Φαμπρίτσιο Αλάστρα: Ντοναρούμα Νο2

Φαμπρίτσιο Αλάστρα: Ντοναρούμα Νο2

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Φαμπρίτσιο Αλάστρα: Ντοναρούμα Νο2

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον 18χρονο τερματοφύλακα της Παλέρμο, Φαμπρίτσιο Αλάστρα, ο οποίος πήρε τη θέση του Στέφανο Σορεντίνο και ίσως την κρατήσει.

Είναι φορές που μια σειρά τυχαίων γεγονότων σου δίνει μια ευκαιρία που άλλοι δεν θα έχουν ποτέ. Στο 38' του αγώνα της Παλέρμο με την Τορίνο στο Renzo Barbera ο Στέφανο Σορεντίνο τραυματίστηκε και ο προπονητής των Σικελών, Τζιοβάνι Μπόζι, είπε στον Φαμπρίτσιο Αλάστρα να φορέσει τα γάντια του. «Ενιωθα ότι τρέμουν τα πόδια μου, ο Σόρε μου είπε να είμαι δυνατός και ότι δεν έχω να φοβάμαι τίποτα». Αφού άκουσε τη συμβουλή του capitano, ο 18χρονος κάθισε για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια της μεγάλης ομάδας των Rosanero. Και δεν άφησε την ευκαιρία του να πάει χαμένη. Με τρομερές επεμβάσεις σε Μπενάσι , Μπρούνο Πέρες, Ιμόμπιλε, ο Αλάστρα παρά την ήττα από την Γκρανάτα (1-3) ήταν ο καλύτερος παίκτης της Παλέρμο μαζί με τον star-playmaker, Φράνκο Βάσκες, σύμφωνα με τη βαθμολογία της Gazzetta dello Sport. «Θα προτιμούσα καλύτερο ντεμπούτο, είναι άσχημο να χάνεις μπροστά στους οπαδούς σου».

Αποκτήθηκε το 2013 από την Τράπανι, στην οποία βρισκόταν μέχρι όταν εξασφάλισε την άνοδο στην Serie B και αμέσως πήγε στην τρίτη ομάδα της Παλέρμο. Οταν ανέβηκε στην Primavera, ήταν υπό τις οδηγίες του Τζιοβάνι Μπόζι, προπονητή ο οποίος μετά τις αμέτρητες φετινές αλλαγές στον πάγκο βρέθηκε στην πρώτη ομάδα των Σικελών. Ο Μπόζι ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε και στο παρελθόν την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει και ο Αλάστρα έκανε σαφές από τότε ότι δεν θα αφήσει καμία να πάει χαμένη.

Στο τουρνουά Viareggio, φιλική διοργάνωση ανάμεσα σε μικρές ομάδες των κλαμπ, ο πρώτος πορτιέρε ήταν τραυματίας και ο Μπόζι πήρε μαζί τον Αλάστρα και τον έβαλε βασικό παρότι ήταν μικρότερος από τους υπόλοιπους. Αυτό ήταν. Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του βοήθησαν την Παλέρμο να φτάσει στα ημιτελικά -αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Αντερλεχτ- και στις 17 Φεβρουαρίου του 2014 πήρε το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακα της διοργάνωσης. Επόμενο βήμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την προαγωγή στην πρώτη ομάδα της Παλέρμο, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Οι Σικελοί είναι μια ομάδα που τροφοδοτεί σταθερά την Serie A και την Ευρώπη με παίκτες και ο μικρός ανήκε πλέον στους μεγάλους έτσι ώστε να αρχίσει να μπαίνει στο κλίμα. Χαρακτηριστικό για το ότι το κλαμπ τον πίστεψε από τότε είναι ότι φέτος έπαιξε μόλις μια φορά στην Primavera, αφού από την αρχή της σεζόν υπολογιζόταν σαν μέλος της πρώτης ομάδας και τον Ιανουάριο ήρθε μία ακόμα επιβεβαίωση γι' αυτό. Ο Σιμόνε Κολόμπι παραχωρήθηκε στην Κάρπι και αφού ο Πόσαβετς, δεύτερος τερματοφύλακας, τραυματίστηκε, στο ματς με την Τορίνο ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Αλάστρα μπαίνει στην αποστολή για ματς της Serie A.

Αν δεν υπήρχε το wonderkid της Μίλαν, ο σε λίγες μέρες 17χρονος, Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, ο Αλάστρα θα ήταν ο νεαρότερος keeper που έχει παίξει φέτος στο ιταλικό πρωτάθλημα, όμως ακόμα κι έτσι η 'εμφάνισή' του προκάλεσε αίσθηση. Αν και ακόμα δεν είναι βασικός στην under-19 της Ιταλίας, αφού έχει μπροστά του τους Μέρετ (Ουντινέζε), Αουντέρο (Γιουβέντους), στην Παλέρμο μπορεί ήδη να έχουν έναν πρόβλημα λιγότερο αν τελικά ο Σορεντίνο δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι.

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του σε έναν από τους πιο επικίνδυνους πάγκους στον κόσμο, ο Μπόζι γύρισε στην ομάδα Νέων για να επιστρέψει στη θέση του ο Μπέπε Ιακίνι, άνθρωπος που μέχρι τον Νοέμβριο ήταν 2.5 σερί χρόνια στην Παλέρμο. Παρά την αποχώρηση του μέντορά του, ο Αλάστρα πρόλαβε να παρουσιάσει τον εαυτό του στην Serie A και οι ευκαιρίες μπορεί να συνεχίσουν να έρχονται αφού στο επόμενο ματς του Campionato υπάρχει πιθανότητα να είναι βασικός. «Δεν ξέρω αν ο Σορεντίνο θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με την Ρόμα. Αν δεν είναι, θα είμαι εγω».

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης