Το 2016 ανήκει στον... Ρούνεϊ!

Gazzetta team
Το 2016 ανήκει στον... Ρούνεϊ!

bet365

Νέα χρονιά, νέο πρόσωπο! Ο Γουέιν Ρούνεϊ κάνει εξαιρετικά πράγματα στο Νησί και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους φορ της Ευρώπης!

Οι... νεκρολογίες για την καριέρα του Γουέιν Ρούνεϊ είχαν ήδη γραφτεί έπειτα από το τραγικό ξεκίνημα στην φετινή Premier League. O Αγγλος φορ είχε χάσει το ρυθμό του, τη δυναμική του, την επιθετικότητα και το χειρότερο, το μοναδικό ταλέντο να σκοράρει! Τα επικριτικά σχόλια δικαιολογούνται εν μέρει, αφού από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο είχε σκοράρει μόλις 2 γκολ σε 15 αναμετρήσεις! Η πτώση του Ρούνεϊ συνέπεσε με μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα του, με τον Φαν Χάαλ να αναζητά κάθε είδους τακτική και σύστημα για την επίθεση της ομάδας. Ομως, ο Ρούνεϊ ήταν αυτός που μετατράπηκε σε αποδιοπομπαίο τράγο για την τραγική εικόνα της γραμμής κρούσης!

Εφταιγε μόνο αυτός; Επρεπε να του ασκηθεί τόσο σκληρή κριτική; Το έργο του ήταν πολύ δύσκολο, καθώς έπαιξε ως ο μοναδικός επιθετικός σε ένα απείθαρχο από πλευράς τακτικής σύστημα, άκαμπτο που βασιζόταν σε αυτόν! Εύκολη λεία για τους αντιπάλους που το «διάβαζαν»...

Με την αλλαγή του έτους, η Γιουνάιτεντ είχε δημιουργήσει 146 ευκαιρίες σε 19 ματς, και προσπερνούσε στη σχετική λίγα μόνο τη Νιουκάστλ και τη Γουέστ Μπρομ!Από την 1η Ιανουαρίου όμως όλα άλλαξαν, η Γιουνάιτεντ έχει δημιουργήσει 64 ευκαρίες στο πρωτάθλημα, ποσοστό καλύτερο από τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες 13 θέσεις. Τεράστια βελτίωση...

Ο Αντονι Μαρσιάλ ήταν στους πιο επικίνδυνους παίκτες της Γιουνάιτεντ, ενώ ο Λίνγκαρντ απέδειξε κόντρα στην Τσέλσι πως όσο περνά ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερος! Ωστόσο, ο πιο βελτιωμένος παίκτης είναι ο αρχηγός της Μάντσεστερ, ο οποίος έχει σκοράρει έξι φορές στο πρωτάθλημα και έχει μοιράσει τρεις ασίστ! Η συμβολή του ήταν μεγαλύτερη απο κάθε άλλο παίκτη στη νέα χρονιά!

Wayne Rooney has scored 14 goals in all competitions this season and leads United's scoring charts.

Μόνο ο Σέρχιο Αγουέρο της Σίτι και ο Ζερμέν Ντεόφε της Σάντερλαντ έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ σε αυτό το ημερολογιακό έτος από τον Ρούνεϊ!

Στη Γαλλία υπάρχει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Ο Σουηδός σε αυτό το διάστημα έχει συμμετοχή σε 8 γκολ σε έξι συμμετοχές, με 6 γκολ και δυο ασίστ! Στην κορυφή της λίστας υπάρχει ο Γκονζάλο Ιγουαϊν, ο οποίος μετρά στο φετινό πρωτάθλημα 24 γκολ σε ισάριθμα ματς! Η συμβολή του στο νέο έτος υπήρξε καθοριστική, καθώς σημείωσε 8 γκολ σε επτά ματς!

Ποιος θα κερδίσει το χρυσό παπούτσι στη Bundesliga; Ο Ομπαμεγιάνγκ έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 20 φορές, ενώ ο Λεβαντόφσκι μετρά 19 γκολ! Μόνο τρία ματς έχουν παίξει στη Γερμανία το 2016 λόγω της χειμερινής διακοπής με τον φορ από τη Γκαμπόν να παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης. O Πολωνός φορ έχει βρει τέσσερις φορές δίχτυα, ενώ ο επιθετικός της Ντόρτμουντ μόλις δυο!

Στην Ισπανία, ο Λουίς Σουάρες οδηγεί τη Μπαρτσελονα στον τίτλο, έχοντας 20 γκολ σε 21 ματς. Μάλιστα, έχει το ίδιο ρεκόρ με τον Ρούνεϊ φέρος, σκοράροντας πέντε γκολ, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ!

Wayne Rooney registered just one solitary assist in his first 15 league appearances this season.

Ο Αγγλος φορ βρήκε τη φόρμα του, τα πατήματά του και για πολλούς είναι και η αιτία που η Μάντσεστερ δεν έχει βουλιάξει… Με βάση τη φόρμα, ο Ρούνεϊ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους φορ των καλύτερων πρωταθλημάτων αυτή τη σεζόν! Το 2016 έχει προσφέρει πολλά και ο ίδιος έχει επιστρέψει στα καλύτερά του! Δεν είναι ευχαριστημένοι μόνο οι φίλοι της Γιουνάιτεντ βλέποντάς τον, αλλά και οι Αγγλοι, αφού το Euro πλησιάζει...

 

Τελευταία Νέα