Σέι Ότζο: Παίζει και... συμφέρει

Σέι Ότζο: Παίζει και... συμφέρει

Κώστας Ζάλιαρης
Σέι Ότζο: Παίζει και... συμφέρει

bet365

Ο Σέι Ότζο έκανε ξανά το ... κομμάτι του με την ανδρική ομάδα της Λίβερπουλ και ο Κώστας Ζάλιαρης ασχολείται στο FourFourTwo του gazzetta.gr με τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, στο Κύπελλο Αγγλίας, μετά και το 3-0 επί της Έξετερ.

Η χθεσινοβραδινή (20/1) εμφάνισή του με την κόκκινη φανέλα, ήταν μόλις η δεύτερη από την ημέρα που αποκτήθηκε από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Πήρε την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος, μη μπορώντας να πιστέψει τη συχνότητα και το... πλήθος των αγώνων της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει μέχρι και αυτή τη στιγμή, αποφάσισε στα δύο παιχνίδια με την Έξετερ για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας να χρησιμοποιήσει πιτσιρικάδες και να τους βοηθήσει να πάρουν πολύτιμο χρόνο συμμετοχής.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο Σέι Ότζο, προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου, έχοντας μετακινηθεί από την ΜΚ Ντονς στα τμήματα υποδομής των «κόκκινων» από το 2011 για να δουλέψει εκεί και να διεκδικήσει έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα την παρουσία του στην πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ.

«Ταχύς εξτρέμ, μπορεί να παίξει τόσο στην αριστερή πτέρυγα, όσο και στη δεξιά και να προκαλέσει εφιάλτες στους αντιπάλους του» αναφέρει για εκείνον το προφίλ που του έχουν δημιουργήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο Ότζο, όπως το έκανε το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής (μόλις μια μέρα μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό στη Γουλβς), όταν και πέρασε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με την Έξετερ για το Κύπελλο, στο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 2-2 και με τη Λίβερπουλ να γλιτώνει έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό, έτσι το έκανε και στη ρεβάνς του «Άνφιλντ». Μπήκε στο 65ο λεπτό και εννέα λεπτά αργότερα με καταπληκτικό αριστερό σουτ, χωρίς φόρα, με αντίπαλο μπροστά του, έχοντας δει την ανοιχτή γωνία του αντίπαλου πορτιέρο, τον άφησε εμβρόντητο και πανηγύρισε στο «Άνφιλντ» το πρώτο του γκολ στα κόκκινα.

Το καλοκαίρι του 2015 τον είχε φωνάξει ο Μπρένταν Ρότζερς και τον πήρε μαζί του στην προετοιμασία που έκανε η ομάδα σε Μπανγκόκ, Μπρίσμπεϊν, Αδελαϊδα και Μαλαισία για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Για το ξεκίνημα, ωστόσο, πήρε εμπειρίες και παιχνίδια στη Γουλβς, όπου είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού, επιστρέφοντας τον φετινό Ιανουάριο. Με τη φανέλα των «λύκων» πέτυχε κι ένα πανέμορφο γκολ με αριστερό χαμηλό σουτ σε ντέρμπι με τη Μπέρμιγχαμ, ενώ, ο ίδιος δήλωσε πως ήταν πολύτιμες οι στιγμές που πέρασε στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ προκειμένου να δοκιμαστεί και να δοκιμάσει και ο ίδιος τις ικανότητές του σε αρκετά υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο.

Στη Λίβερπουλ είχε κοστίσει περίπου 3,5 εκατ.ευρώ πίσω στο 2011, όταν είχε φημολογηθεί το ενδιαφέρον της Τσέλσι, για το οποίο όμως οι άνθρωποι της πρώην ομάδας του δήλωναν άγνοια, αν και στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν αρχίσει να σκέφτονται ότι το παιδί αυτό θα προσελκύσει σίγουρα ενδιαφέρον από τα... ψηλά.

Έστω και πέντε χρόνια αργότερα, έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα. Στο πρώτο ματς με την Έξετερ είχε την ασίστ προς τον Σμιθ για το γκολ με το οποίο τα πιτσιρίκια του Κλοπ έσωσαν την παρτίδα και εξασφάλισαν τη ρεβάνς για να πάρουν την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου και στον επαναληπτικό πέτυχε το πανέμορφο γκολ στο οποίο αναφερθήκαμε νωρίτερα.

Η σωματοδομή του, αν και μιλάμε για παιδί 18 ετών, είναι πολύ καλύτερη από πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές της ηλικίας του και αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να τον βοηθήσει τρομερά. Με το ξεπέταγμά του και την ικανότητα στο ένας με έναν από τα πλάγια, μπορεί ν' ανοίξει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, ενώ ξέρει να προστατεύει τη μπάλα όταν χρειάζεται να περιμένει και να σκεφτεί κάπως πιο ψύχραιμα αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον ενθουσιασμό και την ταχύτητα. Δεν είναι απλά ότι έχει το σώμα, μπορεί και να το χρησιμοποιεί σωστά βάσει των συνθηκών και της ανάγκης της κάθε στιγμής.

Ίσως το σημαντικότερο απ' όλα, είναι πως έχει δουλέψει πολύ σε πνευματικό επίπεδο και το κομμάτι της αντίληψης του παιχνιδιού. Έπειτα από τις θητείες του σε Γουίγκαν και Γουλβς με τη μορφή δανεισμού, αλλά και φυσικά με τα όσα έχει κάνει στα μικρά κλιμάκια της Λίβερπουλ και της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, όντας διεθνής, έχει καταφέρει ν' αναπτύξει την ικανότητα να παίρνει γρήγορα σωστές αποφάσεις, όσο αυτό είναι δυνατό όταν πρόκειται για έναν 18χρονο.

Από το βράδυ της Τετάρτης, λοιπόν, ο Σέι Ότζο είναι ο νεότερος σκόρερ της Λίβερπουλ στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας. Το γκολ του απέναντι στην Έξετερ, του χάρισε αυτή την «κορυφή», σε ηλικία 18 ετών και 215 ημερών. Ο Γιούργκεν Κλοπ από το πρώτο ματς του είχε πει «να είσαι χαλαρός και να απολαύσεις το παιχνίδι... Προσπάθησε να εκφραστείς όσο μπορείς στο γήπεδο και να κάνεις αυτό που ξέρεις... Και απλά βοήθησε την ομάδα με κάποιο γκολ ή ασίστ». Είχε και ασίστ και γκολ, στις δύο πρώτες του εμφανίσεις με την ανδρική ομάδα του συλλόγου.

Φυσικά, αυτά δεν τον καθιστούν... υποψήφιο για άμεση είσοδο στα πλάνα του Γερμανού κόουτς των «κόκκινων», από τη στιγμή που αυτός υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να αποθεώνονται οι μικροί από τον Τύπο αλλά ούτε και θα πρέπει να τους ασκείται δριμεία κριτική αν δεν εμφανιστούν καλοί σε κάποιο παιχνίδι, αλλά δεδομένα, ο Ότζο, σήμερα και τις επόμενες μέρες, θα προπονείται με πιο πλατύ χαμόγελο στο «Μέλγουντ»...

 

Τελευταία Νέα