Τα λάθη και τα πάθη πληρώνονται

Τα λάθη και τα πάθη πληρώνονται

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε από τις πιο περίεργες διακοπές συμβολαίου ενός ποδοσφαιριστή με ένα σύλλογο, που έγιναν καθαρά για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τη λύση της συνεργασίας ενός ποδοσφαιριστή με ένα σύλλογο είναι η κακή παρουσία του παίκτη μέσα στην ομάδα. Είτε εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα μέσα στο τερέν, είτε στα αποδυτήρια, με εντάσεις, λόγω χαρακτήρα. Αυτό που σπανίζει είναι να δει την πόρτα της εξόδου ένας ποδοσφαιριστής, για λόγους που δεν είχαν καμία σχέση με την ποιότητά του στο γήπεδο. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει κάποιες από τις πιο περίεργες διακοπές συμβολαίου, που είχαν να κάνουν με λάθη, με πάθη και με... γυναίκες. Και όλα τα παραπάνω – φυσικά – πληρώνονται.

Αν Γιουνγκ Χβαν (Περούτζια)
Ποιος θα το έλεγε πως ένα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορούσε να οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου έναν ποδοσφαιριστή από το σύλλογό του. Κι όμως, όταν κάποιος είχε να κάνει με τον ιδιόρρυθμο πρώην ιδιοκτήτη της Περούτζια, Λουτσιάνο Γκαούτσι, όλα ήταν πιθανά. Ποιο ήταν το... σφάλμα του Αν Γιουνγκ Χβαν; Σκόραρε με τη φανέλα της Νοτίου Κορέας εναντίον της εθνικής Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, ένα «χρυσό» γκολ (ίσχυε ακόμη εκείνος ο κανονισμός) που απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης τη «σκουάντρα ατζούρα» και έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά στους Κορεάτες. Την αμέσως επόμενη ημέρα, ο Λουτσιάνο Γκαούτσι διέκοψε τη συνεργασία της Περούτζια με τον Αν Γιουνγκ Χβαν, λέγοντας πως δεν μπορούσε να πληρώνει έναν παίκτη, που προκάλεσε τέτοιο πλήγμα στο ιταλικό ποδόσφαιρο!

Άντριαν Μούτου (Τσέλσι)
Το ξεκίνημά του στην Τσέλσι το 2003 δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση αυτό που θα επακολουθούσε. Με τέσσερα γκολ στα τρία πρώτα του παιχνίδια με τους «μπλε», ο Ρουμάνος επιθετικός είχε ήδη ξεκινήσει να κάνει απόσβεση των 22 εκατομμυρίων ευρώ, που έδωσε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Πάρμα για να τον αποκτήσει. Η συνέχεια, όμως, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο Άντριαν Μούτου πήρε διαζύγιο με τη γυναίκα του, χάνοντας μάλιστα και την επιμέλεια του παιδιού της, ενώ λίγο αργότερα βγήκε στην επιφάνεια ένα «ροζ» σκάνδαλο με πορνοστάρ από τη χώρα του. Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής είχε αρχίσει να χάνει – γενικά - τον έλεγχο, με την αγγλική αστυνομία να του παίρνει το δίπλωμα οδήγησης, μετά από μία άρνηση σε έλεγχο και μία απίστευτη καταδίωξη. Όλα τα παραπάνω τα είχε... προσπεράσει η διοίκηση της Τσέλσι, όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αποκάλυψη για χρήση κοκαΐνης από τον Μούτου. Άμεσα, οι «μπλε» προχώρησαν σε διακοπή συμβολαίου, αξιώνοντας μάλιστα και δέκα εκατομμύρια ευρώ, ως αποζημίωση.

Νικόλα Ανελκά (Γουέστ Μπρομ)
Σίγουρα δεν αποτελεί είδηση το γεγονός πως ο μεγαλύτερος «γυρολόγος» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποχώρησε κάποια στιγμή από μία συγκεκριμένη ομάδα. Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο έφυγε από τη Γουέστ Μπρομ το 2014 είναι σίγουρα ο πιο περίεργος στην καριέρα του. Στο πρώτο γκολ που σημείωσε, ο Ανελκά επέλεξε να πανηγυρίσει με το ένα χέρι τεντωμένο προς τα κάτω και το άλλο να ακουμπάει χιαστί το μπράτσο του. Αυτό είναι το λεγόμενο «κενέλ», με το οποίο ο Γάλλος επιθετικός κατηγορήθηκε πως εκδήλωσε τις αντισημιτικές πεποιθήσεις του, αφού η εν λόγω κίνηση θεωρείται κρυφός ναζιστικός χαιρετισμός. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας πως το έκανε για να αφιερώσει το γκολ σε Γάλλο κωμικό, ο οποίος ήταν αυτός που πιστώνεται τη δημιουργία της συγκεκριμένης χειρονομίας. Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία του επέβαλλε πρόστιμο 80 χιλιάδων λιρών και τιμωρία πέντε αγωνιστικών, με τον Ανελκά να εκφράζει λίγο αργότερα, μέσω Twitter, την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ομάδα. Δύο εβδομάδες μετά, η Γουέστ Μπρομ προχώρησε στη λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή.

Σέρχι Γκουαρδιόλα (Μπαρτσελόνα Β’)
Μόλις για λίγες ώρες κράτησε το όνειρο του Ισπανού μέσου να ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα. Κι αυτό γιατί λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου με τη δεύτερη ομάδα των «μπλαουγκράνα» τον Δεκέμβριο του 2015, βγήκαν στην επιφάνεια κάποια tweets του Σέρχι Γκουαρδιόλα, κατά της Μπαρτσελόνα και της Καταλονίας. Συγκεκριμένα, στο προφίλ του υπήρχαν από το παρελθόν υβριστικά σχόλια του τύπου «πουτ... Καταλονία, ζήτω η Μαδρίτη». Τόσο το προφίλ του Ισπανού ποδοσφαιριστή, όσο και τα επίμαχα tweets διεγράφησαν άμεσα, ωστόσο η... ζημιά είχε ήδη γίνει. Μέσα στην ίδια ημέρα μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας τους, η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε διακοπή συμβολαίου, με τον ίδιο να δηλώνει λυπημένος, μετά από αυτή την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση και για άγνοια από την πλευρά του για τα συγκεκριμένα tweets στο προφίλ του.

Άνταμ Τζόνσον (Σάντερλαντ)
Μία άκρως «ευαίσθητη» υπόθεση, η οποία πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία. Πριν από ένα χρόνο περίπου, ένα 15χρονο κορίτσι είχε αποκαλύψει την ερωτική σχέση, που είχε με τον Άγγλο ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος είχε αρνηθεί, αρχικά, τις κατηγορίες περί αποπλάνησης, όμως μετά τις λεπτομέρειες που κατέθεσε στο δικαστήριο το περιβάλλον του κοριτσιού, ο ίδιος παραδέχθηκε πως είχε συνευρεθεί ερωτικά με την ανήλικη. Συγκεκριμένα, δήλωσε ένοχος για σεξουαλική επαφή με την 15χρονη (αν και είπε ότι δεν ήξερε πως είναι 15, αλλά 16) και δημιουργία σχέσης μαζί της. Η δίκη του 28χρονου Άνταμ Τζόνσον βρίσκεται σε εξέλιξη στο δικαστήριο Bradford Crown, ωστόσο η Σάντερλαντ έβγαλε ήδη τη δική της... ετυμηγορία. Στις 11 Φεβρουαρίου προχώρησε σε διακοπή συμβολαίου με τον Άγγλο άσο.

 

Τελευταία Νέα