Ronaldo: Far... away

Ronaldo: Far... away

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Ronaldo: Far... away

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που απάντησε μέσα και έξω από το γήπεδο μετατρέποντας ξανά την κριτική στο μεγαλύτερο κίνητρο.

«Από τότε που είμαι στην Ισπανία, μπορείς να μου πεις έναν παίκτη που έχει βάλει περισσότερα γκολ από εμένα εκτός έδρας; Εναν. Δεν μπορείς». Η απάντηση του Πορτογάλου σταρ στον δημοσιογράφο που έθεσε υπό αμφισβήτηση τον ρυθμό που σκοράρει εκτός Santiago Bernabeu ήταν η πιο light. Γιατί την πραγματική την έδωσε λίγο αργότερα στο τερέν του Olimpico. Ναι, ο Κριστιάνο φέτος δεν έχει καταφέρει να 'σκοτώσει' μεγάλους αντιπάλους, όμως η επαφή του με τα δίχτυα είναι κάτι που δεν πρόκειται να πάψει ποτέ όσο αγωνίζεται. Μια μέρα αργότερα, έκανε στον Αλεσάντρο Φλορέντσι την trademark ντρίμπλα με το τακουνάκι και την αλλαγή κατεύθυνσης και με φωτοβολίδα έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Βόιτσεχ Σέζνι. Μόλις είχε πετύχει το σημαντικότερο και ομορφότερο γκολ του στη σεζόν.

Η κριτική είναι κάτι που έχει συνηθίσει να ακούει ο Κριστιάνο για κάθε σοβαρό και ασήμαντο λόγο, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το ότι δεν είναι συνεπής στο σκοράρισμα. «Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Οταν μεγαλώνεις το παιδί σου με λάθος τρόπο, του δίνεις τα πάντα και μετά του τα στερείς, αρχίζει να κλαίει. Εχω κακομάθει τους ανθρώπους, όταν δεν σκοράρω δεν κλαίτε αλλά αρχίζετε να γράφετε πολύ. Θέλω να συνεχίσω έτσι, με αυτή την 'κακή' φόρμα μέχρι το τέλος της σεζόν».

Φέτος, όπως συμβαίνει και με τον Λιονέλ Μέσι, βρίσκεται πιο κοντά σε human mode, όμως έχει καταφέρει να διατηρήσει τους αριθμούς σου σε επίπεδο που δεν είναι προσβάσιμο για τους απλούς ποδοσφαιριστές. Μέχρι στιγμής έχει 33 γκολ σε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τελευταίο αυτό κόντρα στην Ρόμα με το οποίο χάρισε στον Ζινεντίν Ζιντάν την πρώτη του νίκη ως προπονητής στο Champions League. «Τι μπορώ να πω εγώ για τον Κριστιάνο; Ο Τύπος είναι εδώ για να πει αν παίζει καλά ή άσχημα και αν είναι τελειωμένος. Οπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, έκανε τη διαφορά».

Ο 31χρονος συνεχίζει μια καριέρα με επιδόσεις που δύσκολα θα ξεπεραστούν στο μέλλον. Το τέρμα σε βάρος των Τζαλορόσι ήταν το 12ο φετινό στην κορυφαία διοργάνωση της οποίας είναι πρώτος σκόρερ με 89. Από αυτά, τα 44 έχουν έρθει εκτός έδρας, αριθμός που τον βάζει στην πρώτη θέση και αυτής της λίστας πάνω από Μέσι (35), Φαν Νίστελροϊ (24), Μπενζεμά (21), Ραούλ (20). «Νιώθω στο Champions League όπως και στο πρωτάθλημα. Θέλω να περνάω καλά και να βοηθάω την Ρεάλ να κάνει νίκες. Είναι εξαιρετική διοργάνωση, όμως πάντα προσπαθώ για το καλύτερο».

Αν ο δημοσιογράφος είχε πρόχειρο το στατιστικό, μάλλον δεν θα έκανε την ατυχή ερώτηση. Από το 2009, όταν μετακόμισε στο ισπανικό ποδόσφαιρο από την Γιουνάιτεντ, μέχρι σήμερα, έχει σημειώσει 343 με τους Merengues των οποίων εδώ και κάποιους μήνες είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Στους 162 αγώνες εκτός έδρας έχει σκοράρει τον απίστευτο αριθμό των 152 γκολ, τη στιγμή που στο Santiago Bernabeu έχει μόλις 35 τέρματα περισσότερα (4 σε ουδέτερες έδρες). Στο ίδιο διάστημα, ο άνθρωπος με τον οποίο έχουν ένα ιστορικό rivalry, ο Λιονέλ Μέσι, σε 170 εξόδους από το Camp Nou έχει στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 137 φορές.

«Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πάντα πιο δύσκολα» όπως είπε ο Κριστιάνο, ο οποίος βρίσκεται πλέον μόλις 5 γκολ μακριά από τα 17 που είχε πετύχει το 2013-14 στο Champions League, τη χρονιά που το περιβόητο decima πήγε στην Μαδρίτη. Μετά το φιάσκο του Copa del Rey και τη διαφορά των 7 βαθμών της Μπαρτσελόνα στην La Liga, η κορυφαία διοργάνωση είναι εκείνη που μπορεί να σώσει τη σεζόν της Ρεάλ. Για ακόμα μια φορά στην καριέρα του, ο Κριστιάνο είχε άμεση την απάντηση στην κριτική που δέχθηκε και οι Merengues ελπίζουν να συνεχίζει να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Το κίνητρο που του δημιουργείται να απαντήσει ακόμα και στον πιο «κακομαθημένο» τον κρατά σε ένα άφταστο ανταγωνιστικό επίπεδο και δίνει στην Ρεάλ μια αξία που είναι πραγματικά ανεκτίμητη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης