Σάντσες – Μάτα: Οι παίκτες-κλειδιά

Gazzetta team
Σάντσες – Μάτα: Οι παίκτες-κλειδιά

bet365

Ο Alex Keble γράφει για τους παίκτες-κλειδιά, που θα κρίνουν το ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ.

Το παιχνίδι δεν αναμένεται να ξεφύγει από την συνηθισμένη τακτική. Η Άρσεναλ θα προσπαθήσει να πιέσει από το ξεκίνημα σε μία προσπάθεια να αποδιοργανώσει την Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια να της δώσει χώρο και να προσπαθήσει να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Και στις δύο αυτές περιόδους για τους κανονιέρηδες, ο Αλέξις Σάντσες θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στην επίθεση, ενώ στο transition η παρουσία του Ράμσεϊ θα είναι καταλύτης. Από τον Ουαλό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η προσπάθεια της Γιουνάιτεντ να κερδίσει τη μάχη στη μεσαία γραμμή.

SZ

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Άρσεναλ είχε αιφνιδιάσει τους κόκκινους διαβόλους, πιέζοντας πολύ στο κέντρο, με αποτέλεσμα να έχει ήδη πάρει προβάδισμα 3 τερμάτων από το πρώτο κιόλας 20λεπτο.

Με δεδομένο ότι η Γιουνάιτεντ δεν είναι ούτε στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση ούτε στην καλύτερη φυσική κατάσταση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μοντέλο δεν πρόκειται να αλλάξει. Σάντσες και Οζίλ θα κινούνται περισσότερο αριστερά, με τον Γερμανό να συγκλίνει και να ενορχηστρώνει τις περισσότερες επιθέσεις της Άρσεναλ.

Ρόχο και Νταρμιάν έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, με τον τελευταίο να αγωνίζεται μάλιστα μεσοβδόμαδα, όμως είναι άγνωστο αν κάποιος από τους δυο τους θα είναι απόλυτα έτοιμος για το ντέρμπι. Έτσι, είναι λογικό ο Βενγκέρ να στοχεύσει σε αυτή την αδυναμία στα άκρα και με τους Σάντσες και Οζίλ είναι δεδομένο ότι έχει το πάνω χέρι. Στις περιόδους, που η Γιουνάιτεντ θα έχει την κατοχή, οι αντεπιθέσεις της Άρσεναλ θα έρθουν από αριστερά, χρησιμοποιώντας την ταχύτητα του Χιλιανού και την ικανότητά του να ντριμπλάρει.

SZ

Ο πιο σημαντικός παίκτης της Γιουνάιτεντ τις τελευταίες εβδομάδες είναι ο Χουάν Μάτα και σίγουρα θα είναι από τους μεγάλους κινδύνους για την Άρσεναλ. Αν ο Μαρσιάλ είναι έτοιμος, ο Μάτα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει τις πάσες-κλειδιά.

Ο Ράμσεϊ είναι σταθερός από τη στιγμή που επέστρεψε στον άξονα, όμως με την πρώτη ευκαιρία βγαίνει στην επίθεση, αφήνοντας ακάλυπτους τους συμπαίκτες του. Ο Κοκλέν έχει μέχρι τώρα 1,3 τάκλιν και 1 κόψιμο κατά μέσο όρο στα 3 τελευταία παιχνίδια, αφού επέστρεψε από τον τραυματισμό του από τα 2,7 και 2,3, που είχε αντίστοιχα πριν τραυματιστεί.

Αυτό έχει συμβεί εν μέρει, διότι πλέον έχει τον Ράμσεϊ δίπλα του. Ο Ουαλός θα πρέπει να παίξει πολύ πειθαρχημένα και να κρατάει τη θέση του, ώστε από τη μία να θωρακίσει την Άρσεναλ και από την άλλη να μην αφήσει χώρο στον Μάτα, που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος.

SZ

 

Τελευταία Νέα