Τζίτζι, θέλεις ακόμα δουλίτσα

Τζίτζι, θέλεις ακόμα δουλίτσα

bet365

Η... μπάλα στο βουνό στα πρώτα λεπτά κόντρα στην Τορίνο και ο Μπουφόν θα θέσει ρεκόρ όλων των εποχών στο Καμπιονάτο. Ποια θρυλικά επιτεύγματα θα του μένουν να κυνηγήσει. Κρατάει χρόνο ο Γιώργος Καραμάνος.

Εννοείται ότι ο τίτλος είναι ειρωνικός. Ο Μπουφόν δικαίως συγκαταλέγεται στην κορυφαία τριάδα όλων των εποχών και για πολλούς είναι και ο καλύτερος που είδε ποτέ ο πλανήτης της μπάλας. Πλέον, στα 38 του, είπε να κάνει και κάτι καινούργιο. Εθεσε το δικό του ρεκόρ για την εστία της Γιουβέντους και τώρα οδεύει για εκείνο του Καμπιονάτο. Ο τίτλος λοιπόν έχει να κάνει με εκείνα τα μυθικά επιτεύγματα που θα μπορούσε να κυνηγήσει. Οχι ότι είναι εύκολο να κρατήσει το clean sheet σε τόσο απίστευτα νούμερα, όπως αυτά που θα αναφέρουμε, αλλά και πάλι ποιος ξέρει: Τζίτζι είναι αυτός...

Στο 68' της αναμέτρησης της Παρασκευής με τη Σασουόλο, ξεπέρασε τον θρυλικό Ντίνο Τζοφ και τα 903 απαραβίαστα λεπτά του με τη Γιούβε, κάτι που κρατούσε από 1972-'73. Στο τέλος του αγώνα είχε ανεβάσει ο Μπουφόν το νούμερο του στα 926 λεπτά και τώρα χρειάζεται μόλις τέσσερα για να πιάσει κορυφή στη Σέριε Α'. Εκεί βρίσκεται με 929 λεπτά ο Σεμπαστιάνο Ρόσι (σ.σ.: βέβαια είχε μπροστά του την επική τετράδα των Τασότι, Μπαρέζι, Κοστακούρτα, Μαλντίνι). Ο πορτιέρε της Μίλαν έκανε το ρεκόρ το 1993-'94, μία επική σεζόν για τους Ροσονέρι, που κατέκτησαν το πρωτάθλημα και αργότερα το Champions League.

Από εκείνο το γκολ του Αντόνιο Κασάνο στις 10 του περασμένου Γενάρη, ο Τζίτζι δεν έχει δεχτεί άλλο. Μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του στο 64' του αγώνα με τη Σαμπντόρια, καθώς ο Κασάνο είχε μειώσει σε 1-2. Εκείνο ήταν και το μοναδικό τέρμα που έχει δεχτεί η Γιούβε στο πρωτάθλημα για το 2016, ενώ τα 10 ματς στη σειρά που έχει διατηρήσει το μηδέν στην εστία της, αποτελεί ρεκόρ όλων των ομάδων και όλων των εποχών στην ιστορία της Σέριε Α'.




O Ντάνι Βερλίντεν

Οπότε, εάν υποθέσουμε το εύλογο, ότι ο Μπουφόν δεν θα το φάει άμεσα στο ντέρμπι με την Τορίνο εκτός, τότε μπορεί να κοιτάζει τα πιο θρυλικά επιτεύγματα. Στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα το ρεκόρ το έχει στην κατοχή του Εντουιν Φαν ντερ Σαρ. Ο Ολλανδός το έθεσε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009-'09, φτάνοντας το στα 1.311 λεπτά. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο γενικότερα όμως στην κορυφή βρίσκεται ο Ντάνι Βερλίντεν. Ο Βέλγος το έθεσε με τη Μπριζ, αλλά τα δικά του 1.390 λεπτά τα έστησε σε δύο πρωταθλήματα. Ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1990 και το έκλεισε στα τέλη Σεπτεμβρίου.


O Μαζαρόπι

Ωστόσο, το ρεκόρ σε όλον τον κόσμο δεν γίνεται να το ξεπεράσει κάποιος. Παραδόξως, ανήκει σε Βραζιλιάνο τερματοφύλακα και όχι σε κάποιον από τους πιο διάσημους της χώρας. Πρόκειται για τον Ζεράλντο Περέιρα ντα Μάτος Φίλιο, ο οποίος έχει μείνει γνωστός ως σκέτο Μαζαρόπι. Ξεκίνησε τον Μάιο του 1977 και ολοκλήρωσε τα 1.816 απαραβίαστα λεπτά του με τη Βάσκο ντα Γκάμα τον Σεπτέμβριο του 1978 (σ.σ.: μαζί με τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος).

Μιλάμε δηλαδή για ασύλληπτο νούμερο, το οποίο ο Μπουφόν και κανείς Μπουφόν δεν μπορεί να πιάσει. Ωστόσο, το σημαντικό για την περίπτωση του Ιταλού θρύλου, είναι σε πρώτη φάση, στα πρώτα τέσσερα λεπτά στο «Ολίμπικο» κόντρα στην Τορίνο, η εντολή του Μάξι Αλέγκρι να είναι... η μπάλα στο βουνό!

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα