Στον αστερισμό του «διδύμου»

Στον αστερισμό του «διδύμου»

bet365

Ο Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελοτο «εις διπλούν» ανέλαβε την αγαπημένη του Μπόκα και ο Γιώργος Καραμάνος θυμίζει πόσο σημαντικός υπήρξε ο «δίδυμος» στην ιστορία του club.

Ο Απρίλιος του 2007 ήταν διαφορετικός από εκείνους των 11 προηγούμενων περιόδων. Από εκείνο το Clasico έλειπε το αίσθημα αντιπαλότητας από τους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς. Αλλο ήταν που είχαν στο μυαλό τους, καθώς κατέκλυζαν το «Μπομπονέρα» για το-κάτι περισσότερο από ένα- ντέρμπι με τη Ρίβερ Πλέιτ. Ο λατρεμένος τους, Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο (σ.σ.: Σκελότο κατά την ιταλική καταγωγή του και Στσελότο αλά ισπανικά) είχε προαναγγείλει το αντίο του έπειτα από 11 χρόνια παρουσίας στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας του συλλόγου.
Η ισοπαλία δεν στεναχώρησε κανέναν. Αντίθετα τα αποχαιρετιστήρια φιλιά από το κέντρο του γηπέδου, άφηναν μία αίσθηση ανεκπλήρωτου κενού στην καρδιά τους, αλλά και στο ρόστερ της ομάδας. Ενα κενό που ίσως έφτασε η ώρα να καλυφτεί εννέα χρόνια αργότερα...

Ο «δίδυμος» όπως τον αποκαλούν εξαιτίας του δίδυμου αδερφού του, Γουστάβο, είχε πλέον μεγαλώσει και τον καλούσε το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του. Τα εκατομμύρια της MLS τον έκαναν να δεχτεί το ταξίδι στο Οχάιο. Εκεί τον περίμεναν οι Κολόμπους Κρου που είχαν θέσει ως στόχο την κατάκτηση του παρθενικού πρωταθλήματος της ιστορίας τους και ο Αργεντινός επιθετικός θα αποτελούσε το μεγαλύτερο αστέρι τους.

Μαζί του θα έπαιρνε ως προίκα και τα ρεκόρ του με τους Ξενέισες. Ο Σκελότο δεν είναι τυχαίος. Για την ακρίβεια πρόκειται για τον παίκτη με τα περισσότερα πρωταθλήματα Αργεντινής για τη Μπόκα (16), είναι με 20 τέρματα πρώτος σκόρερ της στο Κόπα Λιμπερταδόρες, το οποίο κατέκτησε τέσσερις φορές (2000, 2001, 2003, 2007) και τρίτος σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις (25) πίσω από τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε (31) και Μάρτιν Παλέρμο (30). Συνολικά έχει 10 διεθνείς τίτλους!

Το 2010 σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Αμερικής και δύο χρόνια αργότερα έκανε το πρώτο προπονητικό βήμα του. Η Λανούς του έδωσε δουλειά κι εκείνος έκανε το πρώτο θαύμα του από τους πάγκους, οδηγώντας την στο τρόπαιο του Κόπα Σουδαμερικάνα το 2013. Γενικότερα έδειξε πολύ καλά δείγματα και έτσι αφού ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του με τη Γκρανάτα, βρέθηκε τον Γενάρη του 2016 να κάνει το μεγάλο βήμα. Η Παλέρμο του έδωσε το χρίσμα, μα εκεί υπήρξε πρόβλημα. Ο Σκελότο δεν είχε δίπλωμα προπονητή αναγνωρισμένο στην Ευρώπη και δεν μπορούσε να είναι επισήμως ο προπονητής των Σικελών. Για λίγες μέρες κάθισε στον πάγκο και καλά ως τεχνικός διευθυντής, αλλά στις αρχές του Φλεβάρη αποχώρησε.

Στην ανεργία πάντως δεν έμελλε να παραμείνει για πολύ καιρό. Μάλλον καλά του έκατσε, μιας και μετά την απρόσμενη απόλυση του Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, του έγινε πρόταση από την λατρεμένη του Μπόκα Τζούνιορς (σ.σ.: όπως και στη Λανούς, όπου πήγε μετά τον Γκάμπριελ Σούρερ, αντικατέστησε κάποιον που είχε περάσει ως παίκτης από την Ελλάδα). Εννοείται ότι δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και είπε το ΝΑΙ. Υπέγραψε για 18 μήνες και παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Μόνο που στη συνέντευξη τύπου φαινόταν... διπλός, μιας και είχε μαζί του τον Γκουστάβο Σκελότο. Ναι, αυτή θα είναι λογικά η πρώτη φορά στην ιστορία που δύο δίδυμοι θα είναι προπονητής και βοηθός σε μία τόσο μεγάλη ομάδα.

Στον κόσμο των Ξενέισες επικρατεί από χαρά έως παραλήρημα (σ.σ.: το άγαλμα του υπάρχει στο μουσείο του συλλόγου δίπλα σε εκείνα των Ρικέλμε, Παλέρμο, Μαραντόνα). Ωστόσο, όσο και να να λάτρεψαν σαν ποδοσφαιριστή τον Σκελότο, έχουν τις ανησυχίες τους για τον κόουτς. Εκείνος, η πρώτη δυσκολία που έχει να διαχειριστεί, είναι αυτή με τον Κάρλος Τέβες. Ο τελευταίος που παίζει εκεί ως 10άρι, σύμφωνα με δική του απαίτηση-φασαρία, είδε τον νέο τεχνικό της ομάδας να δηλώνει ότι θα τον βάλει μπροστά καθαρό 9άρι. Οι δυο τους έχουν και θεματάκια από το παρελθόν και αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα για την κοινωνία της Μπόκα, η οποία ίσως κληθεί σύντομα να πάρει θέση υπέρ του παλιού ή του τωρινού ινδάλματος της. Προς το παρόν πάντως το χαίρεται...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος