός για κουβέντα, έχω καλή σχέση όπως και όλη η ομάδα μαζί του. Πόσο ωραίο είναι ένας τόσο μεγάλος παίκτης να είναι και τόσο ανοιχτός για την ομάδα.

Η Αντερλεχτ απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Europa League. Που πιστεύεις πως κρίθηκε το ματς; Υπήρξε αρκετός θόρυβος τις επόμενες ημέρες;

Είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να περάσει αν έκανε καλύτερη διαχείριση. Για μένα κρίθηκαν πολλά στο πρώτο παιχνίδι. Είχε ένα κακό ματς στο Βέλγιο και η Αντερλεχτ πήρε προβάδισμα. Οσο για τον θόρυβο, μια ημέρα και τέλος. Τα ΜΜΕ του Βελγίου δεν δίνουν συνέχεια.

Πως αισθάνεσαι που βρίσκεσαι σε μια χώρα, όπου η ομάδα της σε λίγους μήνες θα είναι στο Euro, ενώ η Εθνική μας όχι....

Οι Βέλγοι ανυπομονούν όσο τίποτα άλλο να βρεθούν στο Euro, πιστεύουν πολύ σε διάκριση και όχι άδικα, αφού διαθέτουν ένα πολύ δυνατό σύνολο. Πως να μην είμαι στεναχωρημένος, όπως και οι συμπαίκτες μου που δεν θα βρεθούμε σε αυτό το ραντεβού... Είμαι σίγουρος πως οι επιτυχίες θα έρθουν ξανά, έχουμε τον τρόπο, το ταλέντο και όλοι μαζί να ξαναδώσουμε στον κόσμο μας αυτό που του αξίζει, επιτυχίες. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καλύτερα θα έρθουν!

Αν έβαζες εσύ τον επίλογο σε αυτή τη νέα περιπέτειά σου...

Θέλω να παίζω μπάλα, να χαίρομαι το ποδόσφαιρο και να γίνω ξανά σημαντικός για το μέλλον. Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για μένα και θέλω να είμαι πρωταγωνιστής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...