Χάος στο Παλέρμο

Χάος στο Παλέρμο

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Χάος στο Παλέρμο

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την Παλέρμο που σπάει τα κοντέρ καθώς βρίσκεται ανάμεσα στον 5ο και τον 6ο διαφορετικό προπονητή στη σεζόν που διανύουμε.

«Δεν μιλούσαμε εδώ και πολύ καιρό, δεν υπήρχε πλέον feeling. Πήρα αυτή την απόφαση γιατί θέλω να εκμεταλλευτώ τη διακοπή των 15 ημερών, για να έχει ο νέος τεχνικός τον χρόνο να δουλέψει με ηρεμία και να λύσει τα προβλήματά μας». Τον Νοέμβριο, μετά τη νίκη επί της Κιέβο, ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι απέλυσε τον προπονητή που ανέβασε τους Rosanero στην Serie A, Μπέπε Ιακίνι, ο οποίος είχε κάνει το απίστευτο, να παραμείνει για περισσότερα από δύο χρόνια στον πάγκο. Η απόλυση του μακροβιότερου allenatore του κλαμπ στον αιώνα που διανύουμε, ήταν η 29η για τον μυθικό πρόεδρο στα 13 χρόνια του στο Renzo Barbera και ύστερα από ένα πρωτοφανώς μεγάλο διάστημα νηνεμίας και σταθερότητας, το χάος επέστρεψε στο Παλέρμο.

Αρκετοί παίκτες, όπως ο star-playmaker, Φράνκο Βάσκες, εξέφρασαν τη δυσαρκέσκειά τους για την απόφαση λέγοντας ότι «το ποδόσφαιρο είναι άδικο», όμως ο Ιακίνι ύστερα από 12 αγώνες στο φετινό Campionato άφησε κενή τη θέση του. Εκεί κάθισε ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, τεχνικός που ήταν και στο παρελθόν στο κλαμπ και που παρά τα καλά αποτελέσματα στο πρώτο κομμάτι της δεύτερης θητείας του, δεν άργησε να αμφισβητηθεί.

Πριν το εκτός έδρας ματς με την Ελλάς Βερόνα και μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, ο 52χρονος δήλωσε ότι οι παίκτες δεν τα δίνουν όλα. Η Παλέρμο πέρασε με 0-1 από το Bentegodi με γκολ του Βάσκες το οποίο οι ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν όλοι μαζί μακριά από τον προπονητή τους και την επόμενη μέρα ο capitano, Στέφανο Σορεντίνο, απάντησε στις κατηγορίες. Το κλίμα δεν σήκωνε άλλο τον Μπαλαρντίνι, ο οποίος είδε την έξοδο έπειτα από 7 αγώνες στην Serie A.

Με δύο μόλις αγωνιστικές να έχουν παιχτεί στον δεύτερο γύρο του 2015-16, είναι απολύτως φυσιολογικό να αναρρωτηθεί κάποιος 'πως έγιναν τόσοι οι προπονητές'. Στην Ιταλία, όταν ένας allenatore δουλέψει σε ένα κλαμπ δεν έχει το δικαίωμα να αναλάβει δεύτερο μέσα στην ίδια σεζόν κι έτσι υπήρξαν άμεσα φήμες για επιστροφή Ιακίνι, όμως διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα. Αυτό έγινε γιατί οι Rosanero συμφώνησαν με τον Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο, τον πρώην άσο της Μπόκα Τζούνιορς, που είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητή με την Λανούς. Μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες η ώρα του επόμενου ματς είχε έρθει και οι Σικελοί πήγαν να παίξουν στην Τζένοα έχοντας στον πάγκο τον assistant manager, Φάμπιο Βιβιάνι.

Το 4-0 με το οποίο έφυγαν από Marassi οι Σικελοί δεν ήταν δυνατόν να αρέσει στον Τζαμπαρίνι, ο οποίος πέρα από το προφανές πρόβλημα της ομάδας του, διαπίστωσε ότι έχει ακόμα ένα. Ο Σκελότο δεν είχε εξασφαλίσει ακόμα τα απαραίτητα έγγραφα για να αναλάβει επίσημα την Παλέρμο και έτσι στο εντός έδρας ματς με την Ουντινέζε βρέθηκε 4ος διαφορετικός τεχνικός, ο οποίος ήταν ο προπονητής της ομάδας Νέων, Τζιοβάνι Μπόζι. Ο τελευταίος οδήγησε τους Σικελούς στη μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς, στο εντυπωσιακό 4-1 κόντρα στους Φριουλιάνι, όμως όπως και ο Βιβιάνι το cv του έγραψε ένα ματς σαν coach της πρώτης ομάδας.

Κι όμως, εξαιτίας των προβλημάτων, ο Σκελότο, παρότι είχε ανακοινωθεί επίσημα από το site του συλλόγου, δεν έμελλε να είναι ο επόμενος allenatore. Με τους Σικελούς να περιμένουν ακόμα τα έγγραφα του Σκελότο, προχώρησαν στην πρόσληψη... 6ου προπονητή, ο οποίος είναι ο Τζιοβάνι Τεντέσκο, πρώην ποδοσφαιριστής της Παλέρμο, με τη φανέλα της οποίας έχει παίξει περισσότερα από 200 ματς. «Είναι σαν να σκοράρω σε ντέρμπι, ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους τιφόζι για τα μηνύματα» είπε ο νέος προπονητής, που θα έχει assistant τον Σκελότο, ο οποίος δεν χρειάζεται το δίπλωμα για να έχει αυτόν τον ρόλο στον πάγκο.

Υστερα από περισσότερα από δύο χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο στον πάγκο, μέσα σε τρεις μήνες η Παλέρμο επέστρεψε σε μια κατάσταση που κάθε άλλο εντύπωση προκαλεί σε όσους θυμούνται τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρι μια μέρα ο Τζαμπαρίνι να αποφασίσει να τα παρατήσει, όλα αυτά τα απίστευτα και όμως αληθινά θα συνεχίσουν να συμβαίνουν...

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης