Παίκτες vs προπονητές

Παίκτες vs προπονητές

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει κάποιες «μάχες» που έμειναν στην ιστορία, μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των προπονητών της ίδιας ομάδας.

Το τελευταίο διάστημα, αυτό που συζητούν όλοι στη Ρώμη δεν είναι άλλο από την κόντρα που έχει ξεσπάσει στη Ρόμα, ανάμεσα στον εμβληματικό αρχηγό του συλλόγου Φραντσέσκο Τότι και τον προπονητή των «τζιαλορόσι» Λουτσιάνο Σπαλέτι, μετά την απόφαση του Ιταλού τεχνικού να... τελειώσει τη «σημαία» της ομάδας. Οι αντιδράσεις του κόσμου δεν έχουν κοπάσει (όλοι τάσσονται υπέρ του Τότι) και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια αυτού του σίριαλ, στο οποίο ενεπλάκη μέχρι και ο... Ρανιέρι.

Κι αν το «μίσος» ανάμεσα σε Τότι και Σπαλέτι έχει μείνει σε ήπιους τόνους (μέχρι τώρα), στο παρελθόν έχουν υπάρξει κόντρες παικτών-προπονητών, που δεν έμειναν στη... σιωπή. Είτε αντάλλαξαν κάποια «γαλλικά», είτε έλυσαν τις διαφορές τους... πυξ λαξ. Το FourFourTwo του gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο (όχι πολύ) πίσω και θυμίζει κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις. Τι προκάλεσε το «επεισόδιο» και ποια ήταν η κατάληξη.

Ντέλιο Ρόσι – Άντεμ Λιάιτς
Σε «ρινγκ» μετετράπη ο πάγκος της Φιορεντίνα, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κόντρα στη Νοβάρα τον Μάιο του 2012. Ο Ντέλιο Ρόσι αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Άντεμ Λιάιτς, με τον τελευταίο να χειροκροτεί ειρωνικά τον προπονητή του και να του λέει κάτι. Αυτό έκανε έξαλλο τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος κατευθύνθηκε προς τον ποδοσφαιριστή του και άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «βιόλα» να απομακρύνουν τον Ρόσι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ενώ η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία του επέβαλλε τιμωρία τριών μηνών. Ενδεικτικό είναι πως κανείς από όσους ήταν παρόντες στο περιστατικό δεν πήρε το μέρος του Ρόσι.

Νικολά Ανελκά – Ραϊμόν Ντομενέκ
Το μεταξύ τους επεισόδιο τίναξε στον αέρα την πορεία της εθνικής Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική. Στο ημίχρονο της ήττας από το Μεξικό με 2-0, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν κάποια «γαλλικά» μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό που λέγεται είναι πως ο Ανελκά αποκάλεσε «πουτ... γιο» τον προπονητή του, ο οποίος όχι μόνο τον έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά αποφάσισε και την αποπομπή του από την αποστολή. Ο Ανελκά ισχυρίστηκε αργότερα πως δεν έβρισε ποτέ τον Ντομενέκ, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει στις τάξεις της εθνικής Γαλλίας. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας τιμώρησε με 18 αγωνιστικές τον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος αποφάσισε να σταματήσει να αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Μάριο Μπαλοτέλι – Ρομπέρτο Μαντσίνι
Δύο Ιταλοί που είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στην Ίντερ και βρέθηκαν μαζί σε ξένη χώρα (Αγγλία). Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι σχέσεις δύο συμπατριωτών είναι στενές, όταν όμως πρόκειται για τον τρελο-Μάριο, τότε όλα είναι διαφορετικά. Οι αιτίες που είχε δώσει στον προπονητή του πολλές, όμως ένα σκληρό τάκλιν του Μπαλοτέλι στον συμπαίκτη του, Σκοτ Σινκλέρ, ήταν η αφορμή και ταυτόχρονα η σπίθα που άναψε τη φωτιά. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι βγήκε... από τα ρούχα του και η προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτι έγινε «ροντέο». Οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια, με τον Μπαλοτέλι να απομακρύνεται από το προπονητικό κέντρο. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο (από τα πολλά) επεισόδιο μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια της κοινής τους θητείας στη Σίτι.

Ντέιβιντ Μπέκαμ – Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Οι δυο τους δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά, όμως το αποκορύφωμα της κόντρας τους ήταν το 2003, μετά από μία ήττα από την Άρσεναλ στο κύπελλο Αγγλίας. Κανείς δεν ξέρει τι ειπώθηκε μεταξύ τους στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να εκσφενδονίσει ένα παπούτσι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος τραυματίστηκε (χρειάστηκε μάλιστα και ράμματα) πάνω από το μάτι. Αν ήρθαν και στα χέρια είναι άγνωστο, όμως μετά από αυτό το περιστατικό δε χωρούσαν και οι δύο στο Ολντ Τράφορντ. Αν και όλοι πίστευαν πως θα έφευγε ο Φέργκιουσον, τελικά ο Μπέκαμ ήταν αυτός που αποχώρησε από το Μάντσεστερ το ίδιο καλοκαίρι, με προορισμό την Μαδρίτη, για λογαριασμό της Ρεάλ.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Πεπ Γκουαρντιόλα
Μόλις μία σεζόν άντεξαν ο ένας τον άλλον στο Καμπ Νου. Καλοκαίρι του 2009 πήγε ο Σουηδός μετά βαΐων και κλάδων στην Μπαρτσελόνα, καλοκαίρι του 2010 αποχώρησε. Στην Ισπανία λένε πως ο Γκουαρντιόλα δεν ήθελε να βλέπει μπροστά του, με τον Ιμπραϊμοβιτς να στάζει «χολή» για τον πρώην προπονητή του από τότε που έφυγε από την Βαρκελώνη μέχρι και σήμερα. Έχει πει για εκείνον πως είναι δειλός, ότι δεν είναι άντρας, ότι απέφευγε να του μιλήσει και πολλά-πολλά άλλα. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του πριν από λίγους μήνες, σε συνέντευξη στο CNN. «Σαν προπονητής ήταν φανταστικός. Σαν άτομο δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Ήταν κάτι... άλλο. Δεν είναι άντρας, δεν έχω να πω κάτι άλλο». Δείτε το απόσπασμα από το 0:30 έως το 0:40 του παρακάτω βίντεο.

 

Τελευταία Νέα