Η κατάρα της Εμπολι

Η κατάρα της Εμπολι

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Η κατάρα της Εμπολι

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την απίστευτη παράδοση της Μίλαν που θέλει επιθετικούς που βάζουν το πρώτο τους γκολ κόντρα στην Εμπολι να αποχωρούν ύστερα από 6 μήνες.

Λίγες μέρες μετά την έλευση του νέου έτους, έσκασε ξαφνικά στο San Siro η είδηση ότι η Jiangsu Suning από την Κίνα δίνει 14 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Λουίζ Αντριάνο. Ο Βραζιλιάνος φορ αν και πήρε αρκετές ευκαιρίες δεν κατάφερε να θεωρηθεί αναντικατάστατος και τα χρήματα είναι υπερβολικά πολλά για να γίνει το οτιδήποτε άλλο από το να αποχωρήσει. Ακόμα πιο απίστευτο όμως από την πρόταση για τον πρώην άσο της Σαχτάρ Ντόνετκ είναι ότι με την αποχώρησή του δίνεται συνέχεια σε μία τρομερή παράδοση/κατάρα επιθετικών της Μίλαν οι οποίοι αφού ανοίγουν λογαριασμό κόντρα στην Εμπολι, αποχωρούν ύστερα από μόλος έξι μήνες. Πάμε να θυμηθούμε όλες τις φορές που συνέβη αυτό...

Λουίζ Αντριάνο
Σε ένα καλοκαίρι στο οποίο η διοίκηση της Μίλαν αποφάσισε να πάρει φουλ επιθετικούς, ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ η οποία έβαλε στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ. Παρά την παρουσία στο ρόστερ του πρώην σταρ της Σεβίλλης, Κάρλος Μπάκα, ο 28χρονος ήταν βασικός στα πλάνα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ακόμα και όταν έπαιζε με έναν επιθετικό και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη δεύτερη αγωνιστική της Serie A, χαρίζοντας στο 86' τη νίκη 2-1 στους Ροσονέρι κόντρα στην Εμπολι, που είχε ισοφαρίσει με τον Σαπονάρα. Ο 4 φορές διεθνής με την Σελεσάο είναι το πιο πρόσφατο θύμα της κατάρας των Azzurri καθώς ύστερα από 5 γκολ σε 20 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις ολοκλήρωσε την παρουσία του στο San Siro, καθώς οι Κινέζοι έκαναν στην Μίλαν μια πρόταση που πραγματατικά δεν μπορούσε να αρνηθεί προσφέροντας 14 εκατ. ευρώ.


Ματία Ντέστρο
Αμέσως προηγούμενος από τον Λουίζ Αντριάνο που πέφτει θύμα της κατάρας της Εμπολι είναι ο Ματία Ντέστρο. Ο Ιταλός αποκτήθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο ως δανεικός από την Ρόμα και πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στους Τοσκανούς στο San Siro με κοντινή προβολή σε ένα παιχνίδι που τελείωσε 1-1. Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε ακόμα δύο τέρματα με τους Ροσονέρι, το ένα κόντρα στην πρώην ομάδα του μένοντας στα 3 σε 15 εμφανίσεις. Η Μίλαν δεν πλήρωσε ποτέ τη ρήτρα των 16 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τα δικαιώματά του και από το καλοκαίρι παίζει στην Μπολόνια με την οποία έχει 5 γκολ σε 18 ματς.


Φερνάντο Τόρες
Το καλοκαίρι του 2014 η Μίλαν απέκτησε αρχικά δανεικό τον Φερνάντο Τόρες που δεν μπορούσε να βρει θέση στο ρόστερ της Τσέλσι και τέθηκε υπό τις οδηγίες του Πίπο Ιντζάγκι. Ο «ελ νίνιο» στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εμπολι με άπιαστη κεφαλιά πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στην ανατροπή των Ροσονέρι (2-2) που είχαν βρεθεί να χάνουν 2-0. Ο Ισπανός κάθε άλλο παρά με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε να σκοράρει στην Serie A και αφού έφτασε τις 10 συμμετοχές έμεινε με εκείνο το γκολ. Εξι μήνες αργότερα ο Αντριάνο Γκαλιάνι τον προσέφερε στην πρώην ομάδα του. Ατλέτικο Μαδρίτης, για να πάρει πίσω στην Ιταλία έναν ασύγκριτα χειρότερο παίκτη, τον Αλέσιο Τσέρτσι, που είχε βγάλει μάτια νωρίτερα με την Τορίνο.


Μπόμπο Βιέρι
Εχοντας παίξει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας και ύστερα από 6 σεζόν στην Ιντερ, μετακόμισε στο άλλο μισό της πόλης το 2005. Στην 9η αγωνιστική της Serie A ο «Μπόμπο» έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δοκάρι-και-μέσα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 υπέρ της Μίλαν στο Carlo Castellani κόντρα στην Εμπολι. Αυτό ήταν το μοναδικό του γκολ με τη φανέλα των Ροσονέρι σε 8 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με τον αριστεροπόδαρο επιθετικό να βάλζει άλλο ένα στην Μπρέσια στο Coppa Italia πριν αποχωρήσει τον Ιανουάριο για την Γαλλία για να παίξει στην Μονακό.


Αντρέας Αντερσον
Οπως θυμίζει η Gazzetta dello Sport, έγινε κάτοικος Μιλάνου το 1997 αντί 3 εκατ. ευρώ έχοντας την προηγούμενη σεζόν βάλει 19 γκολ με τη φανέλα της Γκέτεμποργκ και έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Σουηδού ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Με την Μίλαν πραγματοποίησε 13 εμφανίσεις και πέτυχε ένα γκολ, το νικητήριο κόντρα στην Εμπολι εκτός έδρας με κεφαλιά (0-1), ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Αντερσον άντεξε 6 μήνες στην ομάδα του Φάμπιο Καπέλο αφού χαιρέτισε τον Ιανουάριο για να μετακομίσει στην Αγγλία και να παίξει στην Νιούκαστλ. Με τους Magpies πέτυχε 4 γκολ σε 27 εμφανίσεις πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για την ΑΙΚ Στοκχόλμης έχοντα στις αποσκευές του την παρουσία στο top-50 των χειρότερων επιθετικών της Premier League από την Daily Mail.

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης