Higuain vs. Dybala (poll)

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Higuain vs. Dybala (poll)

bet365

Λίγες ώρες πριν την τιτανομαχία Γιουβέντους - Νάπολι, ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα αστέρια των δύο, που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία τους.

'Calcio in HD' ήταν το πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport πριν μερικές μέρες, με τους H-iguain και D-ybala να προσφέρουν ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας σε όποιον παρακολουθεί την Serie A. Η Ιταλία συνεχίζει να έχει world-class παίκτες όπως οι δύο Αργεντίνοι που κάνουν μαγικά πράγματα σε Νάπολι και Γιουβέντους και σε μεγάλο βαθμό τις έχουν βάλει σε μια κλειστή κούρσα για δύο με έπαθλο το Scudetto. Ενας Ιγουαΐν καλύτερος από ποτέ στην καριέρα του σπάει τα κοντέρ με τους Vesuviani ενώ ο Ντιμπάλα, σαν να παίζει χρόνια στην Γιουβέντους, έχει γίνει ήδη ο ηγέτης της και αποτελεί το Νο1 φονικό όπλο στην επίθεση. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η Νάπολι είχε κάνει μεγάλη πρόταση για τον πρώην άσο της Παλέρμο. Θα ήταν πραγματικά εκπληκτική μια ομάδα που θα είχε στην επίθεσή της αυτούς τους δύο, όμως τελικά βρίσκονται αντιμέτωποι στη μάχη του τίτλου του και λίγες ώρες πριν τους δούμε εν δράση πάμε να ρίξουμε μια ματιά στους φακέλους τους...

Εκλεισε την περασμένη χρονιά ως ο απόλυτα μοιραίος, εκείνος που εξαιτίας του η Νάπολι δεν βγήκε στο Champions League. Ομως η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί τι κρύβει το μέλλον. Μόλις μερικούς μήνες μετά το τραγικό φινάλε, ο Πιπίτα είναι ο πιο hot επιθετικός στον κόσμο σε μια μυθική σεζόν με τη φανέλα της Νάπολι. Βρίσκεται συνεχώς on-fire και με το εκπληκτικό 24 γκολ σε 24 ματς στην Serie A και πέρα από το ότι κάνει την Νάπολι να ζει μέρες 1989, ο ίδιος έχει βαλθεί να γράψει το όνομά του στα βιβλία του calcio.

Στο επικίνδυνο τελευταίο ματς με την Κάρπι, ο Αργεντινός έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και το ότι νίκησε τον Βιντ Μπέλετς σήμαινε δύο πράγματα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Νάπολι έφτασε τις 8 σερί νίκες στο πρωτάθλημα σπάζοντας το ρεκόρ του κλαμπ και ο ίδιος πλέον έχει σκοράρει κόντρα σε όλες τις ομάδες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Serie A ενώ βρίσκεται στους Partenopei μόλις 2.5 χρόνια. Επίσης, έγινε ο πρώτος παίκτης της Νάπολι που σκοράρει σε 6 σερί αγωνιστικές του Campionato μετά τον Μαραντόνα το 1988 και πρώτος γενικά μετά τον Ερικ Λαμέλα της Ρόμα που το είχε κάνει το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2012.

Το φονικό έστικτο του Ιγουαΐν είναι εκπληκτικό φέτος και πέρα από το ότι είναι ο κορυφαίος στην Ιταλία στην αναλογία χρόνου συμμετοχής/γκολ με ένα κάθε 83, είναι ανάμεσα στους πρώτους στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο 28χρονος βρίσκεται σαφέστατα στο peak της καριέρας του και με 14 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το τέλος, αν είναι υγιής, μπορεί άνετα να σπάσει το ρεκόρ του που είναι τα 27 γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης από την σεζόν 2009-10. «Η φετινή είναι η καλύτερη χρονιά μου, όμως πρέπει να είμαστε τέλειοι για να τα καταφέρουμε».

Μετά το τέλος των αγώνων μένει στο γήπεδο να κάνει χέρια και να φωνάξει συνθήματα με τους τιφόζι, για τους οποίους είναι εκείνος που μπορεί να τους οδηγήσει στο Scudetto, όπως έκανε τότε ο Ντιέγο. «Προσπαθώ να το ζω φυσιολογικά, παρότι δείχνουν τη μεγάλη εκτίμησή τους. Οι οπαδοί μου δείχνουν μεγάλη αγάπη. Ο Μαραντόνα; Είναι τρελό, μέχρι να έρθω εδώ δεν μπορούσα να καταλάβω τι σημαίνει για αυτή την πόλη. Οι οπαδοί εδώ είναι σαν την Αργεντινή, το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα εδώ. Ο κόσμος είναι τρελός για το ποδόσφαιρο».

Το γεγονός πως βρίσκεται στην Νάπολι αυτή τη στιγμή οφείλεται στον προπονητή των Vesuviani, Μαουρίσιο Σάρι, ο οποίος ήταν άνθρωπος που κράτησε στο San Paolo. «Με έπεισε με την ειλικρίνειά του. Χρειάστηκε πέντε λεπτά για να με πείσει να μείνω και μου έχει βγάλει ό,τι καλύτερο έχω». Ο allenatore έχει καταφέρει να χτίσει μια εκπληκτική αμοιβαία σχέση με τον Πιπίτα, τον οποίο έχει εκτοξεύσει φέτος και θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή είναι «ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου». Μια τέτοια χρονιά, είναι απόλυτα φυσιολογικό να έρχεται μαζί με επιδόσεις σκοραρίσματος που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.

Στις 90 σεζόν που έχει παιχτεί ποδόσφαιρο στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας, μόλις δέκα φορές κάποιος έβαλε 30+ γκολ, κάτι που δείχνει από μόνο του το πόσο δύσκολο είναι να σκοράρεις κόντρα στις ιταλικές άμυνες. Ο Πιπίτα βρίσκεται στην πορεία προς την ιστορία καθώς χρειάζεται 6 γκολ για να γίνει ο 11ος και αν θελήσει να φτάσει μέχρι το τέλος θέλει 12 για να φτάσει τον Τζίνο Ροσέτι που το 1929 έβαλε 36 με την Τορίνο. Μεταπολεμικά, μόνο οι Γκούναρ Νόρνταλ, Γιον Χάνσεν, Βαλεντίν Αντζελίνο και Λούκα Τόνι έχουν πιάσει 30άρα, με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός που το έχει κάνει εδώ και 55 χρόνια. «Είναι δύσκολο να σπάσω το ρεκόρ των 36 γκολ σε μία σεζόν της Serie A, όμως ελπίζω να το καταφέρω».

Σίγουρα τίποτα δεν είναι δύσκολο φέτος για τον Γκονσάλο Ιγουαΐν, ο οποίος χρειάζεται μόλις μερικά εκατοστά χώρου για να εκτελέσει και να κάνει ένα από τα τελειώματα ψηλά που σε πωρώνουν...

Η σεζόν 2014-15 ήταν εκείνη στην οποία ο Πάουλο Ντιμπάλα δικαιολόγησε απόλυτα το προσωνύμιο La Joya. Το κόσμημα από την Αργεντινή έβαλε 13 γκολ και έδωσε 10 ασίστ με την Παλέρμο, στην οποία φυσιολογικά ήταν η τελευταία του σεζόν. Η Νάπολι είχε προσφέρει στους Rosanero 25 εκατ. ευρώ συν τον Ζορζίνιο, όμως όπως έκανε πρόσφατα γνωστό ο ατζέντης του «η Γιουβέντους έκανε μια πρόταση που τα υπόλοιπα κλαμπ δεν μπορούσαν να πιάσουν». Για να γίνει τελικά το θέλημα του ίδιου. «Οταν άκουσα για την Γιούβε, είπα στον μάνατζέρ μου ότι θέλω να πάω στο Τορίνο».

Μόλις 6 μήνες αργότερα, ο Πάουλο έχει δικαιώσει απόλυτα την επιλογή των Bianconeri για τους οποίους έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή. Με 14 αγωνιστικές να απομένουν, ο Ντιμπάλα είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει την περσινή του επίδοση σε ολόκληρη τη σεζόν και παρότι έχει 13 γκολ, μπορεί να κοιτάξει τον Γκονσάλο Ιγουαΐν στα μάτια. Ο λόγος είναι ότι βρίσκεται μέσα σε 21 τέρματα της Vecchia Signora για την οποία έχει δώσει 8 ασίστ, όντας δεύτερος στη σχετική κατηγορία (Ινσίνιε, 9) ενώ είναι πίσω μόνο από τον Πιπίτα. Ο Πιέτρο Αναστάζι το μακρινό 1969 είναι ο μοναδικός παίκτης της Γιουβέντους που έβαλε περισσότερα τέρματα στα 20 πρώτα ματς πρωταθλήματος.

Υστερα από 21 αγώνες, ο Αργεντινός, που είναι ό,τι πιο κοντινό στον Λιονέλ Μέσι, πέρα από γκολ/ασίστ έχει δημιουργήσει 56 ευκαιρίες και έχει 49 επιτυχημένες ντρίμπλες. Σε αυτή την εκπληκτική μέχρι στιγμής πορεία, ο διεθνής πλέον άσος έχει βάλει και τα 13 του γκολ με το αριστερό πόδι, κάτι το οποίο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δήλωσε ότι δουλεύεται στις προπονήσεις για βελτιωθεί. Για τον Ντιμπάλα ακολουθεί μια καριέρα ολόκληρη στην οποία μπορεί να διορθώσει τα αδύναμα σημεία του. «Είναι ακόμα 22 χρονών και είναι ήδη καθοριστικός παίκτης. Εχει μπροστά του ένα τεράστιο μέλλον» σύμφωνα με τον Μαουρίσιο Σάρι.

Οταν παρουσιάστηκε από την Γιουβέντους ο Ντιμπάλα πήρε το 21, φανέλα που είναι πολύ βαριά αν θυμηθεί κανείς ότι στο παρελθόν την έχουν φορέσει Ζινεντίν Ζιντάν και Αντρέα Πίρλο. Αυτό που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει ο αριστεροπόδαρος παικταράς, είναι να έχει να ξεχαστεί ο προκάτοχος της θέσης του, Κάρλος Τέβες, μια επίσης βαριά κληρονομία. Ο πρώην άσος της Ινστιτούτο ντε Κόρδοβα είναι ήδη μεγάλο κεφάλαιο για την Γιουβέντους, που έκανε μία φανταστική αγορά το καλοκαίρι και δικαιολογημένα τον βλέπει σαν τον παίκτη που δεν θα πωληθεί ποτέ και θα αποτελέσει το μέλλον...

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης