Ράφα Μπενίτεθ: The Magician

Ράφα Μπενίτεθ: The Magician

Ράφα Μπενίτεθ: The Magician

bet365

O Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Νιούκαστλ και οι Καρακάξες παίζουν το τελευταίο χαρτί της παραμονής! Θα κάνει τα μαγικά του ο Ισπανός;

«Επιτέλους η Νιούκαστλ έβγαλε τον ΜακΚλάρεν από τη μιζέρια του. Η λειτουργία αυτής της μεγάλης ομάδας είναι χαώδης» ήταν το μήνυμα... καλωσορίσματος του Γκάρι Λίνεκερ στον Ράφα Μπενίτεθ. Οι Καρακάξες έπειτα από αρκετό... κράξιμο που δέχθηκαν αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον προπονητή των επτά νικών σε 31 ματς (22.6%) κι έφεραν τον τεχνικό με το 7ο καλύτερο ρεκόρ νικών στην Premier League (56% σε 50 και περισσότερα ματς). «Η επιστροφή μου στην Premier League με φέρνει πιο κοντά στο σπίτι και στην οικογένειά μου. Δεν μπορώ να είμαι πιο ευτυχισμένος. Ο σύλλογος και γω χρειαζόμαστε την στήριξή σας» τόνισε ο Μπενίτεθ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με τη Νιούκαστλ!

Είναι όμως ο σωστός άνθρωπος για τον σύλλογο, μιας και για πρώτη φορά θα βρεθεί σε ανάλογη θέση, να είναι κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού και να παλεύει για τη σωτηρία! Ποια είναι τα μεγαλύτερα στοιχήματα για τον Ισπανό προπονητή στο πιο κρίσιμο δίμηνο της τελευταία πενταετίας για τον σύλλογο;

Ποιος θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα; Τι και αν η ομάδα διέθεσε αρκετά εκατομμύρια σε επιθετικούς, έχει πετύχει μόλις 28 γκολ σε 38 αναμετρήσεις και είναι η δεύτερη χειρότερη επίθεση έπειτα από αυτή της Αστον Βίλα! Ετσι, ο Μπενίτεθ καλείται να βρει άμεσα τον τρόπο που οι επιθετικοί του θα βάλουν γκολ! Μίτροβιτς, Ριβιέρ και Ντουμπιά δεν έχουν πείσει με την εικόνα τους και όλα δείχνουν πως ο Ισπανός θα εμπιστευθεί τον συμπατριώτη του, Πέρεθ. Μπορεί ο νεαρός να ανανέωσε με την ομάδα, ωστόσο ποτέ δεν είχε την απόλυτη στήριξη του ΜακΚλάρεν!


Πέντε τελικοί εκτός Σεντ Τζέιμς Παρκ για τη Νιούκαστλ και το σίγουρο είναι πως δεν πάρει βαθμούς σε αυτά τα ματς, τότε... υποβιβάζεται. Η εικόνα της μακριά από το γήπεδό της; Τραγική. Οι Καρακάξες έχουν πάρει μόλις επτά βαθμούς, έχουν σκοράρει επτά φορές και αν το σκηνικό δεν αλλάξει τότε δεν έχει ελπίδες! Ο Μπενίτεθ έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσο στη Βαλένθια όσο και στη Λίβερπουλ να κάνει μεγάλες νίκες και αυτό καλείται να κάνει τώρα. Εξι βαθμούς σε ματς με Νόριτς και Βίλα, αλλιώς...

Δεν αρκούν όμως μόνο οι βαθμοί στα εκτός, υπάρχουν ντέρμπι και η Νιούκαστλ πρέπει να πάρει κι από εκεί πόντους. Η Νόριτς πήρε βαθμό από τη Σίτι και δείχνει χαρακτήρα, την ώρα που ο Μπενίτεθ σκέφτεται πως θα κάνει τη διαφορά στο King Power. Σε μια εβδομάδα ακολουθεί η ματσάρα με τη Σάντερλαντ, ίσως στο ματς της χρονιάς. Εξι διαδοχικές νίκες μετρούν οι Μαυρόγατες και ο Ισπανός καλείται να… σπάσει την κατάρα. Αλλωστε, έχει χαρακτηρισθεί άνθρωπος των ντέρμπι.

Ηθικό; Πιο χαμηλά δεν γίνεται... Η Νιούκαστλ έμοιαζε με υποβιβασμένη απέναντι στη Μπόρνμουθ, αντίθετα, ο Αλαρνταϊς και ο Νιλ έχουν ανεβάσει την αυτοπεποίθηση των παικτών τους. Μπορεί να μην έχουν το ρόστερ που διαθέτουν οι Καρακάξες, όμως είναι παθιασμένοι και αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλος! Οι ποδοσφαιριστές της Νιούκαστλ θέλουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Ισπανού και ίσως ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Λέστερ να ανάψει τη μηχανή στον δρόμο για την παραμονή!

Τι περιμένουν οι φίλοι της Νιούκαστλ από τον Μπενίτεθ στους εννέα τελικούς που απομένουν; Να θυμηθεί την 15η Μαρτίου 2013, όταν και σήκωνε την κούπα του Europa League με την Τσέλσι, την 13η Μαϊου του 2006, όταν κόντρα στη Γουέστ Χαμ η Λίβερπουλ κατακτούσε το Κύπελλο. Ποιος θα λησμονήσει τον τελικό της 25ης Μαΐου, όταν οι Κόκκινοι έκαναν την τεράστια ανατροπή και σήκωναν την κούπα του Champions League. Τι ματσάρα απέναντι στην Τσέλσι στις 3 Μαΐου του 2005, όταν η Λίβερπουλ επικρατούσε 1-0 στον ημιτελικό του Champions League!


Τα ραντεβού σωτηρίας!

Δυσκολότερη πρεμιέρα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Μπενίτεθ, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Κing Power από την πρωτοπόρο Λέστερ, ενώ στις 20 Μαρτίου θα υποδεχθεί στον τελικό παραμονής τη Σάντερλαντ. Επόμενο ταξίδι στην ανταγωνίστρια Νόριτς, νέο εκτός έδρας ματς στο Σεντ Μέρις με τη Σαουθάμπτον. Σουόνσι, εκτός, Λίβερπουλ εντός, Πάλας, εντός, Βίλα εκτός και κλείνει στο Σεντ Τζέιμς Παρκ με την Τότεναμ. Βέβαια, όπως τονίζουν και οι ειδικοί της Premier League, όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει στα μέσα Απρίλη!

 

Τελευταία Νέα