The un-Real Ronaldo

The un-Real Ronaldo

The un-Real Ronaldo

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης διαβάζει τα στατιστικά του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος κάθε μέρα γράφει -μια διαφορετική- ιστορία.

Ο Πορτογάλος δεν σκοράρει φέτος στα μεγάλα παιχνίδια. Δεν μπόρεσε να κάνει τον trademark πανηγυρισμό ούτε με την Μπαρτσελόνα, ούτε με την Ατλέτικο, ούτε με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ακόμα και είσαι hater όμως δεν μπορείς να πεις ότι είναι απών στο Champions League. Στον αγώνα του Santiago Bernabeu ο CR7 'σκότωσε' την Ρόμα για 5η φορά σε 6 ματς και έφτασε τα 13 γκολ κόντρα σε Ιταλούς, όσα ακριβώς είχε ο προκάτοχος της φανέλα με το 7 στους Merengues, Ραούλ Γκονθάλεθ. Ανοιξε το σκορ και στα δύο ματς σε βάρος των Τζαλορόσι και βοήθησε τους Blancos να αποκλείσουν ιταλική ομάδα σε νοκ-άουτ ματς για πρώτη φορά ύστερα από 8 συναντήσεις. Στα 31 του ο Ρονάλντο παραμένει μηχανή γκολ και σε κάθε ματς της κορυφαίας διοργάνωσης γράφει μια καινούρια σελίδα στην ιστορία του. Που πλέον είναι κοινή με αυτή της διοργάνωσης.

Με την Ρόμα να έχει χάσει ευκαιρίες για να μπει στο κόλπο, ο Πορτογάλος star εκμεταλλεύτηκε στο 64' την προσπάθεια του Λούκας Βάθκεθ και νίκησε τον Σέζνι για το 1-0 τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση. Ηταν το γκολ Νο40 στη φετινή σεζόν, κάτι που έχει γίνει ετήσια επέτειος για τον Κριστιάνο, ο οποίος πιάνει τον αριθμό για 6η σερί χρονιά από τις 7 που βρίσκεται στην Ρεάλ και μοιάζει θέμα χρόνου να φτάσει στα 50 για κάθε μια. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχει πετύχει 27 στην La Liga και 13 στο Champions League, όντας ο πρώτος σκόρερ και στις δύο διοργανώσεις.

Στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα των Μαδριλένων, το 2009-10, όταν ακόμα στον πάγκο βρισκόταν ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είχε σκοράρει 'μόλις' 33 φορές για να ακολουθήσουν οργιώδεις επιδόσεις που τον βάζουν στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Την επόμενη έφτασε τα 53 και ακολούθησαν μυθικές επιδόσεις με 60, 55, 51, 61 πριν φτάσουμε στα 40 του σήμερα. Στις αρχές Μαρτίου.

Πριν γίνει το πρώτο ματς στο Olimpico είχε γίνει το σκηνικό με την ερώτηση του δημοσιογράφου για τα εκτός έδρας γκολ και την απάντηση του Πορτογάλου εντός/εκτός. Πέρα από το ότι είναι πρώτος σκόρερ ever για τον θεσμό με 90 (σε 123 ματς), έχει τα περισσότερα away goals (44) και θεωρείται θέμα χρόνου να γίνει πρώτος και στα εντός. Αυτή τη στιγμή έχει 44 (2 σε ουδέτερο) και είναι μόλις 5 πίσω από τον Ραούλ (Μέσι 43). Ο Ρονάλντο βρίσκεται μπροστά από Ραούλ-Μέσι και σε μια άλλη πίστα. Μετά το τεμάχιο στην Ρόμα έφτασε τα 61 διαφορετικά ματς που βάζει γκολ στο CL με τον Αργεντινό να έχει 51 και τον Ισπανό να έχει σταματήσει για πάντα στα 56.

Ναι, αλλά δεν είναι ομαδικός. Σε μια ηλικία που πολλοί συνάδελφοί του αρχίζουν να προδίδονται από το σώμα και τις δυνάμεις τους, ο Κριστιάνο βελτιώνει κι άλλους τομείς του παιχνιδιού του. Στο πρόσφατο ματς, εκτός από το γκολ έδωσε στον Χάμες Ροδρίγες ασίστ, κατηγορία στην οποία είναι πρώτος από τους εν ενεργεία παίκτες στο Champions League και πρώτος από το 2012-13. Ο Πορτογάλος έφτασε τις 27 στο CL και έχει 4 περισσότερες από Μέσι, Ινιέστα (23) ενώ τα 4 πρόσφατα χρόνια μετρά 11 και έχει πίσω του Ντι Μαρία (10), Ινιέστα, Λαμ (9).

Ενας από τους κορυφαίους σκόρερς στην ιστορία του αθλήματος, ο Ρονάλντο σε μια 'μέτρια' σεζόν συνεχίζει να προκαλεί τον εαυτό του και σίγουρα ξενερώνει όσο κανένας άλλος όταν χάνει μια -για τα δικά του δεδομένα- εύκολη φάση. Υστερα από τα 14 του Μέσι το 2011-12, τα δικά του 17 το 2014 είναι το ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν Champions League και ακόμα και αν μείνει στα 13 φετινά, θα βρεθεί στο 'βάθρο' των επιδόσεων για μια σεζόν.

Δύσκολα μπορεί κανείς σήμερα να φανταστεί την Ρεάλ Μαδρίτης ανταγωνιστική χωρίς τον Πορτογάλο, ο οποίος είναι κυριολεκτικά η μισή ομάδα. Από τη μέρα που έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τους Merengues, έχει βάλει την υπογραφή του σε 94 (75 γκολ, 19 ασίστ) από τα 190 γκολ τους στο Champions League...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης