Ο εκτελεστής Μέσι

Ο εκτελεστής Μέσι

Ο εκτελεστής Μέσι

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος γράφει ιστορία (και) στις εκτελέσεις φάουλ.

Σίγουρα δεν θα τον επέλεγες για τον καλύτερο εκτελεστή όλων των εποχών, όμως όταν ο Αργεντινός στήνει την μπάλα για να χτυπήσει φάουλ, δεν μιλάμε για ένα σκηνικό χαμηλής επικινδυνότητας. Ο 28χρονος κάνει τα πάντα τέλεια με το μαγικό αριστερό του πόδι και φέτος έχει ανεβάσει το επίπεδό του στις dead-balls. Στο πρόσφατο ματς με την Σεβίλλη στο Camp Nou, το γκολ του Βιτόλο έκανε τα πράγματα δύσκολα για τους Μπλαουγκράνα, όμως εκείνος ήταν εκεί για να στείλει ένα... έργο τέχνης στο παραθυράκι και να τα κάνει πιο εύκολα. Με αυτό, έφτασε τα 21 γκολ με απευθείας φάουλ στην καριέρα του, επίδοση που κάνει θέμα χρόνου το να γράψει ιστορία και σε αυτόν τον τομέα.

Αυτό ήταν το γκολ Νο6 φέτος για τον Μέσι με φάουλ, καθώς έχει 3 στην La Liga, ένα στο Copa del Rey και 2 στο ευρωπαϊκό super cup, επίσης κόντρα στην Σεβίλλη. Σε αυτά προτίθενται τα 15 που έχει σημειώσει από το πρώτο του, τη σεζόν 2008-09 σε βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα 21 λοιπόν, τον φέρνουν μόλις στο -4 από την καλύτερη επίδοση την οποία έχει ο Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός, που αποκτήθηκε το 1988 από την Αϊντχόφεν, είναι ο πρώτος ever για τους Καταλανούς με 25. Από αυτά, ο πρώτος αμυντικός-σκόρερ στην ιστορία της Μπάρτσα (67), τα 2 τα έχει πετύχει από φάουλ με πάσα και ένα από αυτά χάρισε στο κλαμπ το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών κόντρα στην Σαμπντόρια το 1992.

Το γκολ του Αργεντινού θρύλου με την Σεβίλλη συνοδεύτηκε με δύο ακόμα σημαντικά στατιστικά. Ο ίδιος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε 187 διαφορετικούς αγώνες της La Liga αφήνοντας για πάντα πίσω τον μεγάλο Ραούλ και η Μπαρτσελόνα παρέμεινε για 34ο διαδοχικό ματς αήττητη, σερί που ισοφάρισε εκείνο της Ρεάλ Μαδρίτης του 1989. Οσον αφορά τα φάουλ, ο Μέσι αυτό που μπορεί να πανηγυρίζει αυτή τη στιγμή είναι ότι με τα 21 που έφτασε, ξεπέρασε ένα ακόμα μεγάλο αστέρι, τον Ροναλντίνιο, που είχε 20 στα 5 χρόνια που έπαιξε στους Μπλαουγκράνα.

Μέχρι σήμερα, η καλύτερη χρονιά του ήταν το 2012-13 όταν είχε βάλει 4 φάουλ και την ακολουθούν το 2011-12 και το 2013-14 με 3 και το 2009-10 και το 2014-15 με 2. Μετά το πρώτο του το 2008-09 έβαλε ένα και το 2010-11. Εκτός από την ποσότητα, ο Μέσι έχει να δώσει και σε σημασία των γκολ από τις στημένες μπάλες αφού ήταν και σημαντικά στο σημείο των αγώνων που σημειώθηκαν.

Στον τελικό του ευρωπαϊκού super cup είχε πετύχει το πρώτο και το δεύτερο τέρμα των Μπλαουγκράνα που γύρισαν από το γρήγορο 1-0 -επίσης με φάουλ- των Ανδαλουσιάνων και την Ισπανία, έχει κάνει το 1-0 σε βάρος της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το 2-1 με την Εσπανιόλ, το 1-0 με την Θέλτα και το 1-1 την Κυριακή (28/02). Μάλιστα, από τα 21 της καριέρας του, τα 17 έδωσαν προβάδισμα ή ισοφάρισαν. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι δεν θα γίνει ο πρώτων όλων των εποχών και σε αυτή την κατηγορία για την Μπαρτσελόνα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης