Τα 10 πιο απίθανα... Comebacks! (vids)

Gazzetta team
Τα 10 πιο απίθανα... Comebacks! (vids)

bet365

Από τη Βρέμη στην Πόλη και από το Ανφιλντ στο Ριαθόρ! Τα δέκα... τρελά Comebacks του Champions League που έγραψαν ιστορία!

Τρεις... ηρωικές προσπάθειες πρόκρισης έκανε η Αρσεναλ στο Champions League κερδίζοντας τις εντυπώσεις, όχι όμως και το εισιτήριο για την επόμενη φάση! Το πάλεψε με τη Μονακό, έβαλε δύσκολα στη Μπάγερν, έφτασε μια ανάσα απέναντι στη Μίλαν. Μπορεί το θαύμα στο Καμπ Νου; Δέκα ανατροπές που έγραψαν ιστορία στο Champions League!

1. Λίβερπουλ - Μίλαν 3-3 25 Μαΐου 2005

Το θαύμα της Κωνσταντινούπολης εξακολουθεί να κόβει την ανάσα έντεκα χρόνια μετά... Η Μίλαν τρία γκολ μπροστά στο ημίχρονο κι ένα τρελό πάρτι είχε στηθεί! Η Λίβερπουλ όμως είχε Μπενίτεθ και το ταρακούνημά του έφερε μια τρελή ανατροπή! Τζέραρντ, Τσάμπι Αλόνσο και Βλάντιμιρ Σμίτσερ πήγαν το ματς στα πέναλτι! Ο Ντούντεκ πήρε τη σκυτάλη και έστειλε τους Κόκκινους στα ουράνια!

2. Μαν. Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 2-1 26 Μαϊου 1999

Είναι η πιο τρελή ανατροπή στην ιστορία του Champions League; Είναι... Γιατί το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ πριν το τελευταίο σφύριγμα! Ο Μάριο Μπάσλερ έβαλε μπροστά τους Βαυαρούς, η Μπάγερν είχε το πάνω χέρι μέχρι το 90'! Δεν είχε όμως τα ψυχικά αποθέματα της ομάδας του Σερ Αλεξ. Τέντι Σέριγχαμ και Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ έκλεψαν το τρόπαιο από τους Βαυαρούς! Η ατάκα του Φέργκιουσον δεν θα ξεχαστεί ποτέ «Football, eh? Bloody hell»

3. Λα Κορούνια - Μίλαν 4-0 7 Απριλίου 2004

Τι ματς θεέ μου... Ο Κακά κατεδάφισε τους Γαλιθιάνους στο Μιλάνο και το 4-1 έδινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά στη Μίλαν! Μπα... Το ματς του Ριαθόρ ήταν σκέτος εφιάλτης για τους Ιταλούς κι από τα πόδια των Παντιάνι, Βαλερόν, Λούκε, Φραν ήρθε η επική ανατροπή της Ντεπορτίβο. Ποιος το φανταζόταν, 4-0 τη Μίλαν!

4. Γιουβέντους - Μαν. Γιουνάιτεντ 2-3 21 Απριλίου 1999

Οι οιωνοί έδειχναν Γιουνάιτεντ! Τι και αν ο πρώτος ημιτελικός στο Ολντ Τράφορντ έληξε ισόπαλος, τι και αν στο Τορίνο η Γιουβέντους προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Ινζάγκι! Οταν στη μηχανή της Μάντσεστερ υπήρχε αυτός ο απίθανος παίκτης, ο Ρόι Κιν όλα μπορούσαν να συμβούν, έστω κι αν με την κίτρινη που δέχθηκε ήξερε πως θα χάσει τον τελικό. Ετσι κι έγινε! Ο Ιρλανδός μείωσε σε 2-1, ο Ντουάιτ Γιορκ έφερε το ματς στα ίσα και ο Κόουλ σφράγισε το θρίαμβο!


Juventus 2 - 3 Manchester United... από manchesterdevils

5. Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1 8 Δεκεμβρίου 2004

Ο Στίβεν Τζέραρντ έχει τονίσει πως δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό το ματς, ήταν άλλωστε το παιχνίδι - κλειδί για μια απίθανη πορεία στη διοργάνωση! Ποιος δεν θυμάται τη γκολάρα του Ριβάλντο και το προβάδισμα στο Ανφιλντ! Ωστόσο, η επανάληψη ήταν εφιαλτική για τους Ερυθρόλευκους. Οι Κόκκινοι έκαναν τρελά πράγματα στο β' μέρος και με τους Νιλ Μέλορ, Σιναμά Πονγκόλ και το απίθανο σουτ του Τζέραρντ πήραν μια απίθανη πρόκριση!

6. Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 5-1 18 Απριλίου 2000

Σκόνη και θρύψαλλα... Οι Μπλε είχαν πάρει σαφές προβάδισμα στον πρώτο προημιτελικό, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα 3-1! Στον επαναληπτικό όμως οι Φίγκο, Ριβάλντο, Κλάιφερτ έφεραν τα πάνω - κάτω. Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ, ο Πορτογάλος πέτυχε το 2-0, όμως ο Φλο έβαλε δύσκολα μειώνοντας σε 2-1! Ο Γκαρσία όμως έστειλε το ματς στην παράταση κι εκεί ανέλαβε ο Βραζιλιάνος με τον Ολλανδό! Τελικό αποτέλεσμα, 5-1 και η Μπάρτσα στα ημιτελικά!


Barcelona 5-1 Chelsea Kluivert 720pHQ Barcelona... από XaviNaBLuS

7. Μονακό - Ρεάλ Μαδρίτης 3-1 6 Απριλίου 2004

Η εκδίκηση του Φερνάντο Μοριέντες! Μπορεί η Ρεάλ να θεώρησε πως δεν ήταν κάτι το συγκλονιστικό για την εδεκάδα της και ο Ισπανός φορ φρόντισε να στοιχειώσει τα όνειρά τους! Οι Μαδριλένοι επικράτησαν 4-2 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, ενώ στη Γαλλία ο Ραουύλ φρόντισε να ανοίξει το σκορ! Ο Ζιουλί απάντησε και ο Μοριέντες πέτυχε το 2-1! Ο πρώτος φρόντισε να σοκάρει τη Βασίλισσα διαμορφώνοντας το 3-1!

8. Μπαρτσελόνα - Μίλαν 4-0 12 Μαρτίου 2013

Μπόατενγκ και Μουντάρι έδιναν ένα τεράστιο πλεονέκτημα (2-0) στη Μίλαν ενόψει του επαναληπτικού στο Καμπ Νου! Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να... αποκλειστεί. Δυο γκολ ο Μέσι, ένα ο Βίγια και το κερασάκι στην τούρτα από τον Αλμπα, με τους Καταλανούς να γίνονται η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που περνά στην επόμενη φάση με αυτό το μειονέκτημα!

9. Τσέλσι - Νάπολι 4-0 14 Μαρτίου 2012

Οι Ναπολιτάνοι επικράτησαν στο Σαν Πάολο της Τσέλσι 3-1 και ο δρόμος για τα προημιτελικά ήταν πλέον πιο εύκολος. Το Στάμφορντ Μπριτζ πάντως αποδείχθηκε δυνατό οχυρό για τους Μπλε. Ο Ντρογκμπά και ο Τέρι έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης, όμως ο Ινλέρ... πάγωσε το Λονδίνο! Ο Φρανκ Λάμπαρντ από την άσπρη βούλα έστειλε το ματς στην παράταση και ο Ιβάνοβιτς στο 105' έδινε μια απίθανη πρόκριση! Δυο μήνες αργότερα στο Μόναχο η Τσέλσι ολοκλήρωσε έναν τρελό ευρωπαϊκό θρίαμβο!

10. Βέρνερ Βρέμης - Αντερλεχτ 5-3, 8 Δεκεμβρίου 1993

Χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο απίθανες ανατροπές της διοργάνωσης! Μπορεί η Βέρντερ να μην προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αλλά έχει να θυμάται την πεντάρα στην Αντερλεχτ. Οι Βέλγοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο ημίωρο ήταν μπροστά με 3-0! Στο 65' όλοι μιλούσαν για ένα μεγάλο διπλό, όμως το γκολ του Ρουφερ στο 66' σήμανε την αντεπίθεση! Ο Μπράτσεθ, μείωσε, ο Χομπς έφερε το ματς στα ίσα και στο 83' είχε ολοκληρωθεί η ανατροπή με τον Μπόντε. Ο Ρούφερ στο 89' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα!


Werder Bremen 5-3 RSC Anderlecht 1993/94 από robertomaspa
 

Τελευταία Νέα