Γι αυτό μίσησαν τον Πάτο...

Gazzetta team
Γι αυτό μίσησαν τον Πάτο...

bet365

Τον αποκάλεσαν τρελό, πρώην ποδοσφαιριστή, η Κορίνθιανς τον έδιωξε, αλλά ο Πάτο έμεινε όρθιος και θέλει να... επιστρέψει στα 17 του, τότε που μάγευε τον πλανήτη!

Ο Πάτο στο Λονδίνο και η Κορίνθιανς ελπίζει πως θα βάλει στα ταμεία της 10 εκατ. ευρώ! Αυτή είναι και η οψιόν απόκτησης του Βραζιλιάνου, με την ομάδα του να «πανηγυρίζει» για το γεγονός πως ξεφορτώνεται το τεράστια συμβόλαιό του.

Πριν λίγες ημέρες ο Γίργκεν Κλοπ απέρριψε την περίπτωση απόκτησης του Πάτο, αν και δεν ήταν ο πρώτος... 0 26χρονος έκανε τα πάντα για να επιστρέψει στην Ευρώπη, όλες οι πόρτες όμως ήταν κλειστές! Ο Χίντινκ ρίσκαρε, με τους Λονδρέζους να... σώζουν την κατάσταση, μιας και τον απέκτησαν με δανεισμό!

Alex Pato, Corinthians

Γιατί όμως η Κορίνθιανς... έτρεχε τόσο για να κλείσει μεταγραφή στον Πάτο; Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε έναντι 15 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2013 και τρία χρόνια μετά αποτελεί τη χειρότερη μεταγραφή του συλλόγου. Η διοίκηση της ομάδας ανησυχεί πως δεν θα βγάλει ποτέ κάποια από αυτά που έδωσε, μιας και τον επόμενο Γενάρη το συμβόλαιό του λήγει! Δεν έπεισε ποτέ με την εικόνα του. Αλλωστε, ο πρώην μέσος της Αρσεναλ, Εντου και νυν μέλος του δ.σ. της ομάδας βγήκε μπροστά και τόνισε πως ο Πάτο ήταν μια αποτυχημένη μεταγραφή! «Ημασταν ευχαριστημένοι όταν ήρθε στην ομάδα, αλλά τίποτα δεν πήγε όπως περιμέναμε...». Ο Πάτο καρπώνεται 180.000 τον μήνα, ο πιο υψηλόμισθος της ομάδας, αλλά και ο παίκτης που τ' ακούει περισσότερο από τον καθένα...

Ποιος θα ξεχάσει τον προημιτελικό με τη Γκρέμιο, όταν ο Πάτο ζήτησε να εκτελέσει το τελευταίο κρίσιμο πέναλτι. Προσπάθησε με να μιμηθεί τον... Πανένκα, αλλά ο Ντίντα έπιασε το πιο εύκολο πέναλτι της καριέρας του. Πως τη γλίτωσε στα αποδυτήρια... «Ο Τύπος του ασκούσε έντονη κριτική, οι οπαδοί ήθελαν να τον... χτυπήσουν, ακόμα και οι συμπαίκτες του» τόνισε ο πρώην συμπαίκτης του, Φάμπιο Σάντος! Ο Ντανίλο Φερνάντες, αλλά και τρεις συμπαίκτες του ήθελαν να τον χτυπήσουν, ωστόσο υπήρξαν ήρεμες φωνές που τους συγκράτησαν!

Η αγωνιστική και εξωαγωνιστική του συμπεριφορά ανάγκασαν τη διοίκηση της Κορίνθιανς να τον παραχωρήσει δανεικό στη Σάο Πάολο. Αν και στα 24 του χρόνια, ο Πάτο έδινε την εντύπωση πως έχει αποκτήσει χρήματα και δεν έχει κανένα άλλο στόχο στην καριέρα του. Ηταν αδιάφορος στο γήπεδο, λες και ζούσε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Κάποτε, ο Ντούνγκα είχε τονίσει πως ο Πάτο είναι ο διάδοχος του Ρονάλντο... Οταν όμως έφτασε η ώρα να απαντήσει γιατι δεν τον χρησιμοποιεί στη Σελεσάο απάντησε: «Επαιξε δυο καλά παιχνίδια και τα ΜΜΕ τόνισαν πως ήταν καλύτερος από τον Πελέ, αλλά αυτός έπαιξε πάνω από 1000 και πέτυχε περισσότερα από 1000 γκολ. Δεν μπορούν να τον συγκρίνουν. Είναι δύσκολο γι αυτόν...».

Στη Σάο Πάουλο ήταν εξαιρετικός, πέτυχε 19 γκολ και θύμισε σε αρκετούς τον... 17χρονο που έκανε τον Πλανήτη να τον αποθεώσει! Ο ίδιος αισιοδοξεί, πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει να μείνει στην Ευρώπη και για το λόγο αυτό διάλεξε την Τσέλσι, και όχι Τότεναμ, Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας. Ο Πάτο απάντησε αρνητικά και στην πρόταση ύψους 680.000 ευρώ τον μήνα από την κινέζικη Tianjin Quanjian. Θέλει να διαψεύσει όλους που τον είπαν... πρώην παίκτη. Η Κορίνθιανς πάντως τον αποκάλεσε τρελό που δεν δέχθηκε, αφού έχασε 20 εκατ. ευρώ! Το μέλλον θα δείξει...

 

Τελευταία Νέα