Οι κορυφαίες «κομπίνες» σε φάουλ (vids)

Οι κορυφαίες «κομπίνες» σε φάουλ (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει κάποια από τα πιο πετυχημένα «τρικ», που έχουν σκαρφιστεί οι ποδοσφαιριστές σε εκτελέσεις φάουλ και κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Όλος ο πλανήτης ασχολείται από το βράδυ της Κυριακής με το «τρικ» του Λιονέλ Μέσι να μη σουτάρει στην εκτέλεση πέναλτι της Μπαρτσελόνα, αλλά να δώσει πάσα στον Σουάρες και τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο χρόνος γύρισε στον Κρόιφ το 1982, μέχρι τον Κόπενς το 1957. Λογικό, αφού ο κανονισμός μπορεί να το επιτρέπει, όμως είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο της μη απευθείας εκτέλεσης από τα έντεκα βήματα.

Εκεί, που τα «τρικ» είναι συνηθισμένα είναι στις εκτελέσεις φάουλ. Πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να συνεργαστούν μεταξύ τους, πριν το τελικό σουτ. Είτε με κάποια πάσα, είτε με κάποια προσποίηση. Κάποιοι, όμως, το τελειοποίησαν, αφήνοντας άφωνους τους θεατές και... ξερούς τους αντιπάλους τους. Και θα μπορούσαν να πουν «πέναλτι με πάσα; Φάουλ με κομπίνα».

Κόβεντρι – Έβερτον (1970)
Ίσως η πιο εντυπωσιακή «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ να έγινε το μακρινό 1970, σε έναν αγώνα ανάμεσα στην Κόβεντρι και την Έβερτον. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ σχεδόν στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και τέσσερις ποδοσφαιριστές ήταν γύρω από την μπάλα. Σε μία επίδειξη υψηλής τεχνικής, ο Γουίλι Καρ σήκωσε με τα δύο πόδια την μπάλα στον αέρα, με τον Έρνι Χαντ να σουτάρει πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος και να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο απέναντι στους «εφοπλιστές».

Ρουμανία - Σουηδία (1994)
Δύο από τις εκπλήξεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Ηνωμένων Πολιτειών διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Το πρώτο τέρμα του παιχνιδιού το σημείωσαν οι Σουηδοί με μία απίθανη κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ. Ο Σβαρτς πήρε φόρα και πέρασε πάνω από την μπάλα, με τον Μιλντ να μη σουτάρει, αλλά να δίνει πάσα στον Μπρολίν, ο οποίος ήταν πίσω από το τείχος και έκανε κίνηση προς το πλάι. Χωρίς να καθυστερήσει καθόλου, ο Σουηδός επιθετικός σούταρε με τη μία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Προυνέα.

Αργεντινή – Αγγλία (1998)
Ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Μπορεί στο παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι και προκρίθηκε η «αλμπισελέστε» στα προημιτελικά, οι περισσότεροι να θυμούνται το απίθανο σλάλομ του Μάικλ Όουεν, όμως το γκολ, που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ήρθε με μία απίθανη κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ της Αργεντινής. Ο Μπατιστούτα έκανε προσποίηση και πέρασε πάνω από την μπάλα, ο Βερόν δε σούταρε, αλλά πάσαρε δίπλα από το τείχος και ο Ζανέτι, που κινήθηκε πίσω από τους παίκτες της Αγγλίας, έκανε το κοντρόλ και σούταρε αμέσως, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Σίμαν. Ουσιαστικά οι παίκτες της Αργεντινής έκαναν... copy-paste το «τρικ» των Σουηδών τέσσερα χρόνια πριν.

Κατάνια – Τορίνο (2008)
Αυτό που σκαρφίστηκαν οι ποδοσφαιριστές της Κατάνια σε έναν αγώνα κόντρα στην Τορίνο πραγματικά... δεν υπάρχει. Η ομάδα τους είχε κερδίσει φάουλ σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την περιοχή, με τον Μασκάρα να έχει πάρει φόρα για να εκτελέσει απευθείας. Κάποιοι συμπαίκτες του πήγαν πίσω από το τείχος των φιλοξενούμενων, όχι για να πάρουν την μπάλα από κάποια πάσα, αλλά για να κατεβάσουν τα σορτσάκια τους (!) και να αποσπάσουν την προσοχή του τερματοφύλακα. Και όπως φαίνεται τα κατάφεραν. Ο Σερένι είδε τα οπίσθια των αντιπάλων του και όχι την μπάλα, η οποία κατέληξε στο βάθος της εστίας του. Και αν αυτό δεν είναι «κομπίνα», τότε τι είναι;

 

Τελευταία Νέα