Μπάρτσα, Ρεάλ, Μπάγερν και...Κεράλα!

Gazzetta team
Μπάρτσα, Ρεάλ, Μπάγερν και...Κεράλα!

bet365

Από τη Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ κι από τη Ντόρτμουντ στην... Κεράλα! Ομάδα δυο ετών που φιλοδοξεί να κατακτήσει την Ασία, έχοντας... συμμάχους χιλιάδες φιλάθλους!

Ποια είναι τα μεγαλύτερα club του Πλανήτη; Ποιες ομάδες είχαν τα περισσότερα εισιτήρια; Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Γιουνάιτεντ, Ντόρτμουντ, Μπάγερν, Αρσεναλ, Σάλκε, Μαρσέιγ, Κεράλα Μπλάστερς. Ωππ; Τι έγινε; Που είναι η Λίβερπουλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, κάποια ιταλική ομάδα; Ναι, η Κεράλα Μπλάστερς, η ομάδα που τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα Ινδίας έχει το 10ο μέσο όρο σε εισιτήρια.

Η.. 8η καλύτερη ομάδα της χώρας σε σύνολο... οκτώ ομάδων αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη στον σχετικό πίνακα, αφού μπορεί να καυχηθεί πως έχει το 10ο υψηλότερο μέσο όρο στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Στη διάρκεια της σεζόν του 2015, 52.008 φίλαθλοι παρακολούθησαν κατά μέσο όρο τους Μπλάστερς, παρά το γεγονός πως η διοίκηση της ομάδας απέφυγε μεταγραφές αστέρων, όπως τα club στο Δελχί!

Οι Dynamos είχαν τον Ρομπέρτο Κάρλος, η Mumbai City είχε τον Ανελκά, η Goa τον Λούσιο! Η Κεράλα... αρκέστηκε στους Ντάγκναλ, Μπάιγουοτερ, Ουίλιαμς. Ο κόσμος όμως δεν διψά γι αστέρια, διψά για μπάλα και στηρίζει πολύ τις προσπάθειες της ομάδας. Το νότιο κρατίδιο της Ινδίας μένει πιστό στο παρελθόν του, οι πολιτικές πεποιθήσεις των κατοίκων δεν αλλάζουν όσα χρόνια κι αν περάσουν, ενώ όλοι θέλουν να δουν την ομάδα τους στην κορυφή! Ομάδα... δυο ετών, φιλοξενείται στο γήπεδο της ομάδας Κρίκετ, στο Kochi’s Jawaharlal Nehru Stadium, χωρητικότητας 49.111 θεατών!

Ο Ρομπέρτο Κάρλος αποθέωσε την ομάδα, τρελάθηκε με τον κόσμο και τονίζοντας πως του θύμισε Βραζιλία... Βέβαια, ο κόσμος της ομάδας είναι φίλος του ποδοσφαίρου και είχε αποθεώσει τον Βραζιλιάνο θρύλο παρά το γεγονός πως είναι αντίπαλος «Σα να έπαιζα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο κόσμος ήταν φανταστικός» τόνισε ο Κάρλος.

Στην ομάδα υπάρχουν επενδυτές από αρκετά κρατίδια της χώρας, αλλά υπάρχουν και πολλές διαφωνίες. Ο σύλλογος θέλει παίκτες που δεν είναι αστέρια, αλλά και προώθηση παικτών από τις κοντινές πόλεις! Όλα αυτά όμως άλλαξαν μέσα σε μια χρονιά και για το λόγο αυτό προσγειώθηκαν ανώμαλα στη 2η τους σεζόν στη Λίγκα! Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική, βρέθηκε στον τελικό άλλα δεν πήρε την κούπα, αφού ηττήθηκε 1-0 από την Ατλέτικο! Η φετινή σεζόν την βρήκε στην τελευταία θέση, με τοους Βρετανούς κόουτς, Τζέιμς και Τέιλορ να έχουν αποχωρήσει και τον Ιρλανδό Τέρι Φίλαν να προσπαθεί να σώσει την κατάσταση!

Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν ο Κάρλος Μαρτσένα, ο Ισπανός δεν εγκλιματίστηκε ποτέ κι έφυγε νωρίς, διαλύοντας έτσι το πλάνο που είχαν χτίσει πάνω του! Ξένοι παίκτες τραυματίστηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν, ενώ οι Αλβες, Βατ και Γκούρβιντερ αποχώρησαν γρήγορα…

Το αστέρι της ομάδας είναι ο 29χρονος Άγγλος φορ, Κρις Ντάγκναλ, ο οποίος με 6 γκολ και αρκετές ασίστ διασώθηκε από το φετινό ναυάγιο! Ηταν η πιο σοφή λύση της διοίκησης άλλωστε να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή!

Παίκτες και προπονητές αλλάζουν, πλάνα και επενδυτές συμφωνούν και διαφωνούν, αλλά ένα πράγμα μένει ίδιο! Οι χιλιάδες φίλοι της Κεράλα, που με τις κίτρινες φανέλες και σήμα τον Ελέφαντα δίνουν δυναμικό παρών σε κάθε ραντεβού του συλλόγου!

Πίνακας με τον μ.ο. εισιτηρίων

1. Ντόρτμουντ

80,463

2 Μπαρτσελόνα

77,632

3 Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ

75,335

4 Ρεάλ Μαδρίτης

73,081

5 Μπάγερν

72,882

6 Σάλκε

61,578

7 Αρσεναλ

59,992

8 Αμβούργο

53,252

9 Μαρσέιγ

52,917

10 Κεράλα

52,008

 

Τελευταία Νέα