Goal save the Queen (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Goal save the Queen (vids)

bet365

Ο Βάρντι οδηγεί την κούρσα των σκόρερ και το «FFT» θυμίζει πως μονάχα επτά Αγγλοι επιθετικοί έχουν πάρει το «Χρυσό Παπούτσι» από καταβολής Premier League.

Ο Τζέιμι Βάρντι τα σπάει και εμφανιζόμενος από το πουθενά οδηγεί φέτος σταθερά την κούρσα των σκόρερ στην Premier League. Σε αυτά τα 24 ματς που έχει παίξει ο 28χρονος φορ της Λέστερ, έχει σκοράρει 18 φορές και πάει καρφί για το βραβείο στο Νησί. Αυτό δεν είναι και το πιο συνηθισμένο βέβαια. Και δεν μιλάμε μόνο για το ότι πρόκειται για τον επιθετικό των Αλεπούδων, αλλά για το ότι είναι Αγγλος γενικότερα. Βλέπετε, από το 1992 που στήθηκε η Premier League, μονάχα επτά γηγενείς (οι τρεις την ίδια χρονιά) έχουν κατορθώσει να ολοκληρώσουν τη σεζόν στην κορυφή του σχετικού πίνακα των κανονιέρηδων...



Τέντι Σέριγχαμ
Το 1992-'93 ήταν η πρώτη χρονιά της Premier League και είπε να την τιμήσει ένας Αγγλος. Ο 26χρονος τότε Σέριγχαμ δεν είχε παίξει ποτέ στα αγγλικά σαλόνια. Προερχόταν από καλή χρονιά στην First Division (39 ματς/ 13 γκολ) και είχε συμβάλει στην επιστροφή της Νότιγχαμ Φόρεστ στη γειτονιά των μεγάλων. Ετσι ξεκίνησε λοιπόν και τη μεγάλη περιπέτεια. Επαιξε τρία παιχνίδια στο ξεκίνημα, έβαλε ένα γκολ και τότε εμφανίστηκε η Τότεναμ, που πλήρωσε και τον έκανε δικό της. Ο Σέριγχαμ βρέθηκε στο πλευρό του Γίργκεν Κλίνσμαν και κατάφερε να τον ξεπεράσει σε πολυτιμότητα. Στο φινάλε το κοντέρ του έγραψε 22 γκολ στην χρονιά (38 ματς), με την Τότεναμ να τερματίζει 8η σε ένα περίεργο πρωτάθλημα με νικήτρια τη Γιουνάιτεντ, 2η την Αστον Βίλα, 3η τη Νόριτς. 4Η τη Μπλάκμπερν και τη την ΚΠΡ!

Αντι Κόουλ
Τον Φεβρουάριο του 1993, η Νιούκαστλ πλήρωσε το μεταγραφικό ρεκόρ της για τότε (3 εκατ. ευρώ) και τον αγόρασε από τη Μπρίστολ. Ο 22χρονος Κόουλ έβαλε αμέσως 12 γκολ και την οδήγησε στην τίτλο της Firts Division και την άνοδο στην premier League. Την επόμενη λοιπόν βρέθηκε για πρώτη του φορά να παλεύει με τα θηρία και τα κατατρόπωσε. Σαν πρωτάρης έβαλε 34 γκολ σε 40 αγώνες, οδηγώντας τη νεοφώτιστη Νιούκαστλ στην 3η θέση και την έξοδο στο UEFA. Γενικότερα εκείνη ήταν η πλέον παραγωγική περίοδος της καριέρας του, καθώς σε όλες τις διοργανώσεις βρήκε δίχτυα 41 φορές (σε 46 αγώνες).

Αλαν Σίρερ x 3
Στην πρώτη σεζόν της Premier League ο Σίρερ πήρε μεταγραφή στη Μπλάκμπερν και την είχε διαρκώς ψηλά με τα γκολ του. Το 1993-'94 έβαλε 31, αλλά δεν ήταν αρκετά, μιας και ο Αντι Κόουλ ήταν ασταμάτητος. Ωστόσο, την αμέσως επόμενη περίοδο θα έβαζε ο Σίρερ 34 σε 42 αγώνες και θα έστελνε τα Ρόδα στην κορυφή, σε μία απρόσμενη κατάκτηση πρωταθλήματος. Σε προσωπικό επίπεδο όμως ο Αγγλος κανονιέρης θα συνέχιζε να κατακτά την δική του κορυφή για δύο ακόμα διαδοχικές σεζόν. Το 1995-'96 έβαλε 31 σε 35 αγώνες και το 1996-'97 με τη φανέλα της Νιούκαστλ πλέον 25 σε 31.

Μάικλ Οουεν, Κρις Σάτον, Ντιόν Ντάμπλιν
Το 1997-'98 ήταν χρονιά σταθμός για την κορυφή των σκόρερ, καθώς την μοιράστηκαν τρεις διαφορετικοί και μάλιστα όλοι τους Αγγλοι. Το μεγάλο μπαμ το έκανε ο Ουουεν που στα 19 του είχε μόλις ένα γκολ την προηγούμενη σεζόν και ξαφνικά βρέθηκε με 18 (σε 36 ματς). Ηταν εκείνο το ξεπέταγμα του με τη Λίβερπουλ, που το καλοκαίρι τον έστειλε και στο Μουντιάλ. Τα ίδια ακριβώς τέρματα έβαλε και ο 24χρονος Σάτον (σε 35ματς), ο οποίος με την αποχώρηση του Αλαν Σίρερ, έγινε το πρώτο βιολί της Μπλάκμπερν. Η έκπληξη όμως ήταν ο 28χρονος Ντάμπλιν και αυτό επειδή τα δικά του 18 γκολ (σε 35 ματς) τα έβαλε με την Κόβεντρι, την οποία οδήγησε στο κορυφαίο πλασάρισμα της ever στην Premier League, που ήταν η 11η θέση.

Κέβιν Φίλιπς
Ηδη τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν ο αρχισκόρερ της Σάντερλαντ στην First Division. Οταν όμως οι Μαύρες Γάτες προβιβάστηκαν στην Premier League, κανείς δεν πίστευε ότι θα τα κατάφερνε ο 26χρονος φορ. Υπήρχε ακόμα και ειδικό στοίχημα για το εάν ο Φίλιπς θα ξεπερνούσε τα έξι γκολ συνολικά. Τόσα είχε ήδη βάλει στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ στα μέσα Γενάρη είχε 20. Στο φινάλε το κοντέρ του σταμάτησε στα 30 γκολ (σε 36 ματς), με τη Σάντερλαντ να τερματίζει στην κολακευτική 6η θέση.

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα