Πέντε πράγματα από το Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Gazzetta team
Πέντε πράγματα από το Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

bet365

Ο Lee Roden γράφει για πέντε πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα γκολ των Μέσι και Σουάρες ολοκλήρωσαν την ανατροπή της Μπαρτσελόνα, που έφτασε στη νίκη με 2-1. Οι Μαδριλένοι, όμως, χάρη στην τακτική του Σιμεόνε και την εξαιρετική κατάσταση ενός εκ των επιθετικών τους, κατάφεραν σε μεγάλα διαστήματα να κυριαρχήσουν. Πώς κατάφερε να αντιδράσει η Μπαρτσελόνα; Μα φυσικά με την καλύτερη επιθετική τριπλέτα στον πλανήτη.

Ο Σιμεόνε αιφνιδίασε τον Λουίς Ενρίκε

Όταν έγιναν γνωστές οι ενδεκάδες, όλα έδειχναν ότι ο Σιμεόνε έχει παρατάξει την ομάδα του με 4-1-4-1. Ο Αργεντίνος, όμως, είχε έναν κρυφό άσο στο μανίκι. Αντί να χρησιμοποιήσει τον Καράσκο στη μεσαία γραμμή, του δόθηκε η ελευθερία που συνήθως δίνεται στον Γκριζμάν. Αμφότεροι έπαιζαν παντού. Γυρνούσαν πιο πίσω, έπαιζαν στην κορυφή, έβγαιναν στα πλάγια.

Αυτό αιφνιδίασε τον Λουίς Ενρίκε. Η Ατλέτικο πίεσε πολύ ψηλά, αποκόβοντας τον Μπουσκέτς από το κέντρο της άμυνας. Έτσι, στα πρώτα 20' τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα ήταν τεράστια. Ο Σιμεόνε εξήγησε στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς ότι έψαξε την ταχύτητα και τη δημιουργικότητα στους Καράσκο και Γκριζμάν, που την προσέφεραν απλόχερα. Οι αμυντικοί της Μπαρτσελόνα τα βρήκαν σκούρα. Οι βοήθειες που έδωσαν Σαούλ και Λουίς Φιλίπε έκαναν τα πράγματα ακόμη χειρότερα για τους γηπεδούχους.

Η Μπαρτσελόνα βρήκε τις λύσεις

Η Μπαρτσελόνα έπρεπε να βρει τρόπο να αντιδράσει και η λύση ήρθε φυσικά από την επίθεση. Από τη στιγμή που οι Καταλανοί αποφάσισαν να δοκιμάσουν διάφορους τρόπους να προωθήσουν την μπάλα στους επιθετικούς, το παιχνίδι άλλαξε. Ο Νεϊμάρ έκανε έξυπνες κούρσες στην πλάτη της άμυνας της Ατλέτικο, ανεβάζοντας την ένταση, ενώ ο Μέσι τραβούσε παίκτες και άνοιγε χώρους.

Όταν ήρθε η ισοφάριση στο 30', αμφότεροι είχαν συμμετοχή στη φάση. Όπως είπε και ο Λουίς Ενρίκε μετά το παιχνίδι, ήταν η τέλεια απάντηση στις δυσκολίες της αναμέτρησης.

Ο Μέσι έβγαλε νοκ όαυτ τον Λουίς Φιλίπε

Σε μία απόφαση πριν το ματς, που τελικά είχε απρόβλεπτες συνέπειες, ο άτυχος της υπόθεσης ήταν ο Λουίς Φιλίπε, που είχε το δύσκολο έργο να προσπαθήσει να εξουδετερώσει τον Μέσι. Ο τελευταίος σιγά-σιγά βρήκε τον τρόπο να τον αντιμετωπίσει και στο τέλος αυτό οδήγησε σε άτσαλα μαρκαρίσματα και στην αποβολή του μπακ της Ατλέτικο. Ο Μέσι είχε κερδίσει τη μάχη και έμενε να κερδίσει και τον πόλεμο.



Ο Καράσκο προσπάθησε

Με 10 παίκτες, το να συνεχίσεις να πιέζεις ψηλά θα ήταν αυτοκτονία για την Ατλέτικο και ο Σιμεόνε κάλυψε την αδυναμία με εξαιρετικό κοουτσάρισμα. Η Ατλέτικο γύρισε στις ρίζες της, που της είχαν δώσει το πρωτάθλημα τη σεζόν 2013-14. Σκύλιασε στην άμυνα, κλείστηκε, αλλά με τρόπο που δεν επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να την πολιορκήσει και βασίστηκε στην ταχύτητα στην επίθεση και στην ικανότητα των παικτών της στο ένας εναντίον ενός.

Ο Καράσκο τα πήγε περίφημα και έκανε την καλύτερή του εμφάνιση από τη στιγμή, που μετακόμισε στην Ισπανία. Δέκα λεπτά πριν το ημίχρονο έδωσε ελπίδα στην Ατλέτικο, όταν με εντυπωσιακό σλάλομ παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ, πριν τον κόψει ο Πικέ την τελευταία στιγμή. Λίγο αργότερα έδειξε και πάλι τις ικανότητές του, όμως ο Μπράβο έβγαλε την προσπάθεια του Γκριζμάν. Ο Καράσκο ήταν κίνδυνος-θάνατος μέχρι το τέλος, όμως με την Ατλέτικο να παίζει με 9 ήταν λογικό να είναι απομονωμένος.

Ο Σουάρες είναι φονικός

Ο Μέσι και ο Νεϊμάρ μπορεί να έβαλαν και πάλι την Μπαρτσελόνα στο ματς, όμως οι Καταλανοί δε θα μπορούσαν ποτέ να κερδίσουν χωρίς τον Λουίς Σουάρες. Και δεν είναι μόνο το νικητήριο γκολ. Για 90' ο Ουρουγουανός ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, αναγκάζοντάς τους σε λάθη.

Ο κύριος στόχος του ήταν ο Γοδίν. Στο δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα, στο ξεκίνημα της φάσης ταλαιπώρησε τον Χιμένες, ενώ οι κινήσεις του ήταν εξαιρετικές. Μετά το ματς ο Σιμεόνε παραδέχθηκε ότι ο Σουάρες έκανε τη διαφορά στην επίθεση της Μπαρτσελόνα.

 

Τελευταία Νέα