Tα πέντε ραντεβού που έγραψαν ιστορία!

Gazzetta team
Tα πέντε ραντεβού που έγραψαν ιστορία!

bet365

Σε μια σύγκρουση 150 ετών υπήρξαν στιγμές σεβασμού, ακόμα και καλοσύνης, όμως στην ουσία η απεχθάνεται μια την άλλη. Την Πέμπτη, το Αnfield φιλοξενεί το ματς της χρονιάς και θυμόμαστε πέντε ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ που έγραψαν ιστορία

Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ 2-0 (Πρωτάθλημα, 26 Απριλίου 1992)

Ενα απίθανο ντέρμπι, μια εκληπληκτική ατμόσφαιρα και η Γιουνάιτεντ έπειτα έπειτα από δεκαετίες τα έδινε όλα για τον πρώτο της τίτλο! Η Λίβερπουλ ήταν εκτός διεκδίκησης, αλλά και μόνο που η Μάντσεστερ θα μπορούσε να πανηγυρίσει τίτλο στο Ανφιλντ ήταν έξτρα κίνητρο για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν, αλλά το άγχος τους επηρεάσε, Ρας, Γουόλτερς πέτυχαν δυο γκολ και οι Κόκκινοι πήραν ένα τεράστιο τρίποντο γοήτρου. Η Γιουνάιτεντ υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα και έχασε το πρωτάθλημα από τη Λιντς! Η πίεση λύγισε την ομάδα του Φέργκιουσον που όμως είχε βάλει τα θεμέλια για την αυτοκρατορία της.

Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ 3-3 (Πρωτάθλημα, 4 Ιανουαρίου 1994)


Για πολλούς, το καλύτερο ματς στην ιστορία της Premier League! Η Γιουνάιτεντ ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίλο και στη Λίβερπουλ έμενε μόνο το γόητρο! Το Ανφιλντ ζητούσε νίκη, το ματς άρχισε πολύ καλά με τον Φάουλερ να απειλεί και να βρίσκει το δοκάρι. Η συνέχεια εφιαλτική, αφού στο 23' το σκορ ήταν 0-3 με τους Στιβ Μπρους, Ράιν Γκιγκς και Ντένις Εργουιν να σκοράρουν και να παγώνουν το γήπεδο! Η Μάντσεστερ προσπάθησε να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όμως ακολούθησε... σοκ και δέος από τους Κόκκινους. Ο Νάιτζελ Κλαφ, με δύο τέρματα έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι και ο Νιλ Ρούντοκ διαμόρφωσε το τελικό 3-3, σε ένα απίθανο comeback! «Ελάτε ξανά όταν θα έχετε κατακτήσει 18 πρωταθλήματα» ήταν ένα μεγάλο πανό που... αφιέρωσαν στους φιλοξενούμενους οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Το 3-3 πάντως δεν ήταν αρκετό για τη Λίβερπουλ, ώστε να κόψει τον δρόμο για τη 2η διαδοχική κούπα της ομάδας του Φέργκιουσον!

Infamous: The banner at Anfield in 1994 has comeback to haunt the Liverpool fans

Μαν. Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1 (FA Cup, 1999)

Ενα από τα πιο δραματικά παιχνίδια στην ιστορία του κυπέλλου Αγγλίας. Η Γιουνάιτεντ στο δρόμο για το τρεμπλ, όμως η Λίβερπουλ απειλούσε! Ο Όουεν ήταν αυτός που έβαλε τους Κόκκινους μπροστά στο σκορ, με καρφωτή κεφαλιά. Η Μάντσεστερ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε δοκάρι, διαμαρτυρήθηκε πέναλτι, οι αντίπαλοι έδιωχναν στη γραμμή. Στην επανάληψη μπήκε δυνατά, ο Ρόι Κιν και ο Κόουλ είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη! Η Λίβερπουλ ήταν μια ανάσα από την πρωτη νίκη της στη διοργάνωση επί της Γιουνάιτεντ από το 1922. Ολα αυτά μέχρι το 88', ο Γιορκ έσπασε με κεφαλιά στον Κόουλ και το 1-1 ήταν γεγονός. Οχι, δεν είχε τελειώσει τίποτα, αφού στο 90' ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ο Σόλσκιερ διαμόρφωσε το 2-1 κι έδειξε τον δρόμο για τα καλύτερα που έρχονταν στη χρονιά.


FA Cup 1999 - Man Utd 2-1 Liverpool (4th Round) από Ryanlcfc2

Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 4-0 (Πρωτάθλημα, Απρίλιος 2003)

Γιουνάιτεντ βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα! Απρίλιος του 2003, η Μάντεσεστερ έχει αρχισεί μια τρελή κούρσα για την κούπα, με την Αρσεναλ να είναι η αυτή που προσπαθεί να την πετάξει εκτός. Στις 5 Απριλίου υποδέχεται τους Κόκκινους και από το ξεκίνημα καταλάβαινε κανείς πως το απόγευμα δεν θα είναι εύκολο για τους φιλοξενούμενους. Σάμι Χίπια υπέπεσε σε πέναλτι στο 4' και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δεύτερη γκάφα, αυτή τη φορά από τον Μπίσκαν και πάλι ο Ολλανδός από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-0. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν, στο 79' το μαγικό δίδυμο Μπέκαμ - Γκιγκς συνδυάστηκε άψογα και ο Ουαλός πέτυχε το 3-0. Στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του Σόλσκιερ να πετύχει γκολ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου!


Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-4 (Πρωτάθλημα, 14 Μαρτίου 2009)

Η απάντηση για τον διασυρμό θα έρθει έξι χρόνια αργότερα και στο Ολντ Τράφορντ οι Κόκκινοι θα κάνουν ένα από τα μεγαλύτερά τους ματς. Αν κάποιος δεν έχει ξεχάσει ακόμα το ματς της 14ης Μαρτίου αυτός είναι σίγουρα ο Νεμάνια Βίντιτς. Ο Φερνάντο Τόρες και ο Στίβεν Τζέραρντ έκαναν τρελά πράγματα παγώνοντας τους γηπεδούχους. Κι όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι. Ο Τόρες ισοφάρισε και ο αρχηγός των Κόκκινων έδωσε προβάδισμα πριν το τέλος του α' μέρους. Από ένα γκολ Αουρέλιο, Ντοσένα, η Λίβερπουλ σκόρπισε τη Μάντσεστερ, μπήκε δυνατά στη μάχη της κούπας, αλλά ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος ακόμα έναν τίτλο

 

Τελευταία Νέα