Το… άπιαστο της Ρεάλ

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Το… άπιαστο της Ρεάλ

bet365

Ποτέ της δεν πήρε τίτλο από το -9. Τι θα πρέπει να συμβεί και τι σενάρια επιτρέπουν την ανατροπή εις βάρος της Μπάρτσα; Ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει την ιστορία και το πρόγραμμα της La Liga.

Ηταν η δεύτερη χρονιά του στο «Καμπ Νόου». Ο Λουίς Φαν Χάαλ είχε φροντίσει από την πρώτη του κιόλας σεζόν (1997-’98) να κάνει σωστά τη δουλειά για την οποία τον είχαν πάρει από τον Αγιαξ. Ο τίτλος είχε ντυθεί στα Μπλαουγκράνα έπειτα από τρία χρόνια και με διαφορά εννέα βαθμών από την 2η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Γιουπ Χάινκες. Ωστόσο, για την υπεράσπιση του στέμματος της την επόμενη περίοδο η Μπαρτσελόνα δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά. Μέχρι την 14η αγωνιστική είχε ήδη βρεθεί στο -9 από τη Ρεάλ και το repeat έμοιαζε χαμένη υπόθεση. Τότε ξεκίνησε η αντεπίθεση της και με τον μαγικό Ριβάλντο να βάζει 24 γκολ στη La Liga και να παίρνει τη «Χρυσή Μπάλα», στο φινάλε η Μπάρτσα πανηγύρισε ξανά τον τίτλο.



Αυτή ήταν η μοναδική φορά στην Primera Division που μία ομάδα επέστρεψε από το -9 και πήρε πρωτάθλημα. Τούτο δηλαδή που μετά την ισοπαλία (1-1) στη Μάλαγα καλείται πλέον να πράξει η Ρεάλ, ώστε να επιστρέψει στην 1η θέση. Μόνο που υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Εκείνη η Μπάρτσα είχε μπροστά της 24 διαθέσιμες αγωνιστικές και τη Ρεάλ να αυτοκτονεί, να καταρρέει και να τερματίζει στο -11. Τώρα η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει στη διάθεση της μονάχα 13 αγώνες και μπροστά της μία ομάδα που μοιάζει ασταμάτητη και φαίνεται αδιανόητο να κάνει τόσες γκέλες.

Ας τα δούμε όμως λίγο και με βάση το πρόγραμμα των δύο αντιπάλων. Για να γίνει τούτη η επική ανατροπή, θα πρέπει η Μπαρτσελόνα να χάσει 10 πόντους και η Ρεάλ δηλαδή να μην γκελάρει πλέον πουθενά, κάτι που δεν μοιάζει ικανή αυτή τη στιγμή να καταφέρει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με το 0-4 του πρώτου γύρου, ακόμα και η ισοβαθμία βολεύει τους τωρινούς πρωτοπόρους…

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Σεβίλλη (εντός)
Βαγιεκάνο (εκτός)
Εϊμπάρ (εκτός)
Χετάφε (εντός)
Βιγιαρεάλ (εκτός)
Ρεάλ Μαδρίτης (εντός)
Σοσιεδάδ (εκτός)
Βαλένθια (εντός)
Λα Κορούνια (εκτός)
Σπόρτινγκ Χιχόν (εντός)
Μπέτις (εκτός)
Εσπανιόλ (εντός)
Γρανάδα (εκτός)

* Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα της Μπάρτσα δεν είναι απόλυτα εύκολο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχει δείξει ότι χάνει βαθμούς φέτος και αυτό σε συνδυασμό με το ότι πλέον έχει και τα σπουδαία ραντεβού για το Champions League να ακολουθούν. Πρώτη δυσκολία την ερχόμενη Κυριακή με τη Σεβίλλη εντός. Αφού ακολουθήσει ένα κάπως πιο βατό θεωρητικά πάντα σερί με Βαγιεκάνο, Εϊμπάρ, Χετάφε, έρχεται στο τέλος Μαρτίου το μεγάλο ζόρι. Πρόκειται για μία πεντάδα αγώνων που λογικά θα κρίνει και τα πάντα. Ξεκινάει με τη Βιγιαρεάλ εκτός και συνεχίζεται με το Clasico. Ουσιαστικά εάν το πάρει, καθαρίζει. Με ισοπαλία πάλι δεν χάνει την κούπα, ενώ με ήττα θα πρέπει να μην κάνει στραβοπατήματα αν και όπως είπαμε, την παίρνει ακόμα και για τρεις ήττες, όταν όμως σε 25 αγωνιστικές μέχρι τώρα έχει κάνει μόλις δύο! Απ’ όλα τα υπόλοιπα, η έξοδος στην ανεβασμένη Σοσιεδάδ είναι η πιο επικίνδυνη.


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Ατλέτικο (εντός)
Λεβάντε (εκτός)
Θέλτα (εντός)
Λας Πάλμας (εκτός)
Σεβίλλη (εντός)
Μπαρτσελόνα (εκτός)
Εϊμπάρ (εντός)
Χετάφε (εκτός)
Βιγιαρεάλ (εντός)
Βαγιεκάνο (εκτός)
Σοσιεδάδ (εκτός)
Βαλένθια (εντός)
Λα Κορούνια (εκτός)

* Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόγραμμα της Ρεάλ είναι ίσως πιο δύσκολο. Τούτο επειδή έχει να παίξει το ερχόμενο Σάββατο με την Ατλέτικο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ενώ έχει και το Clasico στη Βαρκελώνη. Εάν πάρει αυτά τα δύο ντέρμπι, τότε θα αναθαρρήσει. Θα πρέπει ωστόσο, για να ελπίζει, να μην χάσει βαθμό πουθενά. Με τα παιχνίδια που θα έχει, θεωρητικά θα μπορούσε να το κάνει το σερί. Μόνο η Σοσιεδάδ εκτός δείχνει αρκετά δύσκολη, καθώς στην έδρα της καθαρίζει εύκολα ή δύσκολα, Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια. Μόνο που όπως έχει δείξει η Ρεάλ, τα εκτός έδρας δεν τα έχει φέτος στα σίγουρα!

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της Ρεάλ, είναι οι έξι βαθμοί που κάλυψε τη σεζόν 2006-’07. Τότε που η τρομερή Σεβίλλη ήταν στο +6 την 25η αγωνιστική και η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο έκανε την ολική επαναφορά και σήκωσε την κούπα. Ωστόσο, τώρα η διαφορά είναι μεγαλύτερη και η δυναμική αυτής της Μπαρτσελόνα δεν επιτρέπει ούτε καν τα όνειρα τίτλου…

* Η Ατλέτικο από τη στιγμή που έμεινε στο -8, ουσιαστικά έπαψε να αποτελεί διεκδικητή του πρωταθλήματος!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος