Η άλλη Τσέλσι

Η άλλη Τσέλσι

Η άλλη Τσέλσι

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τη μεταμορφωμένη Τσέλσι που δείχνει την ποιότητα του ρόστερ της και ανηφορίζει προς την Ευρώπη.

Πέρασαν κιόλας 2.5 μήνες από τότε που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφάσισε ότι η κατρακύλα δεν μπορεί να συνεχιστεί και απέλυσε για δεύτερη φορά τον Ζοσέ Μουρίνιο. Αφού έσπασαν μια σειρά αρνητικών ρεκόρ για πρωταθλήτρια ομάδα και υπήρξαν φήμες για παίκτες που δεν θέλουν να παίζουν για τον Special One, οι Μπλε επέστρεψαν στα έμπειρα χέρια του Γκους Χίντινκ. Ο Ολλανδός διαχειρίστηκε άριστα την κατάσταση και το υλικό που βρήκε και 2.5 μήνες αφού ανέλαβε, έχει φέρει το κλαμπ στο -8 από τις θέσεις της Ευρώπης. Αθόρυβα και με συνεχή θετικά αποτελέσματα η Τσέλσι μοιάζει αναγεννημένη, έχει ξανά αυτοπεποίηθη και έχει καταφέρει καλύψει μεγάλο κομμάτι της αχανούς διαφοράς που τη χώριζε από το top κομμάτι του βαθμολογικού πίνακα. Μια ομάδα που την τελευταία 10ετία έχει κατακτήσει 4 τίτλους Premier League, 1 Champions League και 1 Europa League από το Νο1 βρέθηκε μπλεγμένη σε σενάρια υποβιβασμού και είδε τα περσινά όπλα της να εξαφανίζονται. Με την άφιξη του Χίντινκ μέχρι σήμερα, βλέπουμε μια άλλη Τσέλσι...

Δεν γίνεται να φανταστείς το makeover στο δυτικό Λονδίνο χωρίς τον Ντιέγο Κόστα. Ο Ισπανός σε 13 αγώνες με τον Μουρίνιο κατέγραψε μόλις 3 γκολ και 1 ασίστ, ενώ με τον Χίντινκ έχει σκοράρει 8 φορές και έχει σερβίρει 4 σε 10 ματς, φέρνοντας τον εαυτό του κοντά στην περσινή εκπληκτική φόρμα. Ενα από αυτά ήταν στο 91' κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάτειντ που κράτησε τους Μπλε αήττητους από τις 14 Δεκεμβρίου, όταν έχασαν για τελευταία φορά στην Premier League, 2-1 από την Λέστερ.

Μέχρι και τον αγώνα στο King Power Stadium, με τον Μουρίνιο στο τιμόνι, η Τσέλσι έβαλε στο σακούλι της 15 βαθμούς από τους 48 διαθέσιμους, όμως από τη μέρα που ο 70χρονος κάθισε στον πάγκο, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και στις επόμενες 12 οι πρωταθλητές έκαναν πορεία πρωταθλητισμού έχοντας πάρει 24 από τους πιθανούς 36. Μέσα στη συγκομιδή ήταν οι δύο ισοπαλίες με την Γιουνάιτεντ και το διπλό στο Emirates κόντρα στην Αρσεναλ, αποτελέσματα που έδειξαν ότι δεν ήταν δυνατόν η ποιότητα να έχει χαθεί από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ενα από τα στοιχήματα που δεν έχει ακόμα καταφέρει να κερδίσει ο Χίντινκ είναι αυτό του Εντέν Αζάρ. «Είναι πάντα χαρούμενος στην Τσέλσι. Ακόμα και όταν δεν παίζω καλά, είμαι χαρούμενος. Ξέρω ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο αλλά προσπαθώ να παραμένω χαμογελαστός». Σίγουρα ο Ολλανδός και οι οπαδοί θα ήθελαν να κάνει και εκείνους πιο ευτυχισμένους, όμως ο Βέλγος κάνει ίσως τη χειρότερη σεζόν στην καριέρα του.

Την ίδια στιγμή που η Τσέλσι αργά αλλά σταθερά σκαρφαλώνει θέσεις, οι υπόλοιπες δυνατές ομάδες της Premier League δεν μπορούν να βρουν συνέχεια. Η Λέστερ συνεχίζει την πορεία προς το θαύμα, οι άλλες διεκδικήτριες καταστρέφονται πίσω της και η διαφορά αντί να μειώνεται από την κορυφή μειώνεται από τους Μπλε που δείχνουν ότι πλέον είναι σε θέση να παίρνουν βαθμούς από κάθε παιχνίδι. Οπως ακριβώς έδειξαν με τα δύο σερί διπλά σε Σαουθάμπτον και Νόριτς.

Μετά το ταξίδι της μεθεπόμενης αγωνιστικής στο Anfield έχει να περιμένει Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ πριν το πέσιμο της αυλαίας στο οποίο ενδέχεται να γραφτεί ιστορία αφού είναι στο Stamford Bridge κόντρα στην ομάδα-έκπληξη της Ευρώπης και πρωτοπόρο, Λέστερ. Στόουκ, Αστον Βίλα, Σουόνσι, Μπόρνμουθ και Σάντερλαντ είναι ομάδες που οι Μπλε μπορούν να καθαρίσουν και αν οι ανταγωνιστές συνεχίσουν την κακή φόρμα των τελευταίων αγώνων, στη χειρότερη μπορεί να ονειρεύεται να σώσει μια σκοτωμένη χρονιά.

Οπως και να εξελιχθεί πάντως η σεζόν, η Τσέλσι που ήταν σε κώμα, πλέον έχει βγει από την εντατική στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Χίντινκ έχει επαναφέρει στη ζωή το γνωστό συμπαγές σύνολο που έχει αυτοπεποίθηση και μαχητικό πνεύμα και είτε μείνει ο ίδιος, είτε επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ για άφιξη Κόντε ή Σιμεόνε, η ομάδα θα επιστρέψει σε αυτό που ήταν πέρυσι. Ετοιμη να κοντράρει στα ίσα κάθε αντίπαλο και να χτυπήσει κάθε τίτλο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης