Αυτά που ΔΕΝ χάνονται (vids)

Αυτά που ΔΕΝ χάνονται (vids)

bet365

Με αφορμή την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Έντιν Τζέκο, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει δέκα ανεπανάληπτες χαμένες ευκαιρίες, που έμειναν στην ιστορία.

Όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται. Μία έκφραση διαχρονική στο χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που αναφέρεται συνήθως μετά από κάποια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Κάτι που έχει συμβεί σε δεκάδες ποδοσφαιριστές. Να έχουν πετύχει, δηλαδή, κάποια τέρματα μεγάλης δυσκολίας, ωστόσο να έχουν χάσει και αυτά που δεν... χάνονται. Ο τελευταίος που την... πάτησε ήταν ο Έντιν Τζέκο, στον αγώνα της Ρόμα με την Παλέρμο. Ο Μαϊκόν του έδωσε πάσα πάρε-βάλε, με τον Βόσνιο επιθετικό να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Έντιν Τζέκο συνέχισε την παράδοση, που θέλει πολλούς ικανούς σκόρερ να έχουν χάσει από τουλάχιστον μία τεράστια ευκαιρία στην καριέρα τους. Το FourFourTwo του gazzetta.gr διάλεξε (με μεγάλη δυσκολία) δέκα παρόμοιες περιπτώσεις γνωστών ποδοσφαιριστών, που δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αν και δεν τους εμπόδιζε κανείς αντίπαλος, ενώ η εστία ήταν κενή.

Γιον Νταλ Τόμασον
Ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς στην ιστορία της Δανίας, με μεγάλη καριέρα σε Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Φέγενορντ, ο Τόμασον έχασε μία απίθανη ευκαιρία απέναντι στην Μπρέντα το 2001. Σε παράλληλη πάσα με το τέρμα, ο Δανός έκανε την προβολή σχεδόν πάνω στη γραμμή, όμως... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Ρόνι Ρόζενταλ
Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία (κυρίως) για μία χαμένη ευκαιρία. Πρόκειται για τον Ισραηλινό επιθετικό, που συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η Λίβερπουλ να κατακτήσει το τελευταίο της πρωτάθλημα, όμως όλοι τον θυμούνται για ένα γκολ που δεν έβαλε. Σε έναν αγώνα Άστον Βίλα-Λίβεπουλ το 1992, ο Ρόνι Ρόζενταλ πέρασε μέχρι και τον τερματοφύλακα, όμως έστειλε σε κενή εστία την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Κι όμως, ακόμη και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει χάσει στο παρελθόν μία ευκαιρία από αυτές που δεν... χάνονται. Ήταν το 2007, όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε έναν αγώνα κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο Ράιαν Γκιγκς έστρωσε την μπάλα στον Ρονάλντο, ο οποίος σε κενή εστία έκανε «στραβοκλωτσιά» και έστειλε την μπάλα στην εξέδρα.

Νουάνκο Κανού
Αν δεν είχε πρόβλημα με την καρδιά του, ενδεχομένως να έκανε ακόμη μεγαλύτερη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Νιγηριανός επιθετικός πέτυχε κάποια πολύ όμορφα τέρματα όσο αγωνιζόταν, όμως αυτό που έχασε το 2004, όταν φορούσε τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ, έμεινε στην ιστορία. Στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Μίντλεσμπρο, ο Κανού έγινε αποδέκτης μιας πάσας ακριβώς πάνω στη γραμμή, όμως έβαλε στραβά το πόδι του και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Γιακούμπου Αγιεγκμπένι
Χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Πρωταγωνιστής ο Γιακούμπου Αγιεγκμπένι, στον αγώνα της Νιγηρίας εναντίον της Νότιας Κορέας, στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική. Ο Γιουσούφ έβγαλε από αριστερά την παράλληλη χαμηλή σέντρα, με τον Αγιεγκμπένι να μην καταφέρνει από τα δύο μέτρα - και με όλη την εστία μπροστά του - να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ντιέγκο Φορλάν
Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του πλανήτη την τελευταία 15ετία, που όμως δεν κατάφερε να πιάσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα δύο χρόνια παρουσίας του στο Ολντ Τράφορντ, ο Ντιέγκο Φορλάν δεν πέτυχε πολλά τέρματα, ενώ έχασε και ένα... άχαστο. Σε ένα φιλικό απέναντι στη Γιουβέντους, στις Ηνωμένες Πολιτείες το καλοκαίρι του 2003, ο Ουρουγουανός στράικερ εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία μεταξύ των αμυντικών και του Σιμέντι, όμως όταν βρέθηκε μόνος απέναντι από την εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

Φερνάντο Τόρες
Μόνο πετυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το πέρασμά του από την Τσέλσι την τριετία 2011-2014. Ο Ισπανός επιθετικός δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει τα σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε στη Λίβερπουλ ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να τον κάνει κάτοικο Στάμφορντ Μπριτζ. Τα 45 γκολ σε 172 εμφανίσεις με την Τσέλσι θα μπορούσαν να ήταν... 46, αν ο Ισπανός επιθετικός δεν έχανε μία απίστευτη ευκαιρία το 2011 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πέρασε και τον Ντε Χέα, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Ράιαν Γκιγκς
Κόντρα στην Άρσεναλ είχε σημειώσει ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας του το 1999, για τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας. Απέναντι στην ίδια ομάδα, ο Ράιαν Γκιγκς έχασε και μία απίστευτη ευκαιρία λίγα χρόνια αργότερα. Σε μία αντεπίθεση, ο Ουαλός άσος πέρασε τον Σίμαν, πέρασε τον Κάμπελ, όμως η μπάλα βρέθηκε στο δεξί του πόδι (και όχι στο καλό, το αριστερό) με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αν και βρισκόταν φάτσα με το τέρμα.

Τόμας Ροζίτσκι
Για μία δεκαετία ο Τσέχος βιρτουόζος μέσος φοράει τη φανέλα της Άρσεναλ, έχοντας προσφέρει ορισμένες όμορφες στιγμές στους φίλους των «κανονιέρηδων». Στην πρώτη του χρονιά, όμως, στο Λονδίνο ο Ροζίτσκι έχασε μία απίθανη ευκαιρία σε έναν αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τιερί Ανρί τον έβγαλε μόνο του με το τέρμα, όμως ο Τσέχος αντί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, την έστειλε στο πλάι και στην αγκαλιά του Ακινφέεβ.

Τζον Κάριου
Ο θηριώδης Νορβηγός επιθετικός έκανε το «μπαμ» με τη φανέλα της Ρόζενμποργκ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με αποτέλεσμα να πάρει τότε μεταγραφή για τη Βαλένθια και αργότερα να κάνει καριέρα σε Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία. Το διάστημα που αγωνιζόταν στις «νυχτερίδες», σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ το 2002, ο Κάριου βρέθηκε μόνος του απέναντι στην ανυπεράσπιστη εστία, όμως στο πλασέ του η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

 

Τελευταία Νέα