Μαρόνε, ο πρώτος της δεκαετίας

Μαρόνε, ο πρώτος της δεκαετίας

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Μαρόνε, ο πρώτος της δεκαετίας

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Λούκα Μαρόνε της Ελλάς Βερόνα που έγινε ο πρώτος τα τελευταία δέκα χρόνια που δίνει τρεις ασίστ σε ένα ματς από στημένες φάσεις.

Ανήκει στην Γιουβέντους, όμως με τη φανέλα της έχει παίξει μόλις σε 23 ματς σε όλες τις διοργανώσεις από το 2009, αφού στο σούπερ ποιοτικό κέντρο των Bianconeri είναι δύσκολο να βρεις χώρο ακόμα και αν είσαι κομμάτι του rotation. Εχοντας δοθεί παλιότερα στην Σιένα και πέρυσι στην Σασουόλο, ο 25χρονος χαφ ξεκίνησε και τη φετινή σεζόν της Serie A εκτός Τορίνο, ξανά ως δανεικός, αυτή τη φορά στη νεοφώτιστη, Κάρπι. Πριν μερικές μέρες, στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, ο διεθνής μόνο με τους Azzurrini άλλαξε και πάλι ομάδα, αφού μετακόμισε στην Βερόνα για να παίξει στην Ελλάς. Με τα χρώματα της οποίας έμελλε να γράψει ιστορία στο calcio μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του με το κλαμπ.

Ούσα αήττητη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και προερχόμενη από την πρώτη της νίκη στο φετινό campionato (την 23η αγωνιστική), η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι υποδέχθηκε στο Bentegodi την Ιντερ, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 8' με τον Τζέισον Μουρίγιο. Η συνέχεια ανήκε όλη στον Μαρόνε, ο οποίος κάθε φορά που έστηνε την μπάλα, σκότωνε τους Νερατζούρι, που δεν είχαν αντίδοτο στις dead-balls που γέμιζαν την περιοχή τους.

Σε διάστημα τριών λεπτών το ματς γύρισε τούμπα. Στο 13' το κόρνερ του Ιταλού βρήκε τον Σουηδό κεντρικό αμυντικό, Φίλιπ Χελάντερ, ο οποίος νίκησε τους πάντες στον αέρα και έκανε το 1-1 και στο 16' το φάουλ του έφτασε στον δεξί μπακ, Ερος Πιζάνο, που τιμώρησε ξανά από αέρος την άμυνα των Μιλανέζων (2-1). Στο δεύτερο μέρος η Ιντερ ανέβηκε και έπαιξε την Βερόνα στο μισό γήπεδο, όμως της αρκούσε ένα ακόμα κόρνερ στο 57'. Ο 25χρονος πήρε ξανά την μπάλα και την έστειλε συστημένη στο κεφάλι του Ρουμάνου μέσου, Αρτούρ Ιονίτα, που από την καρδιά της άμυνας έγραψε το 3-1.

Ο Μαρόνε δεν ήταν απλά ο κορυφαίος του αγώνα αλλά έγινε ο πρώτος παίκτης τα τελευταία 10 χρόνια που δίνει τρεις ασίστ από στημένες φάσεις σε έναν αγώνα της Serie A. «Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα με τις μπάλες που κατέληξαν σε σωστές κεφαλιές, είχαμε μελετήσει το πως αντιμετωπίζει η Ιντερ τις στημένες φάσεις και γνωρίζαμε ότι μπορούν να τους κάνουν ζημιά» είπε ο κεντρικός μέσος, που εξελίχθηκε σε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αγωνιστικής στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Παρότι πέτυχε κάτι που σπάνια συμβαίνει στα γήπεδα, ο Μαρόνε δεν είναι ο πρώτος που δίνει τρεις ασίστ σε ένα παιχνίδι φέτος. Αντίθετα με τον ίδιο, ο Κριστιάν Ανσάλντι της Τζένοα, σέρβιρε τρεις φορές σε open-play στο πρόσφατο ματς των Γενοβέζων με την Παλέρμο στο Marassi (4-0). Ο Αργεντινός μπακ χρειάστηκε μόλις 17 λεπτά για να κάνει χατ-τρικ με ασίστ για τους Ροσομπλού στέλνοντας δύο τηλεκατευθυνόμενες σέντρες στον Λεονάρντο Παβολέτι (71', 88') ενώ ενδιάμεσα (75') είχε στρώσει στον Τόμας Ρινκόν, ο οποίος εκτέλεσε τον Στέφανο Σορεντίνο.

Η Gazzetta dello Sport είχε τον Μαρόνε στους κορυφαίους του αγώνα με την Ιντερ, μαζί με τον πορτιέρε, Πιερλουίτζι Γκολίνι. Ο παίκτης που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Γιουβέντους τόνισε ότι η Βερόνα μπορούσε τη νίκη αν και το 3-3 ήταν 'σωστό'. «Δείξαμε την αξία μας κόντρα σε μία δυνατή Ιντερ. Είμαστε εν μέρει ικανοποιημένοι, θέλαμε τη νίκη αλλά το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Είμαι χαρούμενος για τις τρεις ασίστ, σε κάποια σημεία του αγώνα τους πιέσαμε πολύ».

Αν και μόλις εντάχθηκε στο δυναμικό της, ο κεντρικός μέσος νιώθει ήδη ότι η Ελλάς είναι η κατάλληλη ομάδα για τον ίδιο. «Αυτό είναι το ιδανικό περιβάλον για μένα, για να μπορέσω να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Είμαι ικανοποιημένος με την επιλογή μου, βρίσκομαι σε ένα όμορφο μέρος και οι τιφόζι μάς έχουν βοηθήσει πολύ». Εμφανίσεις σαν και αυτές κάνουν την Βερόνα να ελπίζει ότι μπορεί να σωθεί παρά τον πρώτο καταστροφικό γύρο και τη μεγάλη διαφορά και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι εφικτό. «Η ομάδα είναι ζωντανή, το έδειξε τώρα και πιστεύει στην παραμονή. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πάμε στην Λάτσιο για νίκη για να μπορέσουμε να πιάσουμε αυτούς που βρίσκονται μπροστά μας».

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης