Τι άλλαξε ο Ζιντάν

Τι άλλαξε ο Ζιντάν

Gazzetta team
Τι άλλαξε ο Ζιντάν

bet365

Ο Thore Haugstad γράφει για 5 από τις αλλαγές, που έφερε ο Ζινεντίν Ζιντάν τακτικά στο πρώτο του ματς στον πάγκο της Ρεάλ.

Πριν το ματς με την Ντεπορτίβο γνωρίζαμε ελάχιστα για τον προπονητή Ζιντάν. Όταν ρωτήθηκε για το στυλ παιχνιδιού, που προτιμάει, ο Ζιζού μίλησε για επιθετικό ποδόσφαιρο, βασισμένο στην κατοχή, με διαρκή κίνηση και ανάπτυξη από την άμυνα. Φυσικά, Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο θα ήταν στη βασική 11άδα. Φυσικά και θα προσέφεραν θέαμα. Ακούστηκε σαν ο ίδιος ο Πέρεθ να έχει γράψει τη δήλωση.

Το να κάνεις πραγματικότητα τέτοιες εξαγγελίες δεν είναι καθόλου εύκολο. Ήταν, όμως, αυτά που είχε δείξει ο Ζιντάν στην Καστίγια. Άλλωστε, πέρασε πολύ χρόνο με τον Αντσελότι δίπλα του και πήρε πολλά από εκείνον. Το ντεμπούτο του ενισχύει την προηγούμενη διαπίστωση. Ο Ζιντάν παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 και τους BBC στην επίθεση, με τους Κρόος, Ίσκο και Μόντριτς πίσω τους. Μέσα σε 6' η Ρεάλ είχε αναπτυχθεί ήδη δύο φορές από την άμυνα.

Το πλάνο έδειξε να καταρρέει, όταν ο Σέρχιο Ράμος έκανε λάθος πάσα, όμως εκείνη η φάση ήταν μόνο ένα ψεγάδι, καθώς στους οπαδούς άρεσε αυτό που έβλεπαν. Στην επίθεση τα πράγματα ήταν πολύ ελεύθερα, με τους Μαρσέλο και Καρβαχάλ να προωθούνται συνέχεια και τους υπόλοιπους να αλλάζουν θέσεις. Όλοι έμοιαζαν να έχουν απελευθερωθεί. Το μόνο που έλειψε ήταν ένα γκολ από τον Ρονάλντο, που είχε 10 τελικές προσπάθειες.

Ο ρόλος του Ίσκο

Η σχέση του Ίσκο με τον Μπενίτεθ δεν ήταν καλή, όμως ο Ζιντάν δεν έχει τίποτα μαζί του και τον ξεκίνησε. Ο Ισπανός έπαιξε σχεδόν στην ίδια ευθεία με τον Κρόος, με τον Μόντριτς να είναι πίσω τους. Ο Ίσκο ήταν εκείνος που είχε τον πιο επιθετικό ρόλο. Μέχρι το ημίχρονο οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες της Ρεάλ είχαν ξεκινήσει από τα δικά του πόδια. Η ελευθερία που είχε, πηγαίνοντας αριστερά, του ταιριάζει και δίνει τη δυνατότητα στον Ρονάλντο να συγκλίνει. Κάτι που δείχνει και τον λόγο που ο Ζιντάντ επέλεξε τον Ίσκο αντί του Χάμες.

Ο Μπέιλ στα δεξιά

Στην άλλη πλευρά, ο Μπέιλ έλαμψε. Ο Ουαλός έχει εκφράσει την επιθυμία του να παίζει πιο κεντρικά εδώ και καιρό, όμως με τέτοιες εμφανίσεις αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Με τους Ρονάλντο και Μπενζεμά να αλλάζουν θέσεις, ο Μπέιλ έμεινε κυρίως στη θέση του στα δεξιά και έκανε την καλύτερή του εμφάνιση φέτος.

Ο Μπέιλ μπορεί να πέρασε μόλις δύο φορές τους αντιπάλους του σε έξι προσπάθειες, όμως φάνηκε ότι βρίσκει πολλούς χώρους στα άκρα και δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθεί στον άξονα. Βγήκε στο 74' και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της Ρεάλ.

Οι BBC απέτυχαν να πιέσουν

Ο Ζιντάν είχε προειδοποιήσει ότι καμία ομάδα δεν γίνεται να έχει παίκτες που δεν μαρκάρουν. Ο Ρονάλντο και ο Μπενζεμά, όμως, φαίνεται ότι δεν τον άκουσαν. Με τον Μπέιλ να βρίσκεται συνεχώς δεξιά, κάποιες στιγμές η Ρεάλ έπαιζε με 4-4-2, με τους Ίσκο και Μόντριτς να βοηθάνε περισσότερο αμυντικά. Μετά το παιχνίδι, ο Ζιντάν παραδέχθηκε ότι το πρέσινγκ πρέπει να βελτιωθεί. Τα στατιστικά επιβεβαιώνουν την παρατήρησή του. Οι Μαδριλένοι δεν πίεσαν όσο οι αντίπαλοί τους στο μισό της επίθεσης, ενώ είχαν και λιγότερα τάκλιν. Ο μόνος που προσπάθησε ήταν ο Μπέιλ.

Προβλήματα στη δομή

Η έλλειψη πρέσινγκ οδήγησε σε αρκετά προβλήματα. Η Ρεάλ έμοιαζε ανοργάνωτη τις τελευταίες εβδομάδες με τον Μπενίτεθ και αυτή ήταν η πρώτη φορά που κράτησε το μηδέν στο «Μπερναμπέου» μετά από 5 παιχνίδια. Βέβαια, η Ντεπορτίβο θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Ειδικά στη φάση του 11', όταν ο Κέιλορ Νάβας έσωσε τη βασίλισσα.

Η Ντεπορτίβο στο τέλος είχε 18 σουτ και, ακόμη και αν πολλοί παραμένουν αισιόδοξοι, κάποια θα μπορούσαν να είχαν να είχαν βρει στόχο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές καλές στιγμές. Ο Ζιντάν είπε στη συνέχεια ότι υπάρχει πολύς χώρος για βελτίωση, ειδικά στην αμυντική λειτουργία και σίγουρα θα γίνει πολλή δουλειά τις επόμενες εβδομάδες. Η έμφαση στην επίθεση, όμως, έχει κάνει το «Μπερναμπέου» πολύ πιο χαρούμενο μέρος...

 

Τελευταία Νέα